Πέθανε ο κορυφαίος Bρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ (photos+video)

Πέθανε ο κορυφαίος Bρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ (photos+video)

Στίβεν Χόκινγκ - Όλες οι ειδήσεις: Ο σπουδαίος Bρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα. Ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνθρωπος του οποίου η δουλειά και η κληρονομιά θα ζουν για πολλά χρόνια ακόμη. Το θάρρος και η επιμονή του με τη λαμπρότητα και το χιούμορ του ενέπνευσαν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», τόνισαν μεταξύ άλλων τα παιδιά του του κοσμολόγου, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

«Μια φορά είχε πει "δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς". Θα μας λείπει για πάντα», σύμφωνα με την ανακοίνωση των παιδιών του, την οποία αναμετέδωσε επίσης το BBC.

Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Στίβεν Χόκινγκ, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1942.

Μεταξύ των σημαντικών επιστημονικών εργασιών του ήταν μια συνεργασία με τον Ρότζερ Πένροουζ επάνω σε θεωρήματα βαρυτικής μοναδικότητας στα πλαίσια της γενικής σχετικότητας και η θεωρητική πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, που συχνά καλείται ακτινοβολία Χόκινγκ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Παναθηναϊκός: Στο «Cartuja» ο εκτός έδρας αγώνας με την Μπέτις
Παναθηναϊκός: Στο «Cartuja» ο εκτός έδρας αγώνας με την Μπέτις
Sold Out το Βόλος – ΑΕΚ: Έκαναν… φτερά 19.000 εισιτήρια
Sold Out το Βόλος – ΑΕΚ: Έκαναν… φτερά 19.000 εισιτήρια
«Εμπρός Ανδρέα, για μια Πανάθα ωραία»
«Εμπρός Ανδρέα, για μια Πανάθα ωραία»
Λαμπερά εγκαίνια για το κατάστημα Allwyn στην Allwyn Arena
Λαμπερά εγκαίνια για το κατάστημα Allwyn στην Allwyn Arena
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved