Μαρτίνεθ στο Onsports TV: «Χάρηκα τη ζωή μου στον Παναθηναϊκό, αλλά πρώτη η Μπαρτσελόνα» (photos+videos)

Μαρτίνεθ στο Onsports TV: «Χάρηκα τη ζωή μου στον Παναθηναϊκό, αλλά πρώτη η Μπαρτσελόνα» (photos+videos)

Ο θρύλος του Παναθηναϊκού και της Μπαρτσελόνα, Φεράν Μαρτίνεθ, θα είναι στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες για το Top 16 της Ευρωλίγκας και αποκαλύπτει στην κάμερα του Onsports με ποια ομάδα από τις δύο δέθηκε περισσότερο.

Σήμερα, ο 46χρονος εμβληματικός παίκτης του Εξάστερου, των Καταλανών και της εθνικής Ισπανίας, με την οποία έχει 156 συμμετοχές, είναι στέλεχος των «μπλαουγκράνα» και ταξίδευσε  μαζί τους για το ματς με το «τριφύλλι». Ο κ. Μαρτίνεθ έρχεται αρκετά συχνά στη χώρα μας, αλλά η τελευταία φορά που το έκανε αυτό δεν είχε καλές αναμνήσεις όπως μας λέει γιατί ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την Μπαρτσελόνα από το Final 4 του 2011.

Στους «πράσινους» αγωνίστηκε τη διετία 1996-1998 και μοιράζεται στο Onsports TV τις αναμνήσεις του από εκείνη την περίοδο, όπως και από αυτά που έμαθε από τον προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδας, Αργύρη Πεδουλάκη, όταν αγωνίστηκε στο Περιστέρι (1998/99, 2001/02).

Ο κ. Μαρτίνεθ είναι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα και ήθελε πολύ να συναντήσει ξανά τον Αργύρη Πεδουλάκη, αφού μετά τη συνέντευξη μας ρώτησε αν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ήταν ακόμη στο ΟΑΚΑ μετά την προπόνηση του Εξάστερου. Μάλιστα, θυμάται ακόμη κάποιες λέξεις στα ελληνικά, όπως θα διαπιστώσετε και από τα βίντεο που ακολουθούν...

Είστε πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού και Μπαρτσελόνα. Πώς βλέπετε το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για το Top 16 της Ευρωλίγκας;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς εδώ στο ΟΑΚΑ γιατί ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Για μένα είναι ιδιαίτερο γιατί έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό και έπαιξα πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα. Περιμένω ένα πολύ καλό παιχνίδι εδώ στο ΟΑΚΑ με πολύ κόσμο».

Έχετε έρθει ξανά στο παρελθόν εδώ στο ΟΑΚΑ για να δείτε αγώνα του Παναθηναϊκού;

«Ναι, ήρθα δύο χρόνια πριν και έρχομαι στην Ελλάδα πολλές φορές. Επτά φορές με την Μπαρτσελόνα και με τους φίλους μου στην Ελλάδα. Πάντα όταν επιστρέφω στην Αθήνα για μένα είναι ιδιαίτερο».

Το τελευταίο παιχνίδι που ήσασταν εδώ;

«Στο τελευταίο μας ματς χάσαμε (με την Μπαρτσελόνα) στα play off την πρόκριση στο Final 4 (από τον Παναθηναϊκό)».

Το 2011;

«Ναι, οι αναμνήσεις μου δεν είναι πολύ καλές, αλλά εντάξει ο Παναθηναϊκός είναι πάντα πολύ δύσκολη ομάδα και περιμένουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) ένα δύσκολο και κλειστό ματς και θα δούμε τι θα γίνει γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».

Εσείς δεν έχετε παίξει μόνο για τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, αλλά και για το Περιστέρι και είχατε προπονητή τον τωρινό κόουτς του Παναθηναϊκού, τον Αργύρη Πεδουλάκη…

«Ναι, ναι».

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από αυτόν;

«Τον θυμάμαι σαν έναν πολύ καλό κόουτς. Είμαι χαρούμενος που είναι τώρα στον Παναθηναϊκό. Με τον Πεδουλάκη έμαθα πολλά, κάναμε καλές σεζόν στο Περιστέρι. Είναι ένας καλός προπονητής με καλή ενέργεια».

Πόσο ψηλά πιστεύετε ότι μπορούν να φτάσουν ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Δεν ξέρω για τον Παναθηναϊκό, αλλά για εμάς το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως τώρα. Είναι νωρίς ακόμα στο Top 16. Ο Παναθηναϊκός θα μείνει στην κορυφή και θα δούμε τι θα γίνει με τις διασταυρώσεις».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο που παίζουν οι δύο ομάδες; Έχετε ξεχωρίσει κάποιον παίκτη;

«Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα με επτά νέους παίκτες. Σιγά σιγά παίζουμε καλύτερα από ό, τι στο ξεκίνημα. Είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρωλίγκα και έχουμε πολύ καλούς παίκτες μέσα και έξω (από τη ρακέτα), με τον (Χουάν Κάρλος) Ναβάρο να είναι ο ηγέτης της ομάδας, αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που παίζουν πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, τρέχουν, έχουν καλή άμυνα, βγαίνουν στον αιφνιδιασμό και παίρνουν επιθετικά ριμπάουντ. Οπότε είναι δύσκολο να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό και περισσότερο εδώ στο ΟΑΚΑ».

Για τον Κώστα Παπανικολάου τι έχετε να πείτε, τον Έλληνα παίκτη της Μπαρτσελόνα;

«Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Κάνει πολλά πράγματα. Είναι πολύ καλός παίκτης, τρέχει, μπορεί να παίξει τρεις θέσεις... Νομίζω ότι σιγά σιγά κάθε μέρα γίνεται καλύτερος, τώρα παίζει πολύ καλά και είναι πολύ καλός παίκτης για την υπόλοιπη ομάδα. Οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεχίσει την προσαρμογή του και είναι σε πολύ καλή κατάσταση τώρα».

Ποια είναι η κορυφαία εμπειρία σας από τον Παναθηναϊκό;

«Έχω πολλές εξαιρετικές εμπειρίες, αλλά όταν κερδίσαμε το ελληνικό πρωτάθλημα το 1998 μετά από πολλά χρόνια με μια πολύ καλή ομάδα, με τον Μπάιρον Σκοτ, τον Ντίνο Ράτζα… Και επίσης η πρώτη μου χρονιά εδώ στον Παναθηναϊκό με προπονητή τον Μάλκοβιτς, παίξαμε πολύ καλά. Όλα μου τα χρόνια εδώ έχω πολύ καλές αναμνήσεις ειδικά λόγω των οπαδών και των ανθρώπων στην Αθήνα. Η προσαρμογή μου εδώ στην Κηφισιά που ήταν πολύ γρήγορη και πολύ καλή. Πάντα όταν έρχομαι εδώ είμαι πολύ χαρούμενος, όπως τώρα».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

«Ναι, ναι (γέλια). Θα ήθελα να πω ευχαριστώ για τα χρόνια που ήμουν εδώ, τα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό, τους οπαδούς και τον σύλλογο επειδή είναι για μένα μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Χάρηκα τη ζωή μου εδώ σχεδόν τέσσερα χρόνια».

Ποια ομάδα αγαπήσατε περισσότερο; Τον Παναθηναϊκό ή την Μπαρτσελόνα;

«(Γέλια) Και τις δύο. Ξεκίνησα να παίζω σαν επαγγελματίας παίκτης στην Μπαρτσελόνα, όπου ήμουν από τα 12 μου και έπαιξα περισσότερο από 10 χρόνια εκεί, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη μου ομάδα εκτός Ισπανίας. Οπότε, για μένα είναι ιδιαίτερη η Μπαρτσελόνα όπως μπορείτε να καταλάβετε, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η δεύτερή μου ομάδα…»

Δείτε τα βίντεο με τη συνέντευξη και τις φωτογραφίες από την καριέρα του Μαρτίνεθ σε Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα, Περιστέρι και Μπανταλόνα:

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

{onsportsvideos}onSportsVideos/Onsports.gr_Ferran Martinez sto Onsports_Barcelona_Panathinaikos_1.mp4{/onsportsvideos}

{onsportsvideos}onSportsVideos/Onsports.gr_Ferran Martinez sto Onsports_Barcelona_Panathinaikos_2.mp4{/onsportsvideos}

Μαρτίνεθ στο Onsports TV: «Χάρηκα τη ζωή μου στον Παναθηναϊκό, αλλά πρώτη η Μπαρτσελόνα» (photos+videos)



Πινγκ Πονγκ: Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας με την Κόμφορτ η Γερασιμάτου δεύτερη σερί χρονιά
Πινγκ Πονγκ: Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας με την Κόμφορτ η Γερασιμάτου δεύτερη σερί χρονιά
Cheerleading: Ρεκόρ συμμετοχών σε Πανελλήνιο και Olympus All Star
Cheerleading: Ρεκόρ συμμετοχών σε Πανελλήνιο και Olympus All Star
Άρση Βαρών: Eξαιρετικός ο Παναγιώτης Σπύρου, 4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15
Άρση Βαρών: Eξαιρετικός ο Παναγιώτης Σπύρου, 4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15
Euro 2024: Με το «δεξί» η Γαλλία, την... πάτησε το Βέλγιο - Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Euro 2024: Με το «δεξί» η Γαλλία, την... πάτησε το Βέλγιο - Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved