ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν 4-1: Έκανε… ανατροπάρα και βλέπει πρόκριση (photos+videos)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν 4-1: Έκανε… ανατροπάρα και βλέπει πρόκριση (photos+videos)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League πανηγύρισε ο «Δικέφαλος» επικρατώντας 4-1 της PSV με τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο.

Δύο «πρόσωπα» παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν στην Τούμπα, καθώς στο πρώτο μέρος έδωσε πολλούς χώρους στους Ολλανδούς και το… πλήρωσε στο 20ο λεπτό με το πέναλτι του Ζάχαβι που έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, οι δύο αλλαγές του Πάμπλο Γκαρσία στο ημίχρονο, έδωσαν άλλο… αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι διέλυσαν μέσα σε 20 λεπτά την PSV φτάνοντας στην ανατροπή και αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για το «συγκρότημα» της Θεσσαλονίκης ήταν οι Τζόλης και Ζίβκοβιτς, με τον νεαρό άσο να έρχεται από τον πάγκο και να σημειώνει ένα εξαιρετικό τέρμα για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με δύο γκολ «κλείδωσε» ένα πολύτιμο τρίποντο για τους Μακεδόνες. Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κόπωση των Ολλανδών, που εμφανίστηκαν με πολλές απουσίες και πλέον φιγουράρει στην δεύτερη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς, έχοντας δύο λιγότερους από την Γρανάδα που πέρασε από την Κύπρο και άλλους τόσους περισσότερους από την PSV.

Την επόμενη αγωνιστική, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για το δεύτερο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν, όπου στόχος θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, ει δυνατόν τη νίκη, ούτως ώστε να φτάσει ακόμα πιο κοντά στον στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Δεν… μπήκε ποτέ

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η Αϊντχόφεν ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα και πήρε τα ηνία, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία της μπάλας για το «συγκρότημα» του Πάμπλο Γκαρσία.

Μάλιστα, με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου οι Ολλανδοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, χάρις στο πέναλτι του Ζάχαβι, το οποίο είχε παραχωρήσει ο Σβαμπ στον Μάλεν, όταν έπεσε άτσαλα πάνω του μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το «πάγωμα» των παικτών του «Δικέφαλου», διατηρώντας τα ηνία της αναμέτρησης και αναζητώντας τους… διαδρόμους προς την εστία του Ζίβκοβιτς.

Ωστόσο, ο πορτιέρο των Μακεδόνων ήταν αυτός που «κράτησε» όρθιο τον ΠΑΟΚ, καθώς στην καλύτερη φάση της PSV, στο 41ο λεπτό, ο Ζάχαβι έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και στην συνέχεια, ο Βαρέλα έδιωξε τον κίνδυνο, καθώς η μπάλα είχε πορεία προς την εστία της ομάδας του.

Αλλαγές από Γκαρσία και αλλαγή εικόνας

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα που είχε η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο. Αυτός ήταν και ο λόγος που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Τζόλη και Σφιντέρσκι και μάλιστα οι κινήσεις του είχαν άμεσο αντίκτυπο στην αναμέτρηση. Βλέπετε, μερικά δευτερόλεπτα μετά την σέντρα στην «επανάληψη» ο «Δικέφαλος» κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (1-1).

Ήταν το 47ο λεπτό όταν ο Τζόλης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η άμυνα των Ολλανδών δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Σβαμπ με το… μυτάκι της άλλαξε την πορεία, όσο έπρεπε, στέλνοντας την… στρογγυλή θεά να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του Εμβογκό.

Οι παίκτες της Αϊντχόφεν προσπάθησαν να αντιδράσουν από το γρήγορο τέρμα του ΠΑΟΚ, αλλά πριν καταλάβουν τι είχε συμβεί, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στην ανατροπή (2-1). Το τέρμα του Αυστριακού είχε δώσει άλλο… αέρα στους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι ανέβασαν εξαιρετικά την πίεση προς την εστία των φιλοξενούμενων και στο 56’ ο Σφιντέρσκι έκλεψε, μπήκε στην περιοχή, έκανε την μπαλιά στον Σβαμπ, αυτός είδε τον Ζίβκοβιτς και ο τελευταίος με ωραίο σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-1.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο Τζόλης έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στον «Δικέφαλο του Βορρά» σημειώνοντας ένα τρομερό γκολ. Ο νεαρός άσος πήρε την μπάλα από το κέντρο, έκανε την κούρσα προς την αντίπαλη εστία και με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, νίκησε τον Εμβογκό για το 3-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει στα σχοινιά την PSV και στο 66ο λεπτό, κατάφερε το τελειωτικό χτύπημα στους φιλοξενούμενους. Δράστης ήταν και πάλι ο Ζίβκοβιτς, αλλά με την συμβολή του Τζόλη. Ο τελευταίος βγήκε στην αντεπίθεση για τον «Δικέφαλο», έκανε την πάσα προς τον Σέρβο, αυτός έκοψε προς τον άξονα και με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε για δεύτερη φορά τον Εμβογκό και διαμόρφωσε το 4-1 για τους «ασπρόμαυρους», ολοκληρώνοντας ένα ονειρικό 20λεπτο για τους Θεσσαλονικείς.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Τζόλης παραβίασε για μια ακόμα φορά την εστία του Μβογκό αλλά ήταν ελάχιστα ακάλυπτος και σωστά το γκολ ακυρώθηκε. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ θριαμβευτή απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο από τον οποίο στο παρελθόν είχε γνωρίσει τρείς ήττες και δυο διαδοχικούς αποκλεισμούς. Η επιθετική ομορφιά του στο δεύτερο ημίχρονο ανταμείφθηκε γενναιόδωρα και οι προοπτικές της πρόκρισης πολλαπλασιάστηκαν μετά την σημερινή πρώτη νίκη του στην φάση των ομίλων.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71' Λύρατζης), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (80' Τσιγγάρας), Ντούγκλας Αουγκούστο, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (85' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46' Τζόλης), Τσόλακ (46' Σφιντέρσκι)

Αϊντχόφεν (Ρότζερ Σμιντ): Μβογκό, Τέτζε, Σανγκαρέ (83' Λεντέσμα), Μποσκαλί, Μαξ, Τόμας (57' Μαντουεκέ), Ροσάριο (46' Φέιν), Γκέτσε (83' Σαϊμπαρί), Ιχατάρεν (58' Μάουρο Τζούνιορ), Μάλεν, Ζάχαβι.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Το πέναλτι και η εκτέλεση του Ζάχαβι (video)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Το πέναλτι και η εκτέλεση του Ζάχαβι (video)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Το «μυτάκι» του Σβαμπ που έβαλε… φωτιά στην Τούμπα (video)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Το «μυτάκι» του Σβαμπ που έβαλε… φωτιά στην Τούμπα (video)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Έκανε την «ασπρόμαυρη» ανατροπή ο Ζίβκοβιτς (photos+video)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Έκανε την «ασπρόμαυρη» ανατροπή ο Ζίβκοβιτς (photos+video)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: «Χτύπησε» ο Τζόλης - «Ασπρόμαυρο» προβάδισμα δύο γκολ (video)

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: «Χτύπησε» ο Τζόλης - «Ασπρόμαυρο» προβάδισμα δύο γκολ (video)

Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved