Η πρώτη γυναίκα που θα εκπροσωπήσει το Κατάρ στους Ολυμπιακούς
Η Μπαχία Μανσούρ αλ Χαμάντ, όχι μόνο είναι η πρώτη αθλήτρια που θα εκπροσωπήσει το Κατάρ σε Ολυμπιακούς Αγώνες παίρνοντας μέρος στο άθλημα της σκοποβολής, αλλά επιλέχθηκε μεταξύ των συμπατριωτών της να είναι και η σημαιοφόρος της αποστολής.
«Ελπίζω με τον τρόπο αυτό να εμπνεύσω άλλες γυναίκες στο Κατάρ», τόνισε αρχικά η 20χρονη, συμπληρώνοντας: «Ήμουν σημαιοφόρος και στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη το 2010, αλλά στο Λονδίνο είναι κάτι διαφορετικό. Αισθάνομαι υπέροχα. Ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με το άθλημα είναι τα ξαδέρφια μου».
Η πρώτη αθλήτρια του Κατάρ σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατετάγη 6η στο ασιατικό πρωτάθλημα της Ντόχα, με αποτέλεσμα να χάσει την πρόκριση για το Λονδίνο, ωστόσο στη συνέχεια της δόθηκε η ευκαιρία με κάρτα ελεύθερης συμμετοχής.
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Αλλά έχω συμμετάσχει σε μικρότερες διεθνείς διοργανώσεις και αυτό πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ στους αγώνες», πρόσθεσε η νεαρή αθλήτρια της σκοποβολής.