Τέλη κυκλοφορίας 2022: Λίγα 24ωρα ακόμη για τη λήξη της προθεσμίας

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Λίγα 24ωρα ακόμη για τη λήξη της προθεσμίας

Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Το πρόστιμο

Υπενθυμίζεται πως η μη έγκυρη αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία.

Ανοιχτή η πλατφόρμα myCAR

Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Πρακτικά, σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχήματων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Παράλληλα, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, θα μπορούν να πληρώνουν το τίμημα των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Αναλυτικά η διαδικασία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2022

Έκδοση ειδοποιητηρίων

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

- Αν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ήΕπιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

- Αν δεν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnetΕπιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnetΕκπομπές CO2 – τιμή σε ευρώ ανά μονάδα ρύπου0-122: 0 ευρώ123-139: 0,64 ευρώ140-166: 0,70 ευρώ167-208: 0,85 ευρώ209-224: 1,87 ευρώ225-240: 2,20 ευρώ241-260: 2,50 ευρώ261-280: 2,70 ευρώΠάνω από 281: 2,82 ευρώ

Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες οχημάτων αναμένεται να πληρώσουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με την προηγούμενη χρονιά.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



Τροχαίο στη Ρουμανία: Στην Τούμπα ο Μάκης Γκαγκάτσης, τίμησε τη μνήμη των φίλων του «Δικεφάλου»
Τροχαίο στη Ρουμανία: Στην Τούμπα ο Μάκης Γκαγκάτσης, τίμησε τη μνήμη των φίλων του «Δικεφάλου»
Μεταγραφές: Η ΑΕΚ προχωράει για τον Χακίμ Σαχαμπό – Η αποκάλυψη από το Βέλγιο και τα δεδομένα
Μεταγραφές: Η ΑΕΚ προχωράει για τον Χακίμ Σαχαμπό – Η αποκάλυψη από το Βέλγιο και τα δεδομένα
Παναθηναϊκός – Ρόμα: Δεν παίζει ο Ντιμπάλα σύμφωνα με τους Ιταλούς
Παναθηναϊκός – Ρόμα: Δεν παίζει ο Ντιμπάλα σύμφωνα με τους Ιταλούς
Σαράνια: «Μινεσότα, Νέα Υόρκη, Γκόλντεν Στέιτ και Μαϊάμι θέλουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο»
Σαράνια: «Μινεσότα, Νέα Υόρκη, Γκόλντεν Στέιτ και Μαϊάμι θέλουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο»
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved