Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ 1-4: Total Football και έγραψε ιστορία στο Champions League! (photos+videos)

Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ 1-4: Total Football και έγραψε ιστορία στο Champions League! (photos+videos)

Ο Άγιαξ διέσυρε 4-1 τη Ρεάλ Μέσα στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στους «8» του Champions League – Σε άθλια κατάσταση η «Βασίλισσα», δεν σώζεται ούτε από το γεγονός ότι το τρίτο γκολ των Ολλανδών ήταν άκυρο.

Η ιστορία γράφεται ήδη… από το μέλλον! Ο νεανικός Άγιαξ απέδειξε πως έχει το know how στο να «χτίζει» ομάδες με ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας που έχουν το ταλέντο αλλά και τη σωστή εκπαίδευση στα βασικά του ποδοσφαίρου, διαλύοντας την υπό βαθιά κρίση Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι Ολλανδοί έπαιξαν τη σύγχρονη εκδοχή του Total Football και με ένα εμφατικό 4-1 πέταξαν εκτός Champions League την ομάδα που το είχε κατακτήσει τα τελευταία τρία χρόνια σερί. Ο «Αίαντας» υποχρέωσε τη «Βασίλισσα» όχι απλά να υποκλιθεί, αλλά να γνωρίσει την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία της και πέρασε με το… σπαθί του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κάνοντας μια τεράστια ανατροπή με ποδοσφαιρική… μαγεία.

Ο Άγιαξ κατάφερε στα πρώτα 18 λεπτά να βάλει δυο γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης που έδειξε να «πελαγοδρομεί» χωρίς τον Σέρχιο Ράμος, ενώ τα πράγματα για την ομάδα του Σολάρι έγιναν ακόμα χειρότερα όταν έχασε με τραυματισμούς τους Βάσκες και Βινίσιους, με τον Μπέιλ που μπήκε στη θέση του πρώτου να αποδοκιμάζεται.

Το τρίτο γκολ των Ολλανδών όπως φάνηκε από τα replay δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλά αν για κάτι θα πρέπει να ενδιαφέρονται όλοι οι φίλαθλοι είναι πως η απόφαση αυτή ήρθε μετά και από τη χρήση του VAR όπου η παράβαση (είχε περάσει η μπάλα άουτ στην αρχή της φάσης καθαρά) δεν καταλογίστηκε.

Ο Άγιαξ δεν άφησε καμία… ρετσινιά στην πρόκρισή του, αφού με ποδοσφαιρικό «θράσος» συνέχισε να ψάχνει κι άλλο γκολ. Το βρήκε με έναν υπέροχο τρόπο και ενώ η Ρεάλ έκανε απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει και είχε μειώσει 1-3. Το τελικό 4-1 των Ολλανδών σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας τεράστιας ιστορίας για το Champions League και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Μιας ιστορίας που μοιάζει με «παραμύθι» ανάλογο με αυτά που είχαν «γράψει» οι version του «Αίαντα» στη δεκαετία του ’70 με μπροστάρη τον Κρόιφ και στη δεκαετία του ’90 με τα «τρομερά μωρά» του Λουίς Φαν Χάαλ…

Επίσης η ομάδα του Σολάρι μπορεί να έχει παράπονα από τη διαιτησία για το γκολ του Τάντιτς αφού όπως φαίνεται η μπάλα πέρασε πλάγιο μετά από τάκλιν του Μαζράουϊ αν και το VAR το μέτρησε κανονικά.

Ο Άγιαξ έδειξε από νωρίς τις ορέξεις του και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό του ματς με «δράστη» τον Ζιγιές. Εννιά λεπτά ο Νέρες σόκαρε την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνει το 2-0. Οι Ολλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί και στο 62ο λεπτό ο Τάντιτς που είχε δημιουργήσει τα δυο προηγούμενα γκολ έκανε το 3-0 για την ομάδα του, για να μειώσει στο 70ο λεπτό ο Ασένσιο και να βάλει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης τους Μαδριλένους. Τελικά όμως δυο λεπτά αργότερα ο Σένε με απίστευτη εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-1 δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Ρεγκιλόν, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο (87΄ Βαλβέρδε), Λούκας Βάσκεθ (29΄ Μπέιλ), Βινίσιους (35΄ Ασένσιο), Μπενζεμά.
ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί (81΄ Βέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε (73΄ Ντε Βιτ), Ζίγεκ, Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Νέρες (74΄ Ντόλμππεργκ).

 



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved