Στον... αέρα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Χωρίς την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ ενδέχεται να έρθουν οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, καθώς η συμμετοχή του Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται στον… αέρα!
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα αύριο ή το Σάββατο, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς, Ντέλια Βελκουλέσκου, καθώς για τη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση. Η αίτηση αυτή, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί, διευκρίνισε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.
«Η συμμετοχή μας θα εξαρτηθεί από την ισορροπημένη προσέγγιση στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων και της ελάφρυνσης χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους, χωρίς να επιβεβαιώνει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την Τρόικα την Παρασκευή.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr