Πεσιρίδου: «Στην αρχή της διαδρομής»
SHARE

Πεσιρίδου: «Στην αρχή της διαδρομής»

Τι κι αν βρίσκεται ακόμα στην αρχή της αθλητικής διαδρομής της η Ελισάβετ Πεσιρίδου έχει ήδη αποδείξει πως κοιτάει πολύ ψηλά.

Η 21χρονη αθλήτρια του Γ.Σ. Κηφισιάς έχει μέχρι στιγμής εντυπωσιάσει στον κλειστό στίβο, στα 60μ. με εμπόδια. Το ίδιο θα ήθελε να κάνει και στις διοργανώσεις του καλοκαιριού, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: «Μέχρι στιγμής έχω βγάλει όλο τον όγκο προπόνησης κι ελπίζω πως θα συνεχίσω να δουλεύω χωρίς τραυματισμούς και το καλοκαίρι. Αν όλα πάνε καλά και γυμναστώ όπως πρέπει, τότε μπορώ για τη θερινή σεζόν να βάλω υψηλούς στόχους. Το καλοκαίρι υπάρχουν για εμένα τρεις αγώνες, στους οποίους θα προσπαθήσω να δώσω το παρών. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, οι Μεσογειακοί Αγώνες Νέων και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών».

Η Πεσιρίδου δηλώνει, στη συνέχεια, ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μέλλον: «Νομίζω πως ακόμη είμαι στην αρχή της διαδρομής μου. Πιστεύω πως στο μέλλον θα έχω την ευκαιρία να τρέξω ακόμη γρηγορότερα», ενώ σε ερώτηση για την προπονήτριά της Ιωάννα Σιώμου απάντησε: «Όταν ήρθα στην Ιωάννα ήξερε πως έχω κάποια τεχνικά λάθη και ότι υστερούσα στη δύναμη. Της έδωσα το πρόγραμμα προπόνησης που είχα κάνει έως τότε, προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για εμένα και για το πώς είχα προπονηθεί έως τότε. Από την αρχή δουλέψαμε σκληρά και με πρόγραμμα. Το πρώτο πράγμα που αποφασίσαμε πως έπρεπε να φτιάξω ήταν το τρέξιμό μου. «Θα σου μάθω να τρέχεις», μου είχε πει και φαίνεται πως τελικά τα κατάφερε».

Αναφορικά με την προσαρμογή της στην Αθήνα, μια και μέχρι πριν από δύο χρόνια ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, συμπλήρωσε: «Στην αρχή δυσκολεύτηκα να μάθω ανθρώπους και συνήθειες. Με βοήθησαν πολύ σε αυτό τόσο η Ιωάννα Σιώμου όσο και ο Δημήτρης Διαμαντάρας και τους ευχαριστώ για αυτό. Τώρα πια έχω την καθημερινότητά μου, διαφορετική από εκείνη που είχα στη Θεσσαλονίκη, αλλά μου αρέσει. Αναγκάστηκα να αλλάξω πολλά στη ζωή μου για να πάρω την απόφαση να έρθω στην Αθήνα. Κυρίως μου λείπουν οι γονείς μου. Έχω συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν θα τους βλέπω συχνά. Δεν χάνεται, όμως, η αγάπη τους κι αυτό είναι που μετράει για εμένα».

Η 21χρονη εμποδίστρια είναι ανάμεσα στους αθλητές που ζουν και γυμνάζονται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όπως τόνισε στο ΣΕΓΑΣ: «Είναι πλεονέκτημα να μένεις στους ξενώνες. Βέβαια, υπάρχει ένα σοβαρό μειονέκτημα που έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει εστιατόριο. Είμαστε δίπλα στο στάδιο, γεγονός που μας εξυπηρετεί ιδιαίτερα στις διπλές προπονήσεις. Εξίσου ωραίο είναι το να μένουμε όλα τα παιδιά μαζί. Κυκλοφορούμε στους διαδρόμους, μιλάμε, γελάμε και προσπαθούμε να περνάμε όμορφα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο OnsportsTV

Κουζέλογλου: «Ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα»
Κουζέλογλου: «Ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα»
Κλοπ και Σάρι δίδαξαν το παιχνίδι όπως θα έπρεπε να είναι
Κλοπ και Σάρι δίδαξαν το παιχνίδι όπως θα έπρεπε να είναι
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Με Παπαγιάννη αντί Βουγιούκα στο Μόναχο
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Με Παπαγιάννη αντί Βουγιούκα στο Μόναχο
Nomads 2: Η πρώτη ανάρτηση της Αννίτας Ναθαναήλ μετά την αποχώρησή της
Nomads 2: Η πρώτη ανάρτηση της Αννίτας Ναθαναήλ μετά την αποχώρησή της


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies