Σωτηρόπουλος στο Onsports: «Στόχος του Eleven, να βοηθήσουμε τα παιδιά» (videos)

Σωτηρόπουλος στο Onsports: «Στόχος του Eleven, να βοηθήσουμε τα παιδιά» (videos)

Τι πιο αθώα εικόνα από ένα 11χρονο παιδί να παίζει με μια μπάλα; Αυτή η απλή η σκέψη οδήγησε στη σύλληψη του πρότζεκτ «Eleven», όπου έντεκα παιδιά, από έντεκα χώρες θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία με έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, κι όλα αυτά για ένα ντοκιμαντέρ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το «Eleven» θα έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς η Ελλάδα είναι μια από τις 11 χώρες που συμμετέχουν σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια και το Onsports μίλησε με τον παραγωγό που τρέχει το πρότζεκτ στη χώρα μας, τον Γιάννη Σωτηρόπουλο.

«Την αρχική ιδέα γι’ αυτό το ντοκιμαντέρ, που έχει ως στόχο να νικήσει και να προσπεράσει κάθε προκατάληψη μέσω του ποδοσφαίρου είχαν αρχικά ο Έλληνας σκηνοθέτης Μιχάλης Μονεμβασιώτης και ο Άγγλος Αλεξάντερ Νάλι. Αυτοί είχαν την ιδέα για ένα ντοκιμαντέρ σε 11 χώρες, με 11 παραγωγούς, που θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ, βρίσκοντας ένα παιδί 11 ετών από κάθε χώρα που θα μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις συνθήκες ζωής του. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών, το ποδόσφαιρο. Η φετινή χρονιά με το Μουντιάλ έμοιαζε η ιδανική ευκαιρία και έτσι ξεκίνησε. Εγώ είναι ο παραγωγός στην Ελλάδα και δουλεύω εδώ και τρεις μήνες πάνω σε αυτό.

Το όλο πρότζεκτ είναι μη κερδοσκοπικό, με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και όχι να αποφέρει κέρδος. Εξάλλου, ότι χρήματα βγουν από αυτή την προσπάθεια, θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα σχετικά με παιδιά. Στόχος μας είναι να δείξουμε τη ζωή αυτών των παιδιών στις 11 χώρες και πως θα βελτιώσουμε τις συνθήκες. Αφορμή είναι το ποδόσφαιρο, που σαν άθλημα δίνει χαρά σε όλους και κυρίως στα παιδιά», ανέφερε αρχικά.

Ο ποδοσφαιριστής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε αυτό το ντοκιμαντέρ, κι ένας από τους πρώτους που συμφώνησαν να συμμετέχουν αρχικά στο ντοκιμαντέρ αλλά και σε ένα παιχνίδι που σχεδιάζεται να γίνει στο «Γουέμπλεϊ» με την ενδεκάδα των ποδοσφαιριστών, είναι ο Γιώργος Καραγκούνης.

«Ήταν η πρώτη μας επιλογή, γιατί ο Καραγκούνης αποπνέει αυτό που ζητάμε. Ξέρει πώς να εκπροσωπεί την Ελλάδα και ως αρχηγός της Εθνικής πληροί όλα τα κριτήρια. Τον προσεγγίσαμε στη Φούλαμ και δέχτηκε αμέσως. Συμφώνησε για το παιχνίδι και θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το 11χρονο παιδί από την Ξάνθη που θα συμμετέχει. Και οι άλλες χώρες βρίσκουν σιγά-σιγά τους παίκτες, ενώ σε μερικές περιπτώσεις θα είναι και παίκτριες. Θα συμμετέχουν και κοριτσάκια στο ντοκιμαντέρ και παίκτριες, καθώς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία διάκριση, ούτε στο φύλο», εξήγησε ο Σωτηρόπουλος.

Οσο για το 11χρονο παιδί από την Ελλάδα, αυτό θα είναι από την Ξάνθη. «Το παιδάκι θα είναι από την Ξάνθη και τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε εκεί για να επιλέξουμε έναν 11χρονο, καθώς η ηλικία είναι το μόνο… δεσμευτικό. Μάλιστα, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη θα μας βοηθήσει, καθώς θα φιλοξενήσει τα μέλη της παραγωγής δωρεάν στο Le Chalet. Και τα όποια χρήματα από τα έσοδα του ντοκιμαντέρ, το ποσό που θα αντιστοιχεί στην Ελλάδα, θα δοθεί στο παιδικό χωριό SOS της Θράκης», υπογράμμισε.

Βέβαια, το όλο σχέδιο είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο, καθώς βασίζεται σε δωρεές. «Στόχος μας είναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000 λιρών, που είναι το κόστος του ντοκιμαντέρ. Θέλουμε να μαζέψουμε το υλικό από τις 11 χώρες για να γίνει το ντοκιμαντέρ κι αν καταφέρουμε να γίνει και το φιλικό, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Τα όποια κέρδη από την προβολή του ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ και στο κοινό θα δοθούν σε ιδρύματα για παιδιά. Εξάλλου, γι’ αυτά γίνονται όλα», συμπλήρωσε».

Ο τρόπος που μπορεί κανείς να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια είναι απλός. Η διαδικασία γίνεται μέσω του Kickstarter. Στην ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ (http://elevencampaign.org/), υπάρχει η επιλογή του Kickstarter, για την συνεισφορά. Μέσω πιστωτικής κάρτας γίνεται η επιλογή του ποσού. Το ποσό αυτό όμως δεν δεσμεύεται αμέσως, αλλά θα δεσμευτεί μόνο όταν συμπληρωθεί το σύνολο των 60.000 λιρών που έχει τεθεί ως στόχος.

Η 11άδα των χωρών που συμμετέχουν είναι: Αυστραλία, Βραζιλία, Δανία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ιαπωνία, Νότια  Αφρική, Ισπανία, Τρινιδάδ και Τοµπάγκο, Ηνωµένο Βασίλειο, ΗΠΑ.

Δείτε κάποια από τα promos του Eleven

Τι ποντάρουμε στο Ατρόμητος - Πλατανιάς
Τι ποντάρουμε στο Ατρόμητος - Πλατανιάς
Επανέναρξη με φόντο τα τελικά!
Επανέναρξη με φόντο τα τελικά!
Τι ποντάρουμε στο Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
Τι ποντάρουμε στο Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Έτσι θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι
Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Έτσι θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι

Σωτηρόπουλος στο Onsports: «Στόχος του Eleven, να βοηθήσουμε τα παιδιά» (videos)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης