Τρία post workout smoothies για να «ξεδιψάσεις» τον οργανισμό σου

Τρία post workout smoothies για να «ξεδιψάσεις» τον οργανισμό σου

Πολλοί από εμάς, έπειτα από μία «δυνατή» προπόνηση, το πρώτο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι να ανοίξουμε την πόρτα του ψυγείου και να… καταβροχθίσουμε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στα ράφια του.

Κι όμως συμβαίνει! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως οι έντονοι ρυθμοί των ασκήσεων, για κάποιο παράξενο λόγο τους «ανοίγουν» την όρεξη επιστρέφοντας σπίτι, ενώ οι περισσότεροι, σκεπτόμενοι πως υπήρξαν συνεπείς στην ημερήσια επίσκεψή τους με το γυμναστήριο, θεωρούν πως όσο και να φάνε έπειτα από αυτό, δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν βέβαια, είναι το γεγονός πως η διατροφή έπειτα από ένα «σκληρό» workout, είναι εκείνη που θα καθορίσει, που θα δώσει «αξία» στον ιδρώτα που έχυσαν. Αυτός είναι και ο λόγος που παρακάτω δημιουργήσαμε μία λίστα με τα τρία πιο χορταστικά και θρεπτικά smoothies, για να χορτάσει το στομάχι σου και να «ξεδιψάσει» ο οργανισμός σου μετά τα επίπονα workout.

Η «χρυσή» συνταγή

Η «χρυσή» συνταγή ήταν για ένα μεγάλο διάστημα το γευστικό «κλείσιμο» που ακολουθούσε τις προπονήσεις μου. Είναι ένα smoothie πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, E, C, Κ το οποίο θα παρέχει στον οργανισμό σου την ενυδάτωση που χρειάζεται για να έρθει σε ισορροπία έπειτα από ένα εξαντλητικό workout. Για την παρασκευή του θα χρειαστείς:

1 καρότο

½ αβοκάντο

1 κόκκινο μήλο

½ αγγούρι καθαρισμένο

1 κούπα νερό

1 κ.σ. κουρκουμά

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να προετοιμάσεις τα υλικά σου, να τα τοποθετήσεις στο μπλέντερ και μόλις το smoothie σου είναι έτοιμο, να σου το… σερβίρεις με μπόλικο πάγο!

Sweet and Salty Smoothie

To Sweet and Salty smoothie, θα σου παρέχει σε μόλις 500 θερμίδες τα 32gr πρωτεΐνης που χρειάζεται απαραίτητα ο μυϊκός σου ιστός για να ανακάμψει μετά την προπόνηση. Για να το ετοιμάσεις, θα βάλεις στο σκεύος του blender τα εξής υλικά:

1 κούπα γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)

1 μπανάνα

1/3 κούπα κάσιους

2 κουτ. σουπ. βρώμη

½ κούπα νερό

Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι και πάγο, για ένα ακόμη πιο «δροσιστικό» και γευστικό αποτέλεσμα.

«Off Pink» Smoothie

Το «Off Pink» smoothie είναι ένα περισσότερο «θαυματουργό» σνακ, παρά ρόφημα, στο οποίο «ορκίζονται» μερικοί από τους πιο δημοφιλείς trainers παγκοσμίως. Αν θες να το δοκιμάσεις θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

1 κούπα γάλα αμυγδάλου

1 ½ κούπα ψιλοκομμένο μαρούλι

1 μπανάνα

6 φράουλες

Προαιρετικά πρόσθετα:

1 κ.γ. βανίλια

Η φράουλα είναι ένα πεντανόστιμο φρούτο, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας, με βιταμίνη C που δίνει επιπλέον ώθηση στον μεταβολισμό και φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό, μειώνοντας έτσι την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε. Αξίζει σίγουρα να εμπλουτίσεις με τη γεύση του τη γυμναστηριακή σου ρουτίνα!



Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved