Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπάγερν Μονάχου 98-83: Την… κάρφωσε και συνεχίζει! (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπάγερν Μονάχου 98-83: Την… κάρφωσε και συνεχίζει! (video+photos)

Με τους Τόμας και Παπαγιάννη να κάνουν κυριαρχική εμφάνιση στις δυο ρακέτες, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε σημαντική νίκη (98-83) κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου που τα έβαζε… από παντού για 30 λεπτά στο ΟΑΚΑ και πήγε να κάνει… θρίλερ το ματς της 19ης αγωνιστικής της Euroleague

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε τη «διαβολοβδομάδα» ο Παναθηναϊκός. Το ματς με τη Μπάγερν φαινόταν πως θα εξελιχθεί σε περίπατο, αλλά η παροιμιώδης και… αφύσικη ευστοχία των παικτών του Κόστιτς για 2,5 δεκάλεπτα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, το έκανε… ντέρμπι. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, ωστόσο, δεν… πανικοβλήθηκε από το προβάδισμα των Γερμανών ούτε από τη «ρέντα» τους. Ο Παναθηναϊκός «διάβασε» εξαιρετικά το παιχνίδι κι από τη στιγμή που οι Παπαγιάννης και Τόμας ήταν σε εξαιρετική βραδιά, «χτύπησε» μέσα στη ρακέτα.

Ο Έλληνας σέντερ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα «πράσινα», έχοντας 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 τάπες, κυρίως όμως «γέμισε» τη ρακέτα και δεν επέτρεψε εύκολους πόντους στους Γερμανούς. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 18 πόντους – χωρίς τρίποντο μάλιστα – με 9 ριμπάουντ (τα 7 επιθετικά!), 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Οι δυο τους ήταν κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό, ενώ η αφύπνιση του Καλάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο και η ταυτόχρονη παρουσία του στο παρκέ με τον Ράις, βοήθησε τους «πράσινους» να φτάσουν εύκολα στο 98-83 από το 77-77 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εδραιώθηκε στην οκτάδα, έφτασε τις 11 νίκες σε 19 αναμετρήσεις και περιμένει τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ για να ολοκληρώσει… όπως πρέπει τη «διαβολοβδομάδα».

Η εικόνα του αγώνα

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ καθώς «χτύπησε» στο «ζωγραφιστό» τη Μπάγερν με τους Τόμας και Παπαγιάννη και άρχισε το ματς με 10-0 αναγκάζοντας τον Όλιβερ Κόστιτς να πάρει πολύ γρήγορα το πρώτο του τάιμ-άουτ. Οι «πράσινοι», που είδαν και τον Ράουτινς να πατάει παρκέ, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τους Τζόνσον και Ουάιλι να μπαίνουν στην εξίσωση, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +10 (28-18). Παρόλα αυτά, η Μπάγερν επέστρεψε στο ματς χάρη στην ευστοχία της πίσω από τα 6,75μ. όπου… βομβάρδιζε ασταμάτητα. Οι Γερμανοί είχαν 2/6 στα τρίποντα στην πρώτη περίοδο και το σερί τους συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου είχαν 7/12 τρίποντα! Αυτό είχε σαν συνέπεια να «κλείσει» το ματς και να τελειώσει το ημίχρονο ισόπαλο (53-53) με τον Παναθηναϊκό να μένει στο ματς με το σκοράρισμα του Τόμας που πήρε βοήθειες από Μπέντιλ και Μήτογλου.

Το… έργο με τα τρίποντα της Μπάγερν συνεχίστηκε σε όλη την 3η περίοδο, όπου για εννέα λεπτά οι Γερμανοί δεν έχασαν σουτ από την περιφέρεια, σε αντίθεση με τα δίποντα όπου δεν… έβαζαν τίποτα! Τα 15/24 (62%) τρίποντα, όμως, έφεραν την ομάδα του Κόστιτς σε θέση οδηγού! Το αφύσικο ποσοστό των Βαυαρών, ωστόσο, δεν τους εγγυόταν ότι θα τα έβαζαν όλο το βράδυ. Έτσι, με δυο καλές άμυνες και άλλα δυο άστοχα από το τρίποντο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε λύσεις με Τόμας και Καλάθη, για να κλείσει με προβάδισμα (76-75) το δεκάλεπτο. Η Μπάγερν σκόραρε πρώτη στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, από αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με κυριαρχικό Παπαγιάννη, Καλάθη και Ράις να δημιουργούν αλλά και να σκοράρουν, τον Τόμας να συνεχίζει το… βιολί του στο χαμηλό ποστ και τον Παπαπέτρου να μπαίνει στην «εξίσωση», έτρεξε ένα σερί 13-0! Ουσιαστικά 3’21’’ πριν το τέλος με το 89-77 στο ταμπλό, η ομάδα του Πιτίνο είχε… καθαρίσει το ματς. Το φινάλε ήταν… πανηγυρικό με δυο καλές άμυνες, τρίποντο του Ράις και κάρφωμα του Μήτογλου στην εκπνοή για να διαμορφωθεί το τελικό 98-83 της νίκης. Πλέον, ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει συνέχεια  και να νικήσει την Παρασκευή τη Ζαλγκίρις για να φτάσει στις 12 νίκες σε 20 ματς στη φετινή Euroleague.

Δείτε το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights του αγώνα

Panathinaikos Athens - FC Bayern Munich Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 19



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved