Έτσι θα καθαρίσεις τα ρούχα που χρησιμοποιείς στο γυμναστήριο like a pro!

Έτσι θα καθαρίσεις τα ρούχα που χρησιμοποιείς στο γυμναστήριο like a pro!

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, δεν είναι άλλη από τα ζεστά, φρεσκοπλυμένα και μυρωδάτα ρούχα που βγάζουμε από το πλυντήριο.

Αυτό βέβαια σπάνια συμβαίνει με τα ρούχα τα οποία συνήθως χρησιμοποιούμε για τις προπονήσεις μας. Οι περισσότεροι από εμάς, ακριβώς επειδή ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου είναι αρκετά ακριβός, έχουμε αναζητήσει πιο οικονομικές λύσεις για το ρουχισμό της προπόνησης, ο οποίος παράγεται κυρίως από συνθετικά υλικά. Αυτά τα υλικά είναι και ο λόγος που τα ρούχα, παρά τις επαναλαμβανόμενες πλύσεις, συνεχίζουν να διατηρούν μία άσχημη οσμή, ακόμη και αφού τα βγάλουμε από τον κάδο του πλυντηρίου.

Με «σύμμαχο» το παγωμένο νερό

Ένας από τους βασικούς λόγους που η βρομιά καταλήγει «παγιδευμένη» στα υφάσματα και δεν τα αφήνει να «ανασάνουν», είναι πως κατά την πλύση χρησιμοποιούμε ζεστό νερό. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, το 70% των ρύπων προκαλείται από τον ιδρώτα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το σμήγμα που εκκρίνεται από το σώμα μας, τα οποία δύσκολα αφαιρούνται από τα ρούχα. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, δημιουργεί μία κολλώδη ουσία, η οποία καταλήγει στις ίνες και είναι η αιτία για τις δυσάρεστες οσμές που μας ενοχλούν. Το ζεστό νερό «επιδεινώνει» ακόμη περισσότερο την κατάσταση, λιώνοντας το παραπάνω κολλώδες μείγμα. Επιλέγοντας παγωμένο ή έστω κρύο νερό για το πλύσιμο των ρούχων του γυμναστηρίου, το «περιβάλλον» στον κάδο θα είναι πλέον «αφιλόξενο» για τους… παρασιτικούς παράγοντες που κάνουν τα ρούχα μας να μυρίζουν άσχημα.

Βρες το κατάλληλο απορρυπαντικό

Όσο ισχυρό και αν είναι το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς, το βαρύ άρωμά του μπορεί να «καλύψει» προσωρινά την άσχημη μυρωδιά των ρούχων, αρκούν όμως λίγες μέρες στην ντουλάπα για να εξασθενίσει. Ορισμένα απορρυπαντικά δεν είναι τόσο λειτουργικά όταν αναμειγνύονται με παγωμένο νερό, με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλα για τον καθαρισμό του εξοπλισμού μας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είσαι στο super market, διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες των απορρυπαντικών που υπάρχουν στα ράφια και επίλεξε ένα το οποίο είναι κατάλληλο για συνθετικά υφάσματα και ενδείκνυται για πλύσιμο με παγωμένο νερό.

Μην αφήνεις τα ρούχα στην τσάντα του γυμναστηρίου

Καταλαβαίνω πως έπειτα από μία εξαντλητική προπόνηση, στο τέλος μίας δύσκολης και απαιτητικής ημέρας, το μόνο που θες είναι να πετάξεις την τσάντα του γυμναστηρίου σε μία γωνία του σαλονιού και να «βουλιάξεις» στον καναπέ ή το κρεβάτι σου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο «φάουλ» που μπορείς να κάνεις όσον αφορά στη φροντίδα του εξοπλισμού σου. Αφήνοντας τα ιδρωμένα ρούχα μέσα στην τσάντα, ακόμη και στο καλάθι που μαζεύεις τα άπλυτα, τα «παγιδεύεις» κατά κάποιον τρόπο. Εμείς σου προτείνουμε, γυρνώντας από το γυμναστήριο, να τα βγάλεις όσο πιο σύντομα από την τσάντα, να τα αφήσεις να αεριστούν για λίγο και έπειτα να τα πλύνεις με κρύο νερό όσο πιο σύντομα. Είναι μία διαδικασία που θα σου πάρει ελάχιστο χρόνο, θα χαρίσει όμως ένα άρωμα φρεσκάδας στα ρούχα σου.



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved