Super League, Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2: Απίστευτη «αυτοκτονία» με τραγικό λάθος Αθανασιάδη
Intime News

Super League, Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2: Απίστευτη «αυτοκτονία» με τραγικό λάθος Αθανασιάδη

Super League: Όπως στο Αγρίνιο, έτσι και στις Σέρρες, η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» και πέταξε άλλους δύο βαθμούς στην κούρσα για τον τίτλο.

Η «Ένωση» αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Πανσερραϊκό, ο οποίος έπαιζε από το 64ο λεπτό με παίκτη λιγότερο και μέσα σε τέσσερις ημέρες υπέστη δεύτερη σερί «γκέλα», μετά από εκείνη κόντρα στον Παναιτωλικό.

Μοιραίος για την ΑΕΚ ήταν ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος σε ακόμα ένα ματς υπέπεσε σε ολέθριο λάθος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, σε μια σέντρα… προπόνησης, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι ο Θυμιάνης εξελίχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα.

Σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, ο Πανσερραϊκός πήγε να αντικρούσει την ποιότητα της ΑΕΚ με τη δύναμη. Ως εκ τούτου, το ματς είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και κίτρινες. Παρ’ όλα αυτά, η «Ένωση» άνοιξε ξανά το σκορ νωρίς (βλ. 16ο λεπτό) με τον Ρότα, ενώ βρήκε άμεσα την απάντηση στην ισοφάριση του Θυμιάνη. Ο MVP της αναμέτρησης είχε κάνει το 1-1 στο 39’, για να κάνει το 1-2 ο Λιβάι Γκαρσία στο 45ο λεπτό.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, όμως, ο Αθανασιάδης έκανε τραγικό λάθος κι ο Θυμιάνης με… buzzer beater χάρισε έναν παλικαρίσιο βαθμό στην ομάδα του, η οποία έπαιζε από το 64’ με παίκτη λιγότερο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ, όπως και στο Αγρίνιο, άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή της, ανοίγοντας το σκορ με τον Ρότα στο 16ο λεπτό. Ο αμυντικός της «Ένωσης» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το στήθος κι αφού πρώτα ο Λιβάι Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ, μετά το σουτ του Τσούμπερ.

Ο Θυμνιάνης αφού γλίτωσε την απευθείας κόκκινη, για κλωτσιά του στο πρόσωπο του Λιβάι Γκαρσία στο 35ο λεπτό, ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Αυτό έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μούργου. Η εικόνα της αναμέτρησης θύμισε εκείνη του Αγρινίου, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά να προδίδονται από την άμυνα τους.

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά οι παίκτες του Αλμέιδα βρήκαν άμεσα την «απάντηση» και ανέκτησαν το προβάδισμα, πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Ο Τσούμπερ τροφοδότησε στη μεγάλη περιοχή τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-2 στο 45ο λεπτό.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετά την ανάπαυλα, ενώ ο Πανσερραϊκός προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ. Στο 64ο λεπτό, η ομάδα των Σερρών έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Μπέργκστρεμ έκανε σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Λιβάι Γκαρσία κι είδε την απευθείας κόκκινη. Ο αγώνας είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και κίτρινες, με αποτέλεσμα να μην έχει ιδιαίτερα καλό ρυθμό.

Όλα αυτά μέχρι να πάρει «φωτιά» στις καθυστερήσεις. Ο Ζίνι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά στο 90+3’, ενώ το ίδιο έπραξε κι ο Τομάς με τρομερό σουτ ένα λεπτό αργότερα. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα πάρει έστω και δύσκολα το «τρίποντο», ο Αθανασιάδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι ο Θυμιάνης έκανε από κοντά το 2-2!

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Κίτρινες: Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Θυμιάνης, Σοφιανός, Ντανκερλούι – Γαλανόπουλος, Μουκουντί, Τσούμπερ, Μάνταλος
Κόκκινη: Μπέργκστρομ (65΄)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κάτσικας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58΄ Τομάς), Μούργος, Χατζηστραβός (66΄ Γκοτζαμανίδης), Άλεκσιτς
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (60΄ Μάνταλος), Γιόνσον (46΄ Σιμάνσκι), Ελίασον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία



Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved