«Φιτιλιές» για UEFA και FIFA
SHARE

«Φιτιλιές» για UEFA και FIFA

Ένα σχέδιο που φέρεται να έχει στα σκαριά ο Μισέλ Πλατινί για το Euro 2020 έχει αρχίσει να δυναμιτίζει το κλίμα στις σχέσεις της ευρωπαϊκής με την παγκόσμια ομοσπονδία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Independent, ο πρόεδρος της UEFA είχε εκφράσει την άποψη πως θα ήταν εφικτό να πάρουν μέρος στο Euro ομάδες από άλλες Ηπείρους, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο Copa America όπου συμμετέχουν ομάδες από την Ασία ή τη Βόρεια Αμερική. Ο Πλατινί φέρεται να έχει πει μεταξύ άλλων ότι: «Η ιδέα να προσκληθούν η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό και η Ιαπωνία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αλλά είναι ρεαλιστική και εφικτή. Εδώ και δεκαετίες οι Νοτιοαμερικάνοι προσκαλούν στο Κόπα Αμέρικα ομάδες από άλλες ηπείρους. Γιατί να μην το κάνει και η Ευρώπη;», κάτι που ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις.

Η ιστορία αυτή, που έφερε στην επιφάνεια η βρετανική εφημερίδα, έφερε στην επιφάνεια το χάσμα που υπάρχει εδώ κι αρκετό καιρό ανάμεσα στο Σεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί. Η απόφαση να μειωθούν οι ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στα Παγκόσμια Κύπελλα αλλά κυρίως να μειωθούν τα μέλη που προέρχονται από την UEFA στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA, είχαν φέρει τα πρώτα… ρήγματα στις σχέσεις των δυο ανδρών και κατ’ επέκταση των ομοσπονδιών, με την τελευταία… επινόηση του Πλατινί να «πυροδοτεί» ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Αυτό γιατί, στη FIFA θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα αποδυνάμωνε σημαντικά το πλέον εμπορικό «προϊόν» της, το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Από την UEFA πάντως διαψεύστηκε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Independent, αναφορικά με την πρόσκληση ομάδων όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Ιαπωνία για το Euro 2020, με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας να αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η UEFA δεν έχει καμία ενημέρωσε για τα σχέδια που ανέφερε το δημοσίευμα της Independent».

Οι σχέσεις Πλατινί και Μπλάτερ βέβαια, παραμένουν σε θερμοκρασίες... ανταρκτικής, αφού ο μεν πρόεδρος της UEFA θεωρεί ότι ο Ελβετός κάνει ότι μπορεί έτσι ώστε να αποδυναμώσει την Ευρώπη στα κέντρα αποφάσεων του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, ενώ ο πρόεδρος της FIFA έχει τη βεβαιότητα ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα του πάει «κόντρα» σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα εκ νέου για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας... Η «μάχη», πάντως, φαίνεται πως θα συνεχιστεί προσεχώς...

Στο Περιστέρι ο Αγραβάνης
Στο Περιστέρι ο Αγραβάνης
Στην Άλμπα ο Τσάπμαν
Στην Άλμπα ο Τσάπμαν
Ζάκυνθος: Άνοιξε και πάλι η παραλία του Ναυαγίου
Ζάκυνθος: Άνοιξε και πάλι η παραλία του Ναυαγίου
ΑΕΛ: Δεκτή η παραίτηση Αντωνίου, φωνές για τη διαιτησία
ΑΕΛ: Δεκτή η παραίτηση Αντωνίου, φωνές για τη διαιτησία


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies