5 λόγοι για τους οποίους σταμάτησες να χάνεις βάρος

5 λόγοι για τους οποίους σταμάτησες να χάνεις βάρος

Έχεις πέσει με τα «μούτρα» στην προπόνηση, έχεις κάνει στροφή 180 μοιρών προς την υγιεινή διατροφή, αλλά ο δείκτης στη ζυγαριά, δεν λέει να σου κάνει τη χάρη και να κατέβει, ούτε μία γραμμή.

Ναι, είναι απογοητευτικό να «χύνεις» κάθε μέρα ιδρώτα και όλος αυτός ο κόπος να μην οδηγεί πουθενά. Ευτυχώς βέβαια, υπάρχουν ακόμη μικρές αλλαγές που αν τις επιχειρήσεις, θα μπορέσεις να φτάσεις το επιθυμητό βάρος. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει τους πέντε πιο πιθανούς και ταυτόχρονα… απίθανους λόγους, για τους οποίους μπορεί να έχεις μείνει στάσιμος και να μην συνεχίζεις να χάνεις βάρος.

Το πλάνο που έχεις, δεν σου ταιριάζει

Μην ανησυχείς, συμβαίνει στους περισσότερους. Είναι εξαιρετικά πιθανό να μην έχεις καταφέρει να χάσεις τα κιλά που θες, επειδή το πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής που έχεις επιλέξει, δεν είναι «προγραμματισμένο» για σένα, συγκεκριμένα για τον οργανισμό σου. Όλα αυτά τα food και τα workout trends, μπορεί να ακολουθούνται από ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου, δεν σημαίνει όμως πως είναι κατάλληλα και για όλους. Μην ξεχνάς πως ποτέ δεν πρέπει να προσαρμόσεις τον εαυτό σου στα μέτρα και τα σταθμά του όποιου «θαυματουργού» και πολλά υποσχόμενου προγράμματος, εκείνο πρέπει να προσαρμόζεται στις δικές σου ανάγκες. Μην σε ανησυχεί αν χάσεις χρόνο δοκιμάζονται διαφορετικά προγράμματα, ασκήσεις και είδη διατροφής, μέχρι να βρεις εκείνο που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Γυμνάζεσαι μόνο στο γυμναστήριο

Σίγουρα ο χρόνος σου στο γυμναστήριο είναι πολύτιμος, για την απώλεια του περιττού βάρους βέβαια, χρειάζεται πάντα κάτι επιπλέον. Που πάει να πει: Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να επιλέξεις ανάμεσα στο ασανσέρ και τη σκάλα, καλύτερα επίλεξε τη σκάλα. Με άλλα λόγια, πρέπει σταδιακά να διαμορφώσεις μία νοοτροπία και μετέπειτα έναν τρόπο ζωής, ο οποίος θα «επιδιώκει» την απώλεια βάρους μέσα από καθημερινές συνήθειες. Μπορεί να μην είναι για όλους εμφανές, αλλά η καθημερινή ζωή μας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες… εκγύμνασης. Ένας από αυτούς είναι να αντικαταστήσουμε το αυτοκίνητο με το ποδήλατο. Όσο σκληρό ή ακατόρθωτο και αν είναι για μερικούς από εμάς αυτό.

Δεν προσέχεις -όσο πρέπει- τη διατροφή σου

Για να χάσεις βάρος, το γυμναστήριο δεν αρκεί. Είναι απλά η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι σίγουρα η διατροφή, που πολλοί από εμάς, παρότι γκρινιάζουμε πως δεν χάνουμε βάρος, δεν της δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Εκτός από τις υγιεινές και τις θρεπτικές τροφές που κανονικά θα έπρεπε να έχουν «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα γεύματά μας, εξίσου μεγάλη σημασία πρέπει να δώσουμε και στο μέγεθος της κάθε μερίδας. Έχοντας υπό έλεγχο τη διατροφή σου, δεν θα αργήσεις να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σκέψου πως καταναλώνοντας τις σωστές τροφές, στη σωστή πάντα ποσότητα, η ημερήσια προπόνηση θα «βγαίνει» με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Επιπλέον, τόσο η διατροφή όσο και η άσκηση, είναι δύο παράγοντες που σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνδυάζονται για την πιο άμεση απώλεια βάρους.

Ο μεταβολισμός σου… καθυστερεί επικίνδυνα

Πολλοί άνθρωποι που χάνουν βάρος μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα κάποιον μηνών, δυσκολεύονται πολύ μετέπειτα να χάσουν επιπλέον κιλά καθώς ο ρυθμός του μεταβολισμού τους «επαναπαύεται»… εις βάρος τους. Αυτό προφανώς σημαίνει πως χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ πιο σκληρά για να παραμείνουν στα ήδη υπάρχοντα κιλά ή να κατορθώσουν να «χαμηλώσουν» κι άλλο την ένδειξη στη ζυγαριά. Το κρυφό μυστικό για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να παραμείνει σταθερός ή να χάσει κάποια επιπλέον κιλά, είναι να παραμείνεις συνεπής στην προπόνηση, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής που σε βοήθησε να φτάσεις στο σημερινό αποτέλεσμα.



Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved