Τσίτας: «Μεγάλο σχολείο»

Τσίτας: «Μεγάλο σχολείο»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ παραχώρησε ο νεαρός επιθετικός του Ηρακλή, Θωμάς Τσίτας

Πριν από περίπου δύο μήνες ο Θωμάς Τσίτας υπέγραψε πενταετές επαγγελματικό συμβόλαιο με την κυανόλευκη ΠΑΕ, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας βάσει των επιτευγμάτων του με την ομάδα Νέων Κ20 (φέτος 22 τέρματα σε 18 αναμετρήσεις) δεν μπορούσαν να δράσουν αλλιώς. Ο νεαρός επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκα, όπου και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που τον αφορούν, αλλά και τον Ηρακλή, ενώ τόνισε πως η πρώτη ομάδα αποτελεί ένα μεγάλο σχολείο για τον ίδιο. Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τσίτα:

Πόσο σημαντικό είναι για έναν επιθετικό να σκοράρει συχνά και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος;

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα, θέλω να κερδίζει η ομάδα αλλά να σκοράρω κι εγώ αλλά το πιο σημαντικό είναι οι νίκες της ομάδες και οι κερδισμένοι βαθμοί».

Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα υποδομής;

«Πολύ σημαντική εμπειρία αφού συνεργάστηκα με ορισμένους προπονητές που με βοήθησαν  πάρα πολύ όπως ο κ. Σπυρογιάννης, ο κ. Βακαλόπουλος δίνοντάς μου όλα τα εχέγγυα για να συμμετάσχω στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας».

Θεωρείς ότι είναι ένα «σχολείο» για την πρώτη ομάδα;

«Είναι ένα μεγάλο σχολείο καθώς σου δίνει τα πρώτα πατήματα και τις βάσεις για να συνεχίσεις μετά σε ένα υψηλότερο επίπεδο».

Ο Ηρακλής έχει αναδείξει κατά καιρούς αρκετά ταλέντα τα οποία πρωταγωνίστησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι η σωστή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής είναι ένα από τα «ατού» του συλλόγου;

«Από τη στιγμή που έχει αναδείξει πολλούς ποδοσφαιριστές φαίνεται η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά στοιχεία των πρωταθλημάτων υποδομής και ποια τα αρνητικά;

«Ας αρχίζουμε με τα θετικά στοιχεία. Πρώτα απʼ όλα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα που σε βοηθάει να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας μπαίνοντας σιγά σιγά στο κλίμα. Δημιουργούνται πολλές και δυνατές φιλίες με τους συμπαίκτες και γενικότερα με το οικοδόμημα της ομάδας. Όσο για τα αρνητικά στοιχεία, υπάρχει μικρή προβολή από τα ΜΜΕ σε σύγκριση με τους αγώνες των ομάδων της Super League».

Στον αγώνα με την Κέρκυρα έκανες το ντεμπούτο σου στην Super League. Ποια τα συναισθήματά σου λίγο πριν την είσοδό σου στον αγωνιστικό. χώρο; Ήσουν αγχωμένος;

«Ήμουν όπως ήταν φυσιολογικό να είμαι αγχωμένος αλλά περνώντας τα λεπτά σιγά, σιγά αισθανόμουν ακόμη καλύτερα».

Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για σένα;

«Μετά την οικογένειά μου είναι το σημαντικότερο πράγμα της ζωής μου. Η μισή μέρα περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο για μένα».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πρωτάθλημα και σε ποια ομάδα ονειρεύεσαι να αγωνιστείς;

«Το Ισπανικό πρωτάθλημα είναι από τα αγαπημένα μου. Οι αποκλείσεις εκεί όλων των ομάδων είναι ίδιες οπότε δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια από αυτές. Είναι μαγικό να αγωνίζεσαι σε μια τέτοια ομάδα όπως μαγικό είναι να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής με μεγάλη ιστορία και κόσμο να τον ακολουθεί».

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια;

«Σκέπτομαι πρώτα βήμα προς βήμα την εξέλιξη του εαυτού μου με τη φανέλα του Ηρακλή. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με σκληρή δουλειά και υπομονή χωρίς να θέλω να αποκαλύψω τα μελλοντικά μου σχέδια».

Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και έναν μέτριο ποδοσφαιριστή;

«Η πολύ δουλειά, η υπομονή και η πειθαρχία. Είναι σίγουρα μια τριλογία που αν ακολουθηθεί κατά γράμμα ανεβάζει τις πιθανότητες της επιτυχίας».



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved