Παπαζαχαρίας: «Θα κάνω το κλάμα… κορνίζα»

Παπαζαχαρίας: «Θα κάνω το κλάμα… κορνίζα»

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Άρη και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας δηλώνει πως η φωτογραφία του με το κλάμα στο Περιστέρι θα κοσμεί στο εξής έναν τοίχο του σπιτιού του καθώςήταν από στις στιγμές της καριέρας του που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο αρχηγός των «κίτρινων» μίλησε στην εφημερίδα Sportday τόσο για την προσπάθεια που έκαναν άπαντες να σωθεί ο Άρης, όσο και για το δικό του μέλλον αφού το συμβόλαιό του με τους Θεσσαλονικείς τελειώνει φέτος το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Γρηγόρη, τέλος καλό, όλα καλά;

«Όντως, αν και δεν περιμέναμε η χρονιά να εξελιχτεί έτσι. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είμαστε χαρούμενοι γιατί τελείωσε μια δύσκολη χρονιά και πλέον υπάρχει αισιοδοξία και το κυριότερο, υπάρχει αύριο στην ομάδα».

Εσύ πάντως ήσουν συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις.

«Παρόμοιες καταστάσεις είχα ζήσει στον Ηρακλή, Τότε, τυχαία και πάλι, είχαμε σωθεί στην Ξάνθη. Αυτή τη φορά όμως τα συναισθήματα ήταν πιο έντονα. Οι ευθύνες ήταν πιο πολλές, είχαμε πολλά βάρη πάνω μας και παράλληλα πολλούς νεαρούς να πλαισιώσουμε. Ήταν μια πολύ έντονη χρονιά που θα μου μείνει αξέχαστη».

Αξέχαστη και για κάποια άσχημα πράγματα που ακούστηκαν για σένα;

«Φέτος ακούστηκαν πολλά λανθασμένα πράγματα κι αρκετά σκληροί χαρακτηρισμοί για κάποιους από εμάς. Αν για κάτι έχω να περηφανεύομαι είναι ο χαρακτήρας μου. Πικράθηκα πολύ όταν άκουσα ότι είμαστε "πουλημένοι" κι ότι πήραμε χρήματα, για να έχουμε χαμηλή απόδοση. Δεν μας αρμόζουν αυτά τα λεγόμενα, γιατί έχουμε δείξει πολλές φορές ποιο είναι το ποιόν του χαρακτήρα μας».

Δεν περίμενες την κριτική όταν αποφάσισες να μείνεις το περασμένο καλοκαίρι μαζί με μόλις τέσσερις έμπειρους;

«Μπορούσαμε να φύγουμε και να μην πάρουμε την ευθύνη στις πλάτες μας. Πιστέψαμε όμως στο πλάνο, στους εαυτούς μας και στη δυναμική του συλλόγου. Περιμέναμε να έχουμε ευθύνες, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Δεν είπαμε να μας χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά όχι να μας καταλογίζουν και τα πάντα. Θα έπρεπε να είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση, γιατί κύριοι υπαίτιοι ήταν άλλοι (διοικούντες, προπονητές, κ.λπ.). Πάντως στο τέλος ο φίλαθλος κόσμος κατάλαβε την αξία μας κι αυτό είναι που κρατάμε».

Κατηγορήθηκες επίσης για τη δημόσια στήριξη που παρείχες σε Κατσαβάκη και Μιχαλήτσο. Έχεις μετανιώσει;

«Δε μετανιώνω γιατί ό,τι έλεγα τότε, το λέω και τώρα. Ο κύριος Κατσαβάκης αμφισβητήθηκε πριν ακόμα αναλάβει. Έκανε σίγουρα κάποια λάθη, αλλά αρκετές φορές βρήκε μπροστά του εμπόδια, τα οποία δεν τον άφησαν να εφαρμόσει αυτά που ήθελε. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και δέχθηκε κακόβουλη κι έντονη κριτική και θεωρώ πως άξιζε πολύ καλύτερη μεταχείριση».

Το μερίδιο του Παπαδόπουλου στην παραμονή ποιο είναι;

«Βάσει των αποτελεσμάτων ήταν ο πιο πετυχημένος προπονητής και ο λόγος που μείναμε στην κατηγορία. Ήταν ο μόνος που μπόρεσε και πήρε το 100% από τους ποδοσφαιριστές, δίνοντάς μας τη ψυχολογία που μας έλειπε. Παράλληλα, έκανε πολλή δουλειά και στο τακτικό κομμάτι. Αν αναλογιστούμε ότι σε έξι παιχνίδια είχαμε τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, είναι πετυχημένος και σίγουρα έβαλε κι αυτός ένα λιθαράκι».

Αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια της σεζόν μια επιπλέον ευθύνη για τους αρκετούς... ρούκι της ομάδας;

«Κακά τα ψέματα, η μετάβαση νεαρών ποδοσφαιριστών από την πρώτη στη δεύτερη ομάδα δεν πρέπει να γίνεται τόσο απότομα και με 10-20 παιδιά τη χρονιά. Η ομάδα για να είναι ανταγωνιστική, χρειάζεται και να έχει την απαραίτητη εμπειρία, καθώς στα κρίσιμα παιχνίδια το παραμικρό λάθος στοιχίζει. Πάντως, είμαι σίγουρος πως μετά τη φετινή χρονιά, οι «μικροί» θα είναι πιο έτοιμοι και θα αποτελέσουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον Αρη. Δεν αισθανθήκαμε βάρος μόνο απέναντι σε αυτά τα παιδιά. Αλλά και προς όλους τους υπαλλήλους του συλλόγου (μασέρ, φροντιστές κ.λπ.). Ολα κρίνονται από εμάς. Απλά αυτό που μας πείραξε ήταν ότι στις νίκες όλοι μιλούσαν για τα νέα παιδιά, ενώ στις ήττες όλοι τα έβαζαν μαζί μας, ενώ μας ενόχλησε ότι διάφοροι έλεγαν πριν ότι δεν κερδίζουμε ούτε σε φιλικό και τώρα μας αποθεώνουν, παίρνοντας πίσω τα λεγόμενά τους».

Ο αυθόρμητος πανηγυρισμός σας στην Ξάνθη σχολιάστηκε αρκετά. Δεν συμφωνείς ότι δεν είναι δα και κατόρθωμα για τον Αρη να τερματίζει 13ος;

«Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο. Δεν χαρήκαμε για τη σωτηρία. Απλά έτσι όπως πήγαν τα πράγματα, ήταν ένα ξέσπασμα για όλα αυτά που περάσαμε μέσα στη χρονιά. Ημασταν μόνοι για πολύ καιρό. Υπήρχαν μέρες που δεν είχαμε ρεύμα και νερό, ενώ κάποια παιδιά είχαν θέματα επιβίωσης, δεν είχαν βενζίνη να έρθουν στην προπόνηση. Εκείνη τη στιγμή μας βγήκαν όλα κι είδαμε τους κόπους μιας χρονιάς να δικαιώνονται».

Θεωρείς κομβικής σημασίας για την παραμονή την αποβολή του Αγάνθο κι ό,τι ακολούθησε;

«Ξέραμε πως αν δεν νικούσαμε, θα πέφταμε από την κατηγορία. Τη στιγμή της αποβολής νιώσαμε όλοι ότι μας κλέβουν το ψωμί. Μας βγήκε αυτή η φόρτιση και αντιδράσαμε έτσι, αλλά παράλληλα πεισμώσαμε. Στο ημίχρονο κάναμε και μια κουβέντα με τα παιδιά και τον κόουτς και βγήκαμε αποφασισμένοι για τη νίκη. Συσπειρωθήκαμε πιο πολύ, όταν είδαμε το Νταβίδ να κλαίει. Νιώσαμε ότι πρέπει να παίξουμε και γι' αυτόν. Το "διπλό" στο Περιστέρι ήταν το κλειδί για την παραμονή».

Η φωτογραφία με το κλάμα στο Περιστέρι κοσμεί κάποιο τοίχο στο σπίτι σου;

«Θα γίνει σίγουρα αυτό. Είναι κάτι που θα μείνει χαραγμένο στην καρδιά και στο μυαλό μου κι όλες οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ».

Ήδη πάντως κοσμεί τα αποδυτήρια στο Ρύσιο;

«Όντως την έβαλε ο πρόεδρος για να θυμόμαστε τι περάσαμε φέτος και να μην τα ξαναπεράσουμε».

Έπειτα από μια τέτοια έντονη χρονιά, ο Παπαζαχαρίας έχει αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη; Λήγει και το συμβόλαιό σου...

«Θα πω ότι η ομάδα χρειάζεται διοικητική ηρεμία και οικονομική σταθερότητα. Με τη βοήθεια του απίστευτου κόσμου και ανθρώπων που αγαπούν την ομάδα ελπίζω να βρεθεί λύση. Θα συζητήσω με τη διοίκηση, αν με φωνάξει κι αναλόγως θα αποφασίσω».

Θα ήθελες να μείνεις; Στο τέλος, μέχρι και γκρουπάκι στο facebook έγινες.

«Ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει. Είτε μείνω στην ομάδα είτε φύγω, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχω το κεφάλι ψηλά και δεν θα κουβαλάω τη ρετσινιά ότι όταν ήμουν αρχηγός, έπεσε η ομάδα. Έπειτα από αυτά που περάσαμε φέτος δεν κρύβω ότι θα ήθελα να μείνω. Αρκεί να με θέλουν και να υπάρξει αυτή η σταθερότητα που ανέφερα».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved