Γεωργία-Ελλάδα 67-80: Η άμυνα και ο Σλούκας έδωσαν τη λύση! (video)
In Time

Γεωργία-Ελλάδα 67-80: Η άμυνα και ο Σλούκας έδωσαν τη λύση! (video)

Η Εθνική ομάδα επικράτησε (80-67) της Γεωργίας στη 2η ημέρα του τουρνουά AEGEAN Ακρόπολις παίζοντας χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα η Εθνική ομάδα επικράτησε (80-67) της Γεωργίας στη 2η ημέρα του τουρνουά AEGEAN Ακρόπολις και την Παρασκευή (19/8, 21:00, ΕΡΤ1) θα αναμετρηθεί με την Τουρκία στο πιο δυνατό τεστ πριν από τα δυο παιχνίδια των προκριματικών με την Σερβία και το Βέλγιο, αλλά και το Ευρωμπάσκετ!

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο περιόρισε τις λύσεις της ελληνικής ομάδας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο έλεγχος του ρυθμού μέσα από την άμυνα «έλυσε» τα χέρια των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη.

Στο πρώτο μέρος οι διεθνείς εμφάνισαν ένα πρόσωπο υποτονικό, δεν πίεσαν πολύ τον αντίπαλο, δεν έτρεξαν όσο θα μπορούσαν για το εύκολο καλάθι και με 11% στα τρίποντα (2/17) ήταν αδύνατο να ελέγξουν τον ρυθμό. Όταν όμως στην επανάληψη, αύξησαν την πίεση, κυριάρχησαν δυσκολεύοντας πολύ την υπόθεση σκοράρισμα στον αντίπαλο τους και με τον Κώστα Σλούκα να σκοράρει κατά βούληση σημειώνοντας τους 15 από τους 21 συνολικά πόντους του στο δεύτερο μέρος πέτυχαν τον στόχο τους.

 

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι εκτός ο Δημήτρης Ιτούδης προσπάθησε να βρει λύσεις επιθετικά από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος τελείωσε φάσεις στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Όμως, η Γεωργία με τους Γκιόργκι Σερμαντίνι και Σάντρο Μαμουκελασβίλι να απειλούν είχε τον έλεγχο του ρυθμού (15-9 στο 5.30’’ και 21-16 στο 10’).


Οι διεθνείς δυσκολεύτηκαν στη «ματς-απ» ζώνη που εφάρμοσε ο Ηλίας Ζούρος και η είσοδος του Κώστα Σλούκα και το δίδυμο με τον Καλάθη στα γκαρντ σε συνδυασμό με την πρόσθετη πίεση στην περιφέρεια από τους Κώστα Παπανικολάου και Θανάση Αντετοκούνμπο βοήθησαν προκειμένου να μειωθεί η διαφορά από το -7 (25-18 στο 12’ και 29-22 στο 14.20’’) και να επέλθει ισορροπία (30-30 στο 18’) με καλάθι του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

 

Η Γεωργία με τους Μακ Φάντεν και Σερμαντίνι να σκοράρουν μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια με το +3 (37-34 στο 20’), καθώς η ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει λύσεις και το απίστευτο ποσοστό 11% από τα 6.75 (2/17 τρίποντα!) στο πρώτο 20λεπτο δεν άφησαν περιθώρια για καλύτερη παραγωγικότητα της Εθνικής ομάδας.

Στην επανάληψη, ότι δεν έκανε η Εθνική ομάδα για ένα ημίχρονο, το έκανε στο πρώτο 2λεπτο, καθώς ένα τρίποντο του Ντόρσεϊ και ένα του Λούντζη που επιστρατεύτηκε από τον Δημήτρη Ιτούδη για να πιέσει τον ΜακΦάντεν άλλαξε το σκηνικό. Με τα δυο τρίποντα οι διεθνείς πήραν προβάδισμα (40-37 στο 22’) και μέχρι το 27’ σημείωσε άλλα τρία με τους Λούντζη, Παπανικολάου και Κασελάκη «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στο +11 (53-42). Το σχήμα που επέλεξε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν πλέι μέικερ ο Λούντζης και δίπλα του οι Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Κασελάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Η πίεση που ασκήθηκε στην ομάδα της Γεωργίας ήταν μεγάλη και είναι ενδεικτικό ότι στα πρώτα 7 λεπτά της τρίτης περιόδου είχαν σημειώσει μόλις 5 πόντους! Αυτό θέλει να βλέπει στην άμυνα ο Δημήτρης Ιτούδης από τους παίκτες του. Να μάχονται για κάθε μπάλα και να μην χαρίζουν τίποτε!

Το +9 (56-47 στο 30’) στο τέλος της τρίτης περιόδου έδειχνε ότι το... νερό μπήκε στο αυλάκι, οι διεθνείς έλεγξαν τον ρυθμό και διατήρησαν μια απόσταση... ασφαλείας (62-52 στο 33’) στο τελευταίο 10λεπτο. Η ομάδα της Γεωργίας δεν βρήκε λύσεις, δεν ήταν αποτελεσματική από την περιφέρεια και δεν μπόρεσε να επιστρέψει.

Η ελληνική ομάδα από τη στιγμή που διατήρησε ψηλά τον βαθμό πίεσης στην μπάλα από την πρώτη πάσα δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη. Ωστόσο, η εικόνα του πρώτου 20λεπτου είναι εκείνη που απαιτεί βελτίωση, καθώς φάνηκε ότι απόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο περιορίζονται πολύ οι λύσεις στο σκοράρισμα εάν τα ποσοστά είναι χαμηλά στα περιφερειακά σουτ, όπως το 11% στο πρώτο ημίχρονο...

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεονάς, Ζακεστίδης, Τηγάνης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 37-34, 47-56, 67-80.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ζούρος): Αντρονικασβίλι 9 (1), Μαμουκελασβίλι 21 (9/11 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπουριανάτζε 2 (9 ριμπάουντ), Τσιντσάντζε, Σερμαντίνι 13 (9 ριμπάουντ), Σανάτζε 3 (1), Πεβάτζε, Μποκολισβίλι, Σενγκέλια 13 (3/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7/9 βολές, 9 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 6 (0/6 τρίποντα), Μπεκάουρι.

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 10 (2/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λαρεντζάκης 6, Αγραβάνης 1, Καλάθης 5, Σλούκας 21 (8/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Καλαϊτζάκης, Παπανικολάου 3 (1/5 τρίποντα), Παπαπέτρου 6, Γόντικας 3, Αντετοκούνμπο Κ. 10 (5/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 0/2 βολές), Κασελάκης 4 (1), Αντετοκούνμπο Θ. 3 (1).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία-Ελλάδα: Εντυπωσιάζουν Κώστας και Θανάσης Αντετοκούνμπο, απόντος του Γιάννη (video)

Γεωργία-Ελλάδα: Εντυπωσιάζουν Κώστας και Θανάσης Αντετοκούνμπο, απόντος του Γιάννη (video)

Τουρνουά «Ακρόπολις»: Στο ΟΑΚΑ ο Πογιέτ για το Γεωργία-Ελλάδα (photos)

Τουρνουά «Ακρόπολις»: Στο ΟΑΚΑ ο Πογιέτ για το Γεωργία-Ελλάδα (photos)

Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved