Το… πετσόκομμα των μίζερων!

Το… πετσόκομμα των μίζερων!

Όταν ο Παναθηναϊκός κερδίζει με γκολ του Χρήστου Δώνη στο ποδόσφαιρο και κυριαρχική εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη στο μπάσκετ…

Όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό έκαναν… ολοήμερη εκδρομή στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (15/01) και αποζημιώθηκαν από αυτό που είδαν, τόσο στο στάδιο όσο και στο κλειστό. Οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη, που συγκλόνισε με το ξέσπασμα καρδιάς μετά το τέλος του αγώνα, σε μια αναμέτρηση κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και διαιτητές που «στράβωσε» από νωρίς με το γκολ των Ηπειρωτών, έκαναν μια εντυπωσιακή ανατροπή και πέρασαν στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπροστάρης σε αυτό, ο… γιος του προπονητή. Το «βύσμα» που… δεν κάνει, αλλά έχει δυο σερί παιχνίδια που σκοράρει το πρώτο γκολ της ομάδας και βάζει το νερό στ’ αυλάκι. Εκτός από το γκολ βέβαια, έτρεξε για δυο στο κέντρο, άφησε και την ψυχή του στο χορτάρι και δεν επέτρεψε «βλαχομαγκιές» από τους αντιπάλους στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Λίγη ώρα αργότερα, στο παρκέ του ΟΑΚΑ ένας 22χρονος με τεράστια προσόντα και με περιθώρια για αλματώδη εξέλιξη, ειδικά στα χέρια του Πιτίνο, έδωσε μια εικόνα από το μέλλον. Το ματς με την Μπάγερν Μονάχου ήταν – πιθανότατα – η πιο «dominant» εμφάνιση που έχουμε δει από τον Γιώργο Παπαγιάννη. Με εντυπωσιακά καρφώματα, με παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, με μπόλικες τάπες και ριμπάουντ, ήταν το «σκιάχτρο» που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός στη ρακέτα του για να δυσκολεύει τη ζωή των αντιπάλων όταν καταφέρνουν να περάσουν από την πρώτη γραμμή άμυνας. Με τη δική του καθοριστική συμβολή και το εξαιρετικό ματς από τον Τόμας, ήρθε μια ακόμα σημαντικότατη νίκη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην Euroleague, με τους «πράσινους» να εδραιώνονται στην εξάδα και να συνεχίζουν κοιτάζοντας προς τα πάνω κι όχι ανησυχώντας για το τι γίνεται στις από κάτω θέσεις.

Προσοχή εδώ, για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν λέμε πως ο Χρήστος Δώνης είναι «κράμα» Τζέραρντ και Ινιέστα, ούτε ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης έγινε κάτι ανάμεσα σε Σακίλ Ο’Νιλ και Χακίμ Ολάζουον. Πλην, όμως, κατάφεραν αυτή τη βραδιά να… πετσοκόψουν τους μίζερους. Ειδικότερα αυτούς του διαδικτύου που χύνουν τόνους χολής σε κάθε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Πόσα tweets και status άραγε θα μπήκαν στο συρτάρι για το «βύσμα» που δεν μπορεί, για τον «αργό» και «αμπάσκετο» που «δεν θα γίνει ποτέ παίκτης»; Και αυτά είναι τα πιο… light που θα διαβάσει κανείς για δυο παιδιά που δεν είναι οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου, μπορεί να μην γίνουν ποτέ κανείς δεν ξέρει, αλλά τουλάχιστον φοράνε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Το… κλισέ «άλλο η κριτική, άλλο η ισοπέδωση», δεν έχει βρει ποτέ εφαρμογή για αυτούς τους δυο, αφήστε που γενικότερα όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό η ισοπέδωσε προηγείται της όποιας κριτικής, που μπορεί πολλές φορές να είναι εποικοδομητική…

Υπομονή, λοιπόν, σε όλους όσοι περίμεναν για ένα ακόμα βράδυ στη… γωνία έτσι ώστε να αρχίσουν το ανελέητο κράξιμο, τα «τα έλεγα εγώ» και τις φιλοσοφίες με ύφος χιλίων καρδιναλίων σε social media και μη. Πιθανότατα θα έχουν την ευκαιρία τους κάποια άλλη φορά. Ο αθλητισμός έτσι είναι, άλλωστε, υπάρχουν και οι χαρές και οι λύπες, οπότε από τη στιγμή που έχουν «δηλητηριαστεί» τα μυαλά και οι ψυχές των ανθρώπων, στην πρώτη «στραβή» θα βγει όλο το δηλητήριο στην επιφάνεια και θα διαβάσουμε/ακούσουμε πάλι τα ίδια. Τουλάχιστον, έστω και για μια βραδιά – που ήταν όμως πολύ σημαντική και η πρόκριση στην οκτάδα του ποδοσφαιρικού κυπέλλου και η νίκη εδραίωσης στην οκτάδα της Euroleague για το μπασκετικό τμήμα, ζήσαμε το… πετσόκομμα των απανταχού μίζερων!

ΥΓ. Μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να «νιώθει» το μέγεθός της ο προπονητής της. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια είναι… τυχερός στην ατυχία του, αφού στις χειρότερες σεζόν της ιστορίας του είχε δυο ανθρώπους «κυμματοθραύστες» στην άκρη του πάγκου. Τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Γιώργο Δώνη.

ΥΓ2. «Σβηστός» έκανε ένα ακόμα double-double ο Νικ Καλάθης, κομβικός σε ένα ακόμα ματς ο Ιωάννης Παπαπέτρου που έχει βρει την… υγειά του στο «τριφύλλι» και φαίνεται όλο και πιο πολύ αυτό στο παρκέ.

ΥΓ3. VAR μέχρι να παγώσει η κόλαση!

ΥΓ4. Επειδή προβλέπουμε… σφαγή για τον τίτλο και το περιεχόμενο του κειμένου, επαναλαμβάνουμε. Ούτε είναι υπερπαίκτες οι δυο που ξεχωρίσαμε, ούτε είναι όλα… αγγελικά πλασμένα στον Παναθηναϊκό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Και λάθη υπάρχουν, κι αστοχίες και λόγοι για να γίνεται κριτική. Κριτική, όμως, κι όχι ρεσιτάλ εμπάθειας κάθε φορά που δεν έρχεται το θετικό αποτέλεσμα… Για να το κλείσουμε: Προφανώς και δεν είναι κατόρθωμα να αποκλείει ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα ή να κερδίζει τη Μπάγερν στην έδρα του για την Euroleague, δεν είναι όμως και λογικό να ζει το κλαμπ υπό καθεστώς μόνιμης αμφισβήτησης, γκρίνιας και χυδαιολογίας κατά πάντων. Ειδικότερα κατά όσων προσπαθούν και το εκπροσωπούν με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπάγερν Μονάχου 98-83: Την… κάρφωσε και συνεχίζει! (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπάγερν Μονάχου 98-83: Την… κάρφωσε και συνεχίζει! (video+photos)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: «Πράσινες» ψυχάρες στα προημιτελικά (video+photos)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: «Πράσινες» ψυχάρες στα προημιτελικά (video+photos)

Euroleague: Σταθερά στην εξάδα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (photo)

Euroleague: Σταθερά στην εξάδα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (photo)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved