ΠΑΟΚ: Σπάει ρεκόρ… αμυντικής δυσλειτουργίας

ΠΑΟΚ: Σπάει ρεκόρ… αμυντικής δυσλειτουργίας

Μετά την ιστορική αήττητη σεζόν, ο ΠΑΟΚ φέτος καταγράφει αρνητικές αμυντικές επιδόσεις.

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι έκανε ιστορικό ρεκόρ με την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος. Φέτος καταρρίπτει ένα άλλο ρεκόρ, αυτή τη φορά αρνητικό. Αυτό της αμυντικής δυσλειτουργίας, με τα 8 συνεχή παιχνίδια της νέας σεζόν στα οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη. Ποτέ στο παρελθόν από καταβολής της Α’ Εθνικής (το 1959) δεν είχε ξεκινήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» μια χρονιά έχοντας δεχτεί γκολ και στα οκτώ πρώτα του επίσημα ματς! Έως τώρα φέτος ο ΠΑΟΚ έχει τα εξής αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη:

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-2
Άγιαξ-ΠΑΟΚ 3-2
Σλόβαν-ΠΑΟΚ 1-0
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1
ΠΑΟΚ-Σλόβαν 3-2
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3
ΠΑΟΚ- Αρης 2-2

Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν πέντε σερί ματς από το ξεκίνημα που δεχόταν γκολ τη σεζόν 1971-72:

01/09/71 ΠΑΟΚ – Φοίνικας Πολίχνης 5-1 (Κύπελλο)
19/09/71 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0
26/09/71 ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 2-2
03/10/71 ΠΑΟΚ – Ηρακλής 1-1
10/10/71 Εθνικός Πειραιώς – ΠΑΟΚ 1-1

Επίσης, άλλες τέσσερις φορές, τις σεζόν 1960-61, 1987-88, 1990-91 και 1993-94, είχε ξεκινήσει με τέσσερα ματς που παραβιαζόταν η εστία του.

Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί γκολ και στα οκτώ πρώτα επίσημα ματς της σεζόν (συνολικά έχει παθητικό 14 τερμάτων) και ακόμη δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 8 αγώνες.

Και όχι μόνο αυτό. Έχει δεχτεί στα 5 από τα 8 ματς, από δυο γκολ στο καθένα, ενώ υπάρχει κι ένα παιχνίδι στα 8 που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Αυτό της Μπρατισλάβας με τη Σλόβαν, που άλλωστε του στέρησε και την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Η αμυντική αδυναμία του ΠΑΟΚ, πάντως, είναι ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους ανθρώπους του «Δικέφαλου» της Θεσσαλονίκης, όπως και πολύ περισσότερο τον Πορτογάλο τεχνικό Αμπέλ Φερέιρα, που ρωτήθηκε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα, χωρίς να μπορεί να δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος δέχτηκε συνολικά 14 γκολ, που ως τώρα τα δέχτηκε σε 8 επίσημες αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων ευρωπαϊκών αγώνων.

Παράλληλα, σήμερα ο ΠΑΟΚ έχασε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βραζιλιάνο πλάγιο αμυντικό του Λέο Μάτος, που δεν θα τον έχει φυσικά στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» την προσεχή Κυριακή (29/9). Ο Μάτος, που είναι επιρρεπής στις κάρτες λόγω του δυνατού και σκληρού παιχνιδιού που υιοθετεί, φέτος μπήκε στην 4η σεζόν του στον «Δικέφαλο» και είναι από τους κορυφαίους δεξιούς μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος όλα αυτά τα χρόνια.

Το περασμένο Σάββατο (14/9) στο Περιστέρι πέτυχε άλλο ένα γκολ στη νίκη με 3-2 επί του Ατρόμητου και σήμερα το πρώτο της ομάδας του. Συνολικά σε 137 επίσημα παιχνίδια έχει συμμετοχή σε 41 γκολ του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά μετράει:

* 24 γκολ
* 15 ασίστ
* 2 κερδισμένα πέναλτι



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved