Στίβος: Στην Ελλάδα ο παγκόσμιος «ρέκορντμαν» για τον μαραθώνιο
SHARE

Στίβος: Στην Ελλάδα ο παγκόσμιος «ρέκορντμαν» για τον μαραθώνιο

Ο μαραθώνιος φέρνει στην Ελλάδα τον παγκόσμιο πρωταθλητή και τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ.

Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του μαραθωνίου στην Αθήνα για το Γκαλά της AIMS. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Wilson Kipsang και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Μόσχας Stephen Kiprotich θα είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου, που θα προκύψει στο Γκαλά που θα γίνει στην Αθήνα.

Η Ελλάδα είναι το παγκόσμιο κέντρο του μαραθωνίου. Η γενέτειρα του αγωνίσματος, η χώρα όπου βρίσκεται η κλασική διαδρομή γίνεται πλέον και σημείο αναφοράς για τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους στον κόσμο. Γιατί η ελίτ του αγωνίσματος θα βρεθεί στην Αθήνα φέτος, όπου για πρώτη φορά θα αναδειχθεί ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος της χρονιάς.

Πρόκειται για το Γκαλά της AIMS, το οποίο θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Και στη σκηνή του αμφιθεάτρου στο Κολέγιο Αθηνών θα βρεθούν ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πάνω από όλα, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν των ανδρών.

Η AIMS ανακοίνωσε τους τέσσερις υποψήφιους, για τον τίτλο του κορυφαίου άνδρα και της κορυφαίας γυναίκας στο μαραθώνιο για το 2013 και πρόκειται βέβαια για τους κυρίαρχους του αγωνίσματος αυτή τη χρονιά, οι οποίοι θα βρεθούν στην Αθήνα όπου θα ανακοινωθεί ο νικητής.

Στην επιλογή του κορυφαίου θα “κοντραριστούν” εκείνοι που… μάγεψαν τα χρονόμετρα με εκείνους που κατέκτησαν τα μετάλλια φέτος.

Στους άνδρες, η επιλογή θα είναι δύσκολη. Υποψήφιοι είναι ο Wilson Kipsang και ο Stephen Kiprotich. Ο Kipsang «έσπασε» τα χρονόμετρα στις 29 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, όταν τερμάτισε σε 2ωρ.23.23, με τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου να καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Αντίπαλός του σε αυτή την «κούρσα» ο Stephen Kiprotich. Ο δρομέας από την Ουγκάντα που έχει σαρώσει τις διακρίσεις τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς είναι ο νικητής τόσο των Ολυμπιακών αγώνων του 2012, όσο και του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στις γυναίκες, η επιλογή της κορυφαίας είναι εξίσου δύσκολη. Από τη μία είναι η Εdna Kiplagat, η μοναδική δρομέας που κατάφερε να κατακτήσει δύο συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους στο μαραθώνιο, με νίκες στο Νταεγού το 2011 και τη Μόσχα το 2013.

Η «αντίπαλός» της όμως είναι επίσης δυνατή, καθώς πρόκειται για την Priscah Jeptoo, την «αργυρή» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και δεύτερη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011, η οποία με 2ωρ.20.15 έχει την καλύτερη επίδοση της χρονιάς.

Η ανάδειξη του κορυφαίου θα γίνει έπειτα από ψηφοφορία των μελών της AIMS, που είναι οι διοργανωτές περισσοτέρων από 350 αγώνων σε όλο τον κόσμο.

LIVE CHAT ΠΑΟΚ - Τσέλσι
LIVE CHAT ΠΑΟΚ - Τσέλσι
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αυτή θα είναι η τρίτη εμφάνιση της ομάδας (photos)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αυτή θα είναι η τρίτη εμφάνιση της ομάδας (photos)
Η εκδήλωση της συνεργασίας Παναθηναϊκού – ΟΠΑΠ (video&photos)
Η εκδήλωση της συνεργασίας Παναθηναϊκού – ΟΠΑΠ (video&photos)
Δημήτρης Σκουλός: Ποιος είναι τελικά ο αυστηρός κριτής του Greece’s Next Top Model;
Δημήτρης Σκουλός: Ποιος είναι τελικά ο αυστηρός κριτής του Greece’s Next Top Model;


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies