Σα Πίντο: «Θα παλεύουμε για υψηλούς στόχους» (video)

Σα Πίντο: «Θα παλεύουμε για υψηλούς στόχους» (video)

Στόχος του ΟΦΗ είναι η καθιέρωση στην Super League και βήμα βήμα να ανέβει επίπεδο, σύμφωνα με τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Ο τεχνικός ηγέτης των «ασπρόμαυρων», μίλησε στην κάμερα του «ΟΠΑΠ TV» και αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από τους Κρητικούς, τις φιλοδοξίες του αλλά και τα πράγματα που θέλει να αλλάξει στην ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Πορτογάλου:

Ποια τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις σας, για τον ΟΦΗ έως τώρα;

«Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθα η κατάσταση ήταν αρκετά περίπλοκη ίσως και δύσκολη. Σήμερα βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε γιατί μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με πολλούς αγώνες και ανταγωνιστικό. Τα τελευταία αποτελέσματα μας έδωσαν κουράγιο, δύναμη, αυτοπεποίθηση και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό».

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο να αλλάξετε στην ομάδα;

«Καταρχάς δεν γίνεται να αλλάξουν όλα τα πράγματα, όπως ακριβώς ζητάμε διότι υπάρχουν συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο διαφορές σε επίπεδο κουλτούρας, στον τρόπο αντιμετώπισης ενός αγώνα, στον τρόπο δουλειάς. Εμείς στον ΟΦΗ, δουλεύουμε σκληρά κάθε ημέρα με την διοίκηση και τους παίκτες. Χρειάζονται και γίνονται από όλους μας θυσίες προκειμένου αυτή η σοβαρή δουλειά να βγει στο γήπεδο. Αυτή την στιγμή με τις νίκες φαίνεται ένα μέρος από την προσπάθεια, οι παίκτες βελτιώνονται πολύ αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος να διανύσουμε ώστε να εξελιχθούμε ως ομάδα. Η κατάσταση αυτήν την στιγμή είναι πολύ καλή, ασφαλής θα έλεγα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε».

Πότε περιμένετε ότι θα δούμε 100% την ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο;

«Ίσως να χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για να βγάλουμε την δυναμική που επιθυμώ. Χρειάζεται να είμαστε ταπεινοί ώστε να μην υπερβάλουμε για το πόσο καλοί είμαστε… Έχουμε ένα σύνολο το οποίο θα παλέψει σκληρά, αλλά υπάρχουν ομάδες όπως ο Αστέρας, ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός οι οποίες στέκονται πιο ψηλά από εμάς σε επίπεδο δυνατοτήτων αλλά οι νίκες σε βελτιώνουν. Η ιστορία του συλλόγου είναι τεράστια. Έχουμε πράγματα τα οποία θέλουμε να βελτιώσουμε και γι’ αυτό δουλεύει ο πρόεδρος. Η βασική μου προτεραιότητα είναι η ομάδα να πραγματοποιήσει καλή πορεία και να φτάσουμε εκεί όπου όλοι θέλουμε να βρίσκεται ο ΟΦΗ. Αυτή την στιγμή δεν θέλω να θέσω άλλους στόχους εκτός από το να πραγματοποιήσουμε μία σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και θα δούμε τι άλλο φέρνει αυτή η σεζόν».

Είσαστε ικανοποιημένος από τον ΟΦΗ έως τώρα; Είναι η ομάδα όπως την φανταζόσασταν σε αυτό το στάδιο της καριέρας σας;

«Σίγουρα όλοι σκεφτόμαστε, ο κάθε επαγγελματίας ότι θέλουμε να παλεύουμε για στόχους όπως αυτοί του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού, όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που έχουμε γνωρίζοντας και την προσπάθεια που γίνεται στον οικονομικό τομέα. Οφείλουμε να αναδιοργανώσουμε τον ΟΦΗ, να μείνουμε με άνεση στην Super League και να εξελιχθούμε όσο περισσότερο γίνεται ως ομάδα, ως δομή και σιγά σιγά με ασφαλή βήματα να ανέβουμε πιο ψηλά. Είμαι άνθρωπος φιλόδοξος και θέλω να νικάμε συνέχεια. Αυτή την στιγμή η πραγματικότητα είναι διαφορετική αλλά ελπίζω ότι σύντομα η ομάδα μας θα παλεύει για κάτι πιο υψηλό με τους δυνατότερους συλλόγους όπως της αξίζει».

Πριν έρθετε, μιλήσατε με τους Πορτογάλους που δούλεψαν εδώ όπως ο Ζαρντίμ, ο Σάντος;

«Ναι, μίλησα με τον Κοβάσεβιτς (σ.σ. υπήρξαν συμπαίκτες στην Σοσιεδάδ), τον Σάντος, με συνεργάτες τους, με παίκτες που έπαιξαν ή ακόμα βρίσκονται εδώ. Μου είπαν ότι υπάρχουν πολλοί… προπονητές στην Ελλάδα οι οποίοι πιστεύουν ότι οι δικοί τους άποψη είναι η σωστή, αλλά αυτό το γνωρίζεις και το αντιμετωπίζεις. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά με τον κόσμο, τον πρόεδρο, τους συνεργάτες μου, τους ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι πως θέλω να αλλάξω λίγο την προσέγγιση των παιδιών σε κάποια πράγματα. Βεβαίως συνολικά στην χώρα, υπάρχει διαφορετικός τρόπος στην προπόνηση, στην καθημερινότητα. Ωστόσο στην ομάδα το πάθος είναι εκεί. Όχι, στο γήπεδο, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με την Πορτογαλία. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα. Η γλώσσα για μένα είναι ένα ζήτημα και ο τρόπος με τον οποίο θα ήθελα να περάσω πιο εύκολα κάποια μηνύματα, αλλά έχουμε πολλά παιδιά που μιλούν αγγλικά ή ισπανικά, εγώ φροντίζω να περάσει το μήνυμα διότι είμαι προπονητής που θέλει να βρίσκεται πολύ κοντά στους παίκτες του ώστε αυτοί να αντιλαμβάνονται καλύτερα. Υφίσταται μία μικρή δυσκολία όταν δεν ξέρεις την γλώσσα ενός τόπου, αλλά το ποδόσφαιρο έχει παγκόσμια γλώσσα και μπορείς να εξηγήσεις με εικόνες, με παραστάσεις, με σύστημα αυτό που θες. Βεβαίως χρειάζεται υπομονή γιατί τόσο εγώ όσο και οι παίκτες συνηθίσαμε να δουλεύουμε διαφορετικά στο παρελθόν. Σιγά σιγά θα οικοδομήσουμε κάτι πολύ καλό».

Τι μπορεί να περιμένουμε από τον ΟΦΗ το 2014;

«Για την ώρα θέλω να τελειώσουμε καλά το 2013. Έχουμε σημαντικά παιχνίδια με δύσκολες ομάδες που παλεύουν για υψηλούς στόχους. Θέλουμε να τελειώσουμε καλά. Μετά θα έχουμε χρόνο για το νέο έτος».

Μπορείτε να καταλάβετε τα ελληνικά;

«Ναι, κάποιες λέξεις. Λογικά πράγματα για… αρχή, όπως «ευχαριστώ», «συγγνώμη», «παρακαλώ», «τα λέμε». Μέσα στο γήπεδο «άλλαξε», «γρήγορα», κάποιες λέξεις που βοηθούν. Μιλάω όμως αγγλικά ή ισπανικά και ακόμα δεν έχω διαβάσει πολύ τα ελληνικά διότι διαθέτουμε και άλλες εθνικότητες στην ομάδα οπότε περισσότερο μένω στα αγγλικά».

Η ζωή στο Ηράκλειο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καθόλου χρόνου. Θα μου άρεσε αλλά δεν έχω χρόνο να ζήσω την πόλη. Σε ένα, δύο χαρακτηριστικά μέρη πήγα, αλλά δεν έχω γυρίσει καθόλου».

Να ρωτήσουμε για τις εθνικές μας ομάδες και το Μουντιάλ της Βραζιλίας;

«Δεν θυμάμαι καλά τα γκρουπ των εθνικών μας ομάδων, αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν καλό όμιλο με Ιαπωνία, Ακτή Ελεφαντοστού, όπου μπορεί να περάσει. Δεν είναι στο γκρουπ του… θανάτου. Εμείς έχουμε την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Γκάνα, έχουμε δύσκολη αποστολή. Μία διοργάνωση όπως το Μουντιάλ, είναι σαν να παίζεις στο κύπελλο που έχεις έναν ή δύο αγώνες. Εκεί έχεις έναν. Εξαρτώνται πολλά από την ημέρα κάθε ομάδας, εμείς δεν έχουμε εύκολο όμιλο, η Ελλάδα πέρασε πολύ δυναμικά στο Μουντιάλ οπότε θα δούμε…

Η Ελλάδα προκρίθηκε με τον Φερνάντο Σάντος, έναν μεγάλο προπονητή τον οποίο είχα κόουτς στην Σπόρτινγκ και είναι φίλος μου. Μου αρέσει πολύ που ένας Πορτογάλος μπορεί να βοηθήσει μία χώρα όπως η Ελλάδα η οποία όπως η Πορτογαλία περνά την ίδια οικονομική δυσκολία. Αυτό που μας μένει λοιπόν, είναι το ποδόσφαιρο. Η οικογένεια, οι φίλοι του ποδοσφαίρου και θέλουμε καλά αποτελέσματα για να χαρούν οι φίλαθλοι. Είναι καλό για όλους».

Πάμε για έναν τελικό Ελλάδας-Πορτογαλίας όπως το 2004;

«Ποτέ δεν ξέρεις. Πρώτα θα πρέπει να προκριθούν από τους ομίλους τους και μετά θα δούμε πόσο ψηλά θα βρεθούν».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Γλίτωσε από της Έστερσουντ τα δόντια η Άρσεναλ! (videos)
Γλίτωσε από της Έστερσουντ τα δόντια η Άρσεναλ! (videos)
Νεκρός αστυνομικός από επεισόδια με Ρώσους στο Μπιλμπάο
Νεκρός αστυνομικός από επεισόδια με Ρώσους στο Μπιλμπάο
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (22/2)
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (22/2)
Η Μάλαγα «ξέρανε» τη Μακάμπι και ελπίζει
Η Μάλαγα «ξέρανε» τη Μακάμπι και ελπίζει
Ανείπωτη τραγωδία στην Πάτρα: Κλείδωσε το 3χρονο παιδί του και αυτοκτόνησε στο διπλανό δωμάτιο
Ανείπωτη τραγωδία στην Πάτρα: Κλείδωσε το 3χρονο παιδί του και αυτοκτόνησε στο διπλανό δωμάτιο
Ειρήνη Λαγούδη: Φωτογραφία ντοκουμέντο ανατρέπει τα δεδομένα (vid)
Ειρήνη Λαγούδη: Φωτογραφία ντοκουμέντο ανατρέπει τα δεδομένα (vid)
Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος – Αυτή είναι η γυναίκα που προκάλεσε πανικό (pics)
Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος – Αυτή είναι η γυναίκα που προκάλεσε πανικό (pics)
To Astrology.gr γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο χαρίζοντας ξεχωριστά δώρα στους επισκέπτες του! (photos)
To Astrology.gr γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο χαρίζοντας ξεχωριστά δώρα στους επισκέπτες του! (photos)

Σα Πίντο: «Θα παλεύουμε για υψηλούς στόχους» (video)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης