Ολυμπιακός ειδικών συνθηκών, ο Κορμπεράν και οι σούπερ μεταγραφές

Ολυμπιακός ειδικών συνθηκών, ο Κορμπεράν και οι σούπερ μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων με τη Φράιμπουργκ, σ’ ένα ακόμα ματς ειδικών συνθηκών, τη στιγμή που ο Κάρλος Κορμπεράν θα πάει στο «Κλ. Βικελίδης», ενώ ακολουθεί διακοπή «βάλσαμο».

Για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κακός. Για την ακρίβεια παρουσιάστηκε με πολλά προβλήματα, κυρίως στην ανάπτυξη, αλλά και σε ταχύτητα και αντιδράσεις, με τους παίκτες του να βγαίνουν δεύτεροι στη διεκδίκηση της μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει μία δεύτερη ήττα, όμως, η διαφορά ήταν πως το βράδυ της Πέμπτης (15/09) η Φράιμπουργκ δεν αγχώθηκε σε κανένα σημείο του ματς από τους «ερυθρόλευκους».

Τα δύο ευρωπαϊκά ματς έδειξαν για μία ακόμα φορά, πως τη δεδομένη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ειδικών συνθηκών. Η πρώτη έχει να κάνει με την παρουσία του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο. Ο Ισπανός ανέλαβε την ομάδα εν μέσω προετοιμασίας και επίσημων αναμετρήσεων, είχε την πίεση για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, έναν στόχο που πέτυχε, αν και τόσο κόντρα στην Σλόβαν, όσο και απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να τα καταφέρει.

Ωστόσο, ο νεαρός κόουτς δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δουλέψει με την ομάδα του. Δεν είναι μόνο οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά και το γεγονός πως ακόμα και στα μέσα του Σεπτεμβρίου δεν είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις από τη διοίκηση. Η τελευταία φέρει ευθύνη για τον αρχικό σχεδιασμό, όμως, έδειξε, έστω και την ύστατη στιγμή πως έκανε σημαντικές κινήσεις για την αλλαγή του επιπέδου στην ομάδα.

Αυτό σημαίνει πως ο Κάρλος Κορμπεράν έχει δουλέψει τόσο καιρό μ’ ένα σύνολο παικτών, το οποίο αναμφίβολα δεν θα είναι το ίδιο που θα έχει στη διάθεσή του, αν συνεχίσει το έργο του, στο μέλλον. Παράλληλα, αυτό δεν θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, καθώς όπως φάνηκε και τις τελευταίες μέρες, οι «ευκαιρίες» που παρουσιάστηκαν με δυνατά ονόματα δεν θα ήταν εύκολο να βρεθούν νωρίτερα. Είτε διότι οι υπόλοιπες αγορές ήταν ακόμα ανοικτές και κατ’ επέκταση υπήρχαν περισσότερες επιλογές για τους παίκτες, είτε γιατί ακόμα δεν είχαν αρχίσει οι επίσημες υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κάποιες αποχωρήσεις από ομάδες, όπως για παράδειγμα τον Σεντρίκ Μπακαμπού από την Μαρσέιγ και ιδιαίτερα τον Ντιαγιέ Σαμασέκου από την Χόφενχαϊμ.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο Ολυμπιακός στην συνέχεια δεν θα είναι ο ίδιος που είδαμε στην αρχή της φετινής περιόδου. Ίσως είναι παρόμοιος στο κρίσιμο ματς με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά όχι και στο άμεσο μέλλον. Ο λόγος έχει να κάνει με τη διακοπή που ακολουθεί. Η συγκεκριμένη διακοπή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «βάλσαμο» για πολλούς λόγους.

Ένας σημαντικός έχει να κάνει με το γεγονός πως μετά τον αγώνα με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, οι παίκτες θα έχουν ένα σημαντικό διάστημα για να μπορέσουν να πάρουν μία «ανάσα», όσοι αγωνίζονται συνεχόμενα από τα μέσα του καλοκαιριού, αλλά και οι υπόλοιποι να ενσωματωθούν καλύτερα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός περιμένει μερικές σημαντικές επιστροφές. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ο οποίος έδειξε τα διαπιστευτήριά του με τις πρώτες του εμφανίσεις είναι το τελευταίο διάστημα στα «πιτς» λόγω ενοχλήσεων, τη στιγμή που οι Πεπ Μπιέλ και Τζος Μπόουλερ κλήθηκαν να πάρουν αμέσως παιχνίδια, χωρίς να έχουν πολλές ημέρες στην ομάδα.

Τα δεδομένα για Κορμπεράν

Τη δεδομένη στιγμή δεν έχει τεθεί, επίσημα τουλάχιστον, θέμα με την παραμονή του Κάρλος Κορμπεράν. Στον Ισπανό αναγνωρίζεται πως ανέλαβε ένα δύσκολο έργο, όχι μόνο λόγω της πίεσης των αποτελεσμάτων που είχε, αλλά και για το γεγονός πως έπρεπε να διορθώσει τα κακώς κείμενα που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα. Ο νεαρός κόουτς έδειξε πως προσπαθεί να αλλάξει την ομάδα, όμως, η αλήθεια είναι πως η απουσία χρόνου «ήρεμης» δουλειάς δεν τον βοηθάει.

Το αρνητικό για τον Κάρλος Κορμπεράν είναι πως αναγκάζεται να μάθει την ομάδα του μέσω των επίσημων υποχρεώσεων. Εκεί που κάθε εμφάνιση είναι σημαντική και πολύ περισσότερο οι βαθμοί. Τόσο στην Super League, όσο και το Europa League. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παρουσιάζεται με διάφορα σχήματα και πρόσωπα και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δυσκολεύει και τους παίκτες να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο σωστές συνεργασίες.

Αυτό που μοιάζει ως σίγουρο είναι πως ο Ισπανός θα είναι στον πάγκο της ομάδας και στο κρίσιμο ματς με τον Άρη. Η έκβαση του αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» ίσως και να καθορίσει το μέλλον του, όμως, αυτό που «βγαίνει» τις τελευταίες ώρες είναι πως κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στη θέση του και στη διακοπή. Βέβαια, αυτό είναι σε συνάρτηση με πολλούς παράγοντες και το κυριότερο, η συγκεκριμένη απόφαση ανήκει αποκλειστικά στη διοίκηση. Πάντως, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός επί των ημερών του έχει μόλις δύο νίκες σε 10 αναμετρήσεις δεν είναι στα θετικά για τον Ισπανό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Υπέγραψε παρουσία Μαρινάκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Χάμες Ροντρίγκες (photos+videos)

Ολυμπιακός: Υπέγραψε παρουσία Μαρινάκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Χάμες Ροντρίγκες (photos+videos)

Super League: Απαλλάχθηκε ο Μαρινάκης για Βόλο - Πρόστιμο στον Ολυμπιακό

Super League: Απαλλάχθηκε ο Μαρινάκης για Βόλο - Πρόστιμο στον Ολυμπιακό

Οι σκέψεις στον Ολυμπιακό σχετικά με τον Κάρλος Κορμπεράν

Οι σκέψεις στον Ολυμπιακό σχετικά με τον Κάρλος Κορμπεράν

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved