Πότε θα γίνουν οι εκλογές – Τα σενάρια και η πραγματικότητα

Πότε θα γίνουν οι εκλογές – Τα σενάρια και η πραγματικότητα

«Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές». Αυτό είναι ένα παλιό γνωμικό για την πολιτική και τους πολιτικούς αλλά εν πολλοίς είναι το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη που οδηγεί σε κάλπες στο τέλος της τετραετίας και όχι τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο, όπως υποστηρίζουν σενάρια που διακινούνται στα δημοσιογραφικά και όχι μόνο γραφεία.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές με όλες τις δημοσκοπήσεις, όσο και αν αμφισβητούνται τα ευρήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ, να δείχνουν διψήφια διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει άνετη πρωτιά στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία και το ΚΙΝΑΛ να παρουσιάζει αύξηση των ποσοστών του, οι πρόωρες εκλογές θα ήταν μια καλή επιλογή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και αν υπάρχει μπροστά ο σκόπελος της απλής αναλογικής. Δεν είναι μυστικό ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις.

Την επιλογή αυτή όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα την κάνει... Τόσο για λόγους πολιτικούς όσο και «προσωπικούς».

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η παρούσα κυβέρνηση κλήθηκε από την πρώτη ημέρα να δώσει μάχες σε πολλά επίπεδα. Για το κατά πόσο χειρίστηκε αποτελεσματικά τις αλλεπάλληλες κρίσεις πολλά μπορεί να ειπωθούν. Εξάλλου και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι λίγοι αυτοί που παραδέχονται ότι έγιναν και λάθη.

Η έξαρση της πανδημίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, οι πληθωριστικές πιέσεις αποτέλεσαν τροχοπέδη για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αναγκάστηκε να μπει σε άλλες ράγες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προκλήθηκαν σε πολλά επίπεδα και να στηρίξει πολίτες και νοικοκυριά, με αναπόφευκτο κόστος για τον δημοσιονομικό κορβανά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Παναθηναϊκός: «Έχουμε προπονητή, τον Ρουί Βιτόρια»
Παναθηναϊκός: «Έχουμε προπονητή, τον Ρουί Βιτόρια»
Τιμωρίες από ΔΕΑΒ: Δύο ματς κεκλεισμένων για ΟΦΗ, ένα για Ολυμπιακό
Τιμωρίες από ΔΕΑΒ: Δύο ματς κεκλεισμένων για ΟΦΗ, ένα για Ολυμπιακό
AEK: Υπέγραψε για τρία χρόνια ο Ντέρεκ Κουτέσα
AEK: Υπέγραψε για τρία χρόνια ο Ντέρεκ Κουτέσα
Bet Builder Ready από το Πάμε Στοίχημα για τον τελικό του Europa League
Bet Builder Ready από το Πάμε Στοίχημα για τον τελικό του Europa League
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved