«Δουλειά και σεβασμός, αλλιώς εκτός!»
SHARE

«Δουλειά και σεβασμός, αλλιώς εκτός!»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, έστειλε εκ νέου ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού απαιτώντας σεβασμό και σκληρή δουλειά από όλους. «Να αποδείξουμε τι αξίζουμε», το σχόλιο του Πορτογάλο για στον επαναληπτικό με την Μακάμπι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε για άλλη μια φορά στην αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό έτσι ώστε οι «πράσινοι» να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών και να αποκτήσει ξανά νοοτροπία νικητή. Ο 65χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στο πειθαρχικό παράπτωμα του Σιμάο, αλλά δεν το προσωποποίησε ενώ στη συνέχεια μίλησε για το πώς ο ίδιος έχει μάθει να δουλεύει και θέλει να το εμφυσήσει στους παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Πως σκοπεύει να διαχειριστεί το παιχνίδι με δεδομένο ότι χρειάζεται πάνω από τρία γκολ για να περάσει, και πως έχει διαχειριστεί την ψυχολογία της ομάδας μετά την βαριά ήττα στο Τελ Αβίβ;

«Όλοι οι αγώνες έχουν μια ιστορία. Πολλές φορές σε κάθε παιχνίδι υπάρχει όμως το πριν και το μετά. Το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απόρροια του παιχνιδιού με την Οντένσε στην Αθήνα. Αν και υπήρξαμε καλύτεροι, όποιος δέχεται τρία γκολ χάνει. Αυτό δε γίνεται κάθε μέρα. Τότε, πριν το παιχνίδι με την Οντένσε, είχαμε 24 μέρες προετοιμασίας, είχαμε κάνει ένα καλό παιχνίδι στη Δανία και ήμασταν δυνατότεροι. Στην Αθήνα χάσαμε λόγω της εμπιστοσύνης που νομίζαμε ότι είχαμε από το πρώτο παιχνίδι. Αυτό έγινε και στο Ισραήλ. Για αυτό λέω ότι το κάθε παιχνίδι διαμορφώνει την ιστορία του. Τα παιχνίδια με την Οντένσε, στέρησαν από την ομάδα χρήματα και από τους παίκτες τη δυνατότητα να παίξουν στο Champions League. Στο Τελ Αβίβ είχαμε μια ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, κάναμε ευκαιρίες αλλά δε σκοράραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν μια έκπληξη για μένα. Δεν τρέξαμε, δώσαμε χώρους, δώσαμε τον έλεγχο στην Μακάμπι και δεν καταλαβαίνω τι έγινε. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας για αυτό. Εγώ αναλαμβάνω τις δικές μου, πιστεύω το ίδιο κάνουν και οι παίκτες μου και αύριο περιμένω από αυτούς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγώνα, για να αποδείξουμε ότι είμαστε επαγγελματίες και πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Το σημαντικό για εμάς είναι να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Αν δεν τα καταφέρουμε οι ευθύνες θα ανήκουν σε όλους, πρέπει λοιπόν να τις αντιμετωπίζουμε κατάματα και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ξέρουμε όλοι ότι δεν τα καταφέραμε απέναντι στην Οντένσε και ακόμα και αν τα καταφέρναμε θα αντιμετωπίζαμε ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Βιγιαρεάλ. Όμως θα έμπαιναν χρήματα στο σύλλογο. Πρέπει λοιπόν να αποδείξουμε την αξία μας σε αυτό το παιχνίδι».

Πως εξηγεί την καθίζηση που παθαίνει η ομάδα στα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα;

«Σε κάθε επάγγελμα, αν χάνεις το στόχο σου δεν τα καταφέρνεις. Για αυτό πρέπει να έχουμε στόχο. Έχω πει συχνά ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα και στους παίκτες. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο και παίρνει χρόνο. Δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ίδιο έγινε και με την Οντένσε. Πρέπει να κάνουμε σκληρή και πολλή δουλειά για να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε το στόχο μας. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, εγώ αναλαμβάνω τις δικές μου. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε».

Ένα σχόλιο για το θέμα που προέκυψε με τον Σιμάο;

«Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, λίγο ως πολύ ξέρετε πως έχει η ιστορία. Απλά, ο κάθε ένας λέει την δική του εκδοχή. Για μένα τα πράγματα είναι σαφή. Θέλω να έχω καλή σχέση με τους παίκτες. Κανείς δεν κερδίζει αν είναι εναντίον τους. Για μένα όμως η καλή σχέση, έχει να κάνει με το σεβασμό και τη δουλειά. Αν δεν υπάρχουν αυτά, δεν μπορώ να συνεχίσω την συνεργασία. Η καλή σχέση ξαναλέω ότι βασίζεται στην δουλειά και στο σεβασμό. Όποιος δεν τα έχει, θα είναι εκτός. Ο Σιμάο θα μπορούσε να τεθεί εκτός και χωρίς όμως να συμβεί αυτός. Για μένα βασικοί, είναι οι 20 παίκτες που προετοιμάζω και παίρνω μαζί μου σε κάθε αγώνα. Στα παιχνίδια που θέλουμε ένταση, πρέπει να υπάρχει και παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ανάσες στην ομάδα. Να πω επίσης, όπως είχα πει στο Τελ Αβίβ, εκεί δεν είχαμε πίεση για μεγάλη διάρκεια. Δεν είναι πάντα σημαντική η ταχύτητα, γιατί εκεί δεν είχαμε αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι οι παίκτες να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για ενενήντα λεπτά. Αλλιώς δε θα παίζουν. Ο Σιμάο είναι εκτός γιατί δεν είχε καλή συμπεριφορά. Υπάρχουν όρια, και πρέπει να υπάρχει πειθαρχία. Είναι σημαντικό να υπάρχει πειθαρχία και όταν υπάρχει έλλειψη σεβασμού και πειθαρχίας πρέπει να διορθώνουμε τα πράγματα».

Ο Φερέιρα, πρόσθεσε αναφορικά με το πειθαρχικό παράπτωμα του Σιμάο:

«Μη κολλήσετε στο θέμα του Σιμάο. Όσα είπα, τα εννοώ για κάθε παίκτη, για όλη την ομάδα. Θέλω να έχω ένα σύνολο που να κερδίζει. Τελευταία η ομάδα δεν κέρδιζε και δεν πετύχαινε τους στόχους της. Κάνω το παν να βρω γιατί συνέβαινε αυτό, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Αν έχω άδικο, να μου το πείτε».{textlink}

Κατά πόσο οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν εγκλιματιστεί με την ομάδα, και πόσο έτοιμος είναι συνολικά ο Παναθηναϊκός;

«Ως τώρα δεν έχω μιλήσει για τα προβλήματα, το λίγο χρόνο που είχαμε για προετοιμασία, το γεγονός ότι οι ομάδες που παίζουμε έχουν περισσότερα παιχνίδια από εμάς και δεν μίλησα για τους νέους παίκτες. Αυτοί λοιπόν τώρα προσαρμόζονται, χρειάζονται χρόνο και πρέπει οι παλιοί να τους δώσουν μια βάση για να τους στηρίξουν και να αποδώσουν καλύτερα».

Τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός διευκρίνισε τη φράση που είπε ότι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδιζε τίτλους για πολλά χρόνια, λέγοντας:

«Πέρσι, δεν κερδίσαμε. Τον προηγούμενο χρόνο ο Παναθηναϊκός κέρδισε νταμπλ αλλά τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε τίτλους. Χρειαζόταν τα play off για να βρεθεί στην Ευρώπη. Συμπερασματικά χάναμε τίτλους πιο συχνά από ότι τους κερδίζαμε. Πρέπει όλοι να καταλάβατε ότι εγώ σαν προπονητής θέλω να αλλάξω αυτό το πράγμα και να κερδίζει τίτλους η ομάδα. Πρέπει όμως να έχω την κατάλληλη στήριξη, δεν γίνεται να το κάνω μόνος μου. Πρέπει να έχω τους παίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο. Και στην Ευρώπη δεν καταφέραμε κάτι. Τα πράγματα λοιπόν, χειροτερεύουν. Η ιστορία που εγώ γνωρίζω, είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι τοπ ευρωπαϊκή ομάδα. Αυτό που βλέπουμε τώρα, δεν είναι η ιστορία. Εγώ έχω ευθύνη για την τελευταία σελίδα της ιστορίας. Στο πρωτάθλημα, πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί, ισχυροί όπως ήμασταν παλαιότερα. Παράλληλα έτσι θα γίνει ισχυρός θα γίνει και στην Ευρώπη. Αυτό γίνεται και στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Έτσι θέλω να δουλεύω, καθημερινά και σκληρά για να το πετύχω. Ας μου γίνεται κριτική, εγώ καθημερινά θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Αυτές οι συζητήσεις γίνονται σε μεγάλους συλλόγους. Είναι καθημερινότητα. Για την Οντένσε είναι γεγονός ότι προκρίθηκε σε βάρος μας. Για την Μακάμπι είναι γεγονός το αποτέλεσμα που είχε. Για τον Παναθηναϊκό το να μην μετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, είναι πανωλεθρία. Αυτό θέλω να αλλάξω. Να κάνω την ομάδα να κερδίζει περισσότερες φορές. Ας με πουν τρελό. Οι φίλαθλοι αύριο να υποστηρίξουν την ομάδα. Ξέρω ότι είναι εκνευρισμένοι και στεναχωρημένοι. Πολλές φορές η θλίψη μας, μας οδηγεί να πετύχουμε κάτι καλό».

Ισπανία: Ο Βασιλειάδης νίκησε τον Τζεντίλε!
Ισπανία: Ο Βασιλειάδης νίκησε τον Τζεντίλε!
AEK: Από τη νέα χρονιά Ξανθόπουλος και Καββαδάς!
AEK: Από τη νέα χρονιά Ξανθόπουλος και Καββαδάς!
Έμεινε στην Γιουνάιτεντ η Βαλένθια
Έμεινε στην Γιουνάιτεντ η Βαλένθια
Στο Τορίνο μόνο Γιουβέντους (video)
Στο Τορίνο μόνο Γιουβέντους (video)

 • Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  04:55Αφιέρωμα.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E50
  05:30Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Φράιμπουργκ
  05:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • WRC 2018
  06:00Ανασκόπηση της σεζόν.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E674
  06:05Στιγμιότυπα.
 • Βόλεϊ: Τσιβιτανόβα - Μόντενα
  06:15CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  06:35Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Σάντα Κλάρα - Πόρτο
  06:40Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • GP Confidential 2018 E25
  07:15Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Χέρτα Βερολίνου
  07:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Sports Classics: ABC of Rally Raid
  08:00Ο στόχος για τους οδηγούς απλός: να βρουν την πιο γρήγορη διαδρομή σε ανώμαλο έδαφος και να την ολοκληρώσουν πριν από τους αντιπάλους. Αυτό που χρειάζονται είναι ικανότητα στον προσανατολισμό, ομαδικότητα και εντυπωσιακές ικανότητες στην οδήγηση.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  08:15Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χάντερσφιλντ - Νιουκάστλ
  08:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Sports Classics: ABC of Hard Enduro
  08:45Το Hard Enduro είναι το πιο πειθαρχημένο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απαιτεί μια ιδιαίτερη 'τρέλα' από τους οδηγούς. Μάθετε την ορολογία τους και τα πάντα για τους επαγγελματίες οδηγούς και βιώστε ένα άθλημα που και μόνο ο τερματισμός αποτελεί άθλο.
 • Μπάσκετ: Ορλάντο Μάτζικ - Γιούτα Τζαζ
  08:50NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Βαγιαδολίδ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  08:55Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Ιππασία: 71οι Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
  09:25Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ανόβερο - Μπάγερν Μονάχου
  10:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  10:35Μαρκόπουλο.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World Surfing Games
  10:45Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Σεβίλη - Ζιρόνα (Ζ)
  11:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Παπαδόπουλος.
 • RBAR 2018 - Magazine
  11:05Τέξας, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • NBA Action 2018-19 E2811
  11:35H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • GP Confidential 2018 E25
  11:50Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E11
  12:00Αθλητική εκπομπή.
 • NBA Daily
  12:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Βέρντερ Βρέμης
  12:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Ίνγκολσταντ - Χάιντενχαϊμ (Ζ)
  12:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • WRC 2018
  12:35SS21 Wedding Bells 1, Αυστραλία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Λοκομοτίβ Κουμπάν - Τσμόκι Μινσκ (Ζ)
  13:00VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Σαουθάμπτον - Άρσεναλ (Ζ)
  13:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • WRC 2018
  13:55SS24 Wedding Bells 2 Power Stage, Αυστραλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  14:15Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  14:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Φιλαδέλφεια Σίξερς - Ιντιάνα Πέισερς
  15:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Εσπανιόλ - Μπέτις (Ζ)
  15:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Ράγιο Βαγιεκάνο
  15:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2018
  15:45Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζ)
  16:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Στιγμιότυπα
  16:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E50
  16:45Στιγμιότυπα.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  17:00Ζάκυνθος. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  17:15Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • NBA Daily
  17:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • RBAR 2018
  17:45Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Στον Ρυθμό των Ντέρμπι 2018-19 (Ζ)
  18:00Postgame. Αθλητική εκπομπή.
 • Μπάσκετ: Ορλάντο Μάτζικ - Γιούτα Τζαζ
  18:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα (Ζ)
  18:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Moto 2 και 3
  19:00Ανασκόπηση της σεζόν 2018. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  19:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβάντε - Μπαρτσελόνα (Ζ)
  19:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Νασιονάλ (Ζ)
  20:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • MotoGP 2018
  20:15Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς (Ζ)
  20:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • GP Confidential 2018 E25
  21:30Στιγμιότυπα.
 • Πολεμικές Τέχνες: UFC Fight Night 2018
  21:45Κέβιν Λι 'The Motowon Phenom' - Αλ Ιακίντα 'Raging''. Μιλγουόκι, ΗΠΑ. Το καράτε ανταγωνίζεται το κουνγκ φου και το μποξ το ζίου ζίτσου. Το κικ μποξ έρχεται αντιμέτωπο με το τζούντο και η πάλη με το μάι τάι. Η 'μάχη' μεταξύ των πολεμικών τεχνών και η ανάδειξη του 'απόλυτου πρωταθλητή' μόνο στα κανάλια COSMOTE SPORT.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies