Η «γέννα» της Μεσογειακής Ένωσης
SHARE

Η «γέννα» της Μεσογειακής Ένωσης

Διοίκηση απέκτησε η Μεσογειακή Ένωση στίβου στη Νταεγού, με την ανάδειξη και του γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκου.

Η ιδέα της Μεσογειακής Ένωσης στίβου «γεννήθηκε» πριν πέντε μήνες στο Παρίσι και σήμερα απέκτησε διοίκηση στη Νταεγού. Μέλος του ΔΣ εξελέγη και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για την ομοσπονδία μας η οποία θα εκπροσωπείται στο ΔΣ της Μεσογειακής Ένωσης Στίβου, γιατί με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να βρισκόμαστε μέσα στις εξελίξεις της περιοχής μας και να συμβάλουμε από τη μεριά μας στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού της Μεσογείου» δήλωσε ο κ. Δημάκος μετά την εκλογή του.

Το πρωτότυπο στη δημιουργία της Ένωσης είναι το γεγονός ότι θα διαθέτει δύο προέδρους και 2 αντιπροέδρους. Ο ένας πρόεδρος με τον ένα αντιπρόεδρο θα έχουν αρμοδιότητες για τις χώρες της Βόρειας Μεσογείου (ευρωπαϊκές) και οι συνάδελφοί τους για τις βορειοαφρικανικές και ασιατικές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, ενώ θα διαθέτει και 5 μέλη το διοικητικό συμβούλιο.

Πρόεδροι εξελέγησαν ο Γάλλος Μπερνάρντ Αμσαλέμ και ο Τυνήσιος Φάθι Χάσισα με αντιπροέδρους τον Αλγερινό Μπεντρεντίν Μπελχατζιντούα και τον Ιταλό Αλμπέρτο Μορίνι. Οι διοικήσεις θα έχουν 4ετή θητεία (οι επόμενες εκλογές ορίστηκαν πάντως για το 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες), ενώ το επόμενο Συνέδριο της Ένωσης θα διεξαχθεί το 2013 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας.

Σκοπός ίδρυσης της Ένωσης είναι η ανάπτυξη και προώθηση του κλασικού αθλητισμού στη Μεσόγειο, με αγώνες κυρίως στις κατηγορίες κάτω των 23 ετών, με προπονητικά επιμορφωτικά σεμινάρια και αθλητικά καμπ.

Το μυθικό κοντρόλ του Βινίσιους στο στραπάτσο από ΤΣΣΚΑ (videos)
Το μυθικό κοντρόλ του Βινίσιους στο στραπάτσο από ΤΣΣΚΑ (videos)
Live Chat ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ 0-0
Live Chat ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ 0-0
Ολυμπιακός – Εφές: Το buzzer beater του Λάρκιν (video)
Ολυμπιακός – Εφές: Το buzzer beater του Λάρκιν (video)
Άρης: Νοκ άουτ ο Διαμαντόπουλος
Άρης: Νοκ άουτ ο Διαμαντόπουλος


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies