ΠΣΑΤ: «Stop» για «Ζωσιμάδες»

ΠΣΑΤ: «Stop» για «Ζωσιμάδες»

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για επιστολή που έχει λάβει από τον ΠΣΑΤ και μέσω αυτής απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο των Ηπειρωτών στους μη επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, σε απάντηση της επιστολής που έλαβε από σύλλογο ερασιτεχνών αθλητικών συντακτών Ηπείρου, με την οποία μας ζητείται να διευκολυνθούν τα μέλη του στο έργο τους κατά την διεξαγωγή των αγώνων της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της super league, ζήτησε, ως όφειλε, την σύμφωνη γνώμη του Π.Σ.Α.Τ. Προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες εσφαλμένες εντυπώσεις, δημοσιεύουμε την απάντηση που λάβαμε :

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2012

Αρ. Πρωτ. 358

Κύριο

Γιώργο Χριστοβασίλη

Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΕ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Κοινοποίηση: Κύριο Γιώργο Σαββίδη Πρόεδρο ΠΟΕΣΥ,

Κύριο Απόστολο Βουλδή Πρόεδρο ΕΣΗΕΠΗΝ

Κύριο Γιώργο Σαρρή Πρόεδρο ΕΠΟ

Κύριο Γιάννη Μώραλη Πρόεδρο Super League,

Κύριο Σπύρο Καλογιάννη Πρόεδρο Football League

Κύριε πρόεδρε,

Λάβαμε την επιστολή σας για έναν υποτιθέμενο σύνδεσμο αθλητικών συντακτών στα Γιάννενα που αυτοαποκαλείται Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Αθλητικών Συντακτών Ηπείρου.

Όσο αφορά στο ερώτημα που μας θέτετε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην έκδοση οποιασδήποτε κάρτας εισόδου σε υποτιθέμενα μέλη του, οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Όπως θα γνωρίζετε, άλλωστε, η έκδοση καρτών εισόδου σε αυτή την περίπτωση απαγορεύεται αυστηρά από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/99 άρθρα 153-154) και τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) και σε περίπτωση που προχωρήσετε σε κάτι τέτοιο θα είστε εσείς υπόλογοι έναντι του νόμου.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι δικαίωμα εισόδου στα δημοσιογραφικά θεωρεία και τους χώρους Τύπου του γηπέδου (αίθουσα Τύπου και συνεντεύξεων, μικτή ζώνη κ.λ.π.) δικαιούνται μόνο οι κάτοχοι των ταυτοτήτων του ΠΣΑΤ, της οικείας ένωσης συντακτών (ΕΣΗΕΠΗΝ) και των άλλων δημοσιογραφικών ενώσεων, (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕ) και ουδείς άλλος.

Θα πρέπει ακόμη να γνωρίζετε πως ο ΠΣΑΤ έχει ήδη κινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες και έχει προσφύγει δικαστικά για τη διάλυση του εν λόγω Συνδέσμου, ο οποίος καπηλεύεται τον όρο "Αθλητικός Συντάκτης" σε μια χρονική στιγμή που ο χώρος μας μαστίζεται από την ανεργία.

Τις νομικές ευθύνες που έχουν όσοι επιχειρούν κάτι τέτοιο τους την επεσήμανε πρόσφατα και η οικεία Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Κατόπιν όλων αυτών, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε να παρέχετε την οποιαδήποτε διευκόλυνση σε θέματα Τύπου σε κάποιους που δηλώνουν δημοσιογράφοι χωρίς να είναι επαγγελματίες του χώρου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ        ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΤΑΒΕΛΟΣ».



Τσέλιε: «Ιστορικός αγώνας, η ΑΕΚ παίζει διαφορετικά από τότε που τη νικήσαμε» - Οι δηλώσεις Μαέφσκι
Τσέλιε: «Ιστορικός αγώνας, η ΑΕΚ παίζει διαφορετικά από τότε που τη νικήσαμε» - Οι δηλώσεις Μαέφσκι
ΑΕΚ: Πετάει για Σλοβενία η «Ένωση»
ΑΕΚ: Πετάει για Σλοβενία η «Ένωση»
Χολμς: «Ανυπομονώ να δω τον Λεσόρ να παίζει»
Χολμς: «Ανυπομονώ να δω τον Λεσόρ να παίζει»
Indian Wells: Πρόκριση στα προημιτελικά του μικτού για Τσιτσιπά και Σάκκαρη
Indian Wells: Πρόκριση στα προημιτελικά του μικτού για Τσιτσιπά και Σάκκαρη
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved