Εθνική Ελλάδας Νέων Γυναικών: Βαριά ήττα στην πρεμιέρα
Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών η Εθνική Ελλάδας.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα στην πρεμιέρα των αγώνων που φιλοξενούνται στη Σαμψούντα της Τουρκίας από τη Σλοβακία, με 56-38. Πρώτη σκόρερ ήταν η Άρτεμις Σπανού με 16 πόντους, συν εφτά ριμπάουντ και δύο ασίστ. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ισπανία επικράτησε με 60-29 της Πολωνίας. Την Παρασκευή (05/07, 15.45) οι Ελληνίδες διεθνείς θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία.
Δεκάλεπτα: 13-6, 27-18, 41-28, 56-38.
Σλοβακία (Κόβατσικ): Ρουσινάκοβα 2, Σλάμοβα 5, Χρουσάκοβα 16), Ορόσοβα 5, Σλεζαρίκοβα 5 (1), Μπαλίντοβα 19 (4), Γιανοσίκοβα 4, Φιλίσκοβα.
Ελλάδα (Σόφτσης): Σταμολάμπρου 6, Πολιτοπούλου, Καλαμπάκου 3, Τάρλα 4, Χριστινάκη 2, Σλούκα, Παυλοπούλου, Πατεράκη 4, Χατζηγιακουμή 1, Φουράκη 2, Σπανού 16.