Μαϊάμι Χιτ: Ξεκίνημα δυναστείας

Μαϊάμι Χιτ: Ξεκίνημα δυναστείας

Από το 1999 μονάχα οι Λος Άντζελες Λέικερς έχουν κατακτήσει συνεχόμενα πρωταθλήματα, σε δύο περιπτώσεις, κάτι που φιλοδοξούν να καταφέρουν φέτος οι Μαϊάμι Χιτ.

Προηγήθηκαν τρεις συναπτοί τίτλοι των Σικάγο Μπουλς από το 1996 μέχρι το 1998, ενώ παλιότερα δημιουργήθηκαν άλλες δυναστείες στον «μαγικό» κόσμο. Στο συγκεκριμένο κλαμπ ενδέχεται να προστεθούν φέτος οι Χιτ, αν δύο σερί πρωταθλήματα κριθούν αρκετά και αν, φυσικά, ξεπεράσουν το εμπόδιο των Σαν Αντόνιο Σπερς, με τους οποίους αναμετριούνται για πρώτη φορά σε τελικό. Η σειρά ξεκινά αύριο (07/06, 04:00) με αναμέτρηση στο «AmericanAirlines Arena». Άλλωστε, η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα εξασφάλισε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας τερματίζοντας με ιδιαίτερη ευκολία στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης της regular season.

«Είναι δύσκολο να φτάσεις στον τελικό δύο συνεχόμενες χρονιές, πόσο μάλλον να πάρεις συνεχόμενα πρωταθλήματα. Θυμάμαι πως ο Μάικλ Τζόρνταν είχε πει πως ο πρώτος τίτλος είναι ο δυσκολότερος, αλλά εγώ πιστεύω πως ο δεύτερος είναι δυσκολότερος, επειδή τα έδωσες όλα, ώστε να κατακτήσεις τον πρώτο»  δήλωσε σχετικά ο Ντουέιν Ουέιντ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο εκτιμάται πως ο Σέιν Μπατίερ θα πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε βάρος του Κρις Άντερσεν, καθώς βολεύει καλύτερα στα προσωπικά μαρκαρίσματα. Από την πλευρά του, ο Ρέι Άλεν δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ανανεώσει μονομερώς το συμβόλαιό του για ένα ακόμα χρόνο, αφού θα μελετήσει τα σχετικά δεδομένα ύστερα από το πέρας της σεζόν.

Τέλος, ο Κρις Μπος υποσχέθηκε πως θα ξεπεράσει τις μέτριες εμφανίσεις του εναντίον των Ιντιάνα Πέισερς κατά τη διάρκεια των αγώνων με τα «σπιρούνια»: «Η αυτοπεποίθηση μου παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Πάντα νιώθω πως μπορώ να παίξω καλά. Στην προκειμένη οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες, αλλά τις δέχομαι και προχωρώ».



Έκσταση στα αποδυτήρια της ΑΕΚ: Αποθέωση για «Super Mario» Ηλιόπουλο και 500.000 ευρώ πριμ!
Έκσταση στα αποδυτήρια της ΑΕΚ: Αποθέωση για «Super Mario» Ηλιόπουλο και 500.000 ευρώ πριμ!
ΝΒΑ: Η κατρακύλα των Μπακς συνεχίζεται, η ματσάρα στο Φοίνιξ και όλα τα αποτελέσματα (vids)
ΝΒΑ: Η κατρακύλα των Μπακς συνεχίζεται, η ματσάρα στο Φοίνιξ και όλα τα αποτελέσματα (vids)
Ο Γκούντγουιν έδωσε την νίκη στους Σανς, επί των Ουόριορς, σε νεκρό χρόνο (vid)
Ο Γκούντγουιν έδωσε την νίκη στους Σανς, επί των Ουόριορς, σε νεκρό χρόνο (vid)
Euroleague, Ολυμπιακός - Βιλερμπάν: Να μαζέψει τα… κομμάτια του κόντρα στην ουραγό
Euroleague, Ολυμπιακός - Βιλερμπάν: Να μαζέψει τα… κομμάτια του κόντρα στην ουραγό
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved