Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα χαίρεται με την ανταπόκριση που υπάρχει»

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα χαίρεται με την ανταπόκριση που υπάρχει»

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ευχαριστεί τις ομάδες και τους προπονητές που συμμετέχουν και φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στην επιθυμία που έκανε πραγματικότητα με τον Εργκίν Αταμάν. 

Τέσσερις σπουδαίες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα παρευρεθούν στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, του ανθρώπου που τον έφερε στην κορυφή της Ευρώπης και τον έκανε γνωστό στα πέρατα του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η Αναντολού Εφές, η Παρτιζάν και η Μπάγερν Μονάχου βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό τουρνουά (23-24 Σεπτεμβρίου), το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, με το ήθος και το φίλαθλο πνεύμα του, τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό και κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του Παναθηναϊκού, καθιστώντας τον ως την πλέον επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη.

Τα χρόνια που βρέθηκε στην προεδρία έφερε στο Τριφύλλι κορυφαία ονόματα του αθλήματος από την Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργώντας μια αξιοζήλευτη τροπαιοθήκη με έξι Πρωταθλήματα Ευρώπης, δεκατρία Πρωταθλήματα Ελλάδας, εννέα Κύπελλα Ελλάδας και ένα διηπειρωτικό Κύπελλο.

Άπαντες έτρεφαν τεράστιο σεβασμό και αγάπη για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, καθώς πρώτα λειτουργούσε ως «πατέρας» και μετά ως πρόεδρος.

Το σπουδαίο τουρνουά ξεκίνησε τις εργασίες του, την Παρασκευή (22/9), με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου συμμετείχαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μαζί με τους προπονητές και τους αρχηγούς των 4 ομάδων, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Χρήστος Κιούσ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα χαίρεται με την ανταπόκριση που υπάρχει»

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε: «Αρχικά να ευχαριστήσω τις τρεις ομάδες και τις διοικήσεις τους και τον κάθε προπονητή ξεχωριστά, τον κ. Τσαν, τον κ. Λάσο και φυσικά τον Ζέλικο που δεν είναι εδώ μαζί μας σήμερα, που αμέσως με το που έφυγε η πρόσκληση η θετική απάντηση ήρθε σε δευτερόλεπτα. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε ένα τουρνουά το οποίο να είναι στο υψηλότερο επιπεδο της EuroLeague, κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα χαίρεται με την ανταπόκριση που υπάρχει».

«Κάθε φορά έλεγα θα κάνω τον Αταμάν να βάλει την πράσινη φανέλα και το κατάφερα»

Και συνέχισε: «Εκτός από γιος του και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, είμαι και φίλαθλος. Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτούς τους προπονητές και τους παίκτες είναι σοκ και δέος. Τι να πω για την Εφές με τις δύο συνεχείς κατακτήσεις της Ευρωλίγκας. Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένα σπουδαίο κλαμπ και με τον Πάμπλο Λάσο θέλει και μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Για τον Εργκιν τι να πω; Ερχόταν εδώ με άλλα χρώματα και πάντα έλεγα "που θα πάει θα έρθει η μέρα που θα τον κάνω να βάλει τα πράσινα". Και το κατάφερα. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τον Ζέλικο και να έχει η εγγονή του μια ζωή γεμάτη υγεία και ευτυχία. Πάνω από όλα η οικογένεια, αυτό με έχει μάθει η ζωή. Και μετά το μπάσκετ.

Το μπάσκετ είναι ωραίο άθλημα, αλλά κρατάει μόνο 40 λεπτά. Να έχουμε ένα ωραίο τουρνουά, να γίνουν ωραίοι αγώνες και να ευχηθώ σε όλους, υγεία, αγάπη, αθλητικά πλαίσια και στο τέλος ο καλύτερος να κερδίσει».

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να απαντά στο ερώτημα "πόσο σημαντικό είναι πριν ξεκινήσει η σεζόν να λένε ναι σε ένα τέτοιο τουρνουά και να έρχονται εδώ για την πρόβα τζενεράλε τόσο μεγάλες ομάδες".

«Νομίζω πως υπάρχουν δύο απαντήσεις σε αυτό που ρωτήσατε. Μια εκτός γηπέδου, καθώς βλέπουμε πως οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρήματα, χρόνο και αγάπη αφήνουν μια παρακαταθήκη και τους θυμούνται όλοι. Εντός γηπέδου, πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία λίγες μέρες πριν τις επίσημες διοργανώσεις να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες τους».

Σε ερώτηση για την περσινή του απάντηση πως τα υλικά είναι καλά, αν είναι και ο "μάγειρας" καλός θα πάμε καλά κι αν φέτος που τα υλικά είναι καλύτερα και ο "μάγειρας" από τους καλύτερους "σεφ" της Ευρώπης, είναι πιο αισιόδοξος απάντησε:

«Νομίζω μέσα από την ερώτηση σας δώσατε και την απάντηση. Τα υλικά πιστεύουμε πως είναι καλά. Ελπίζω πως θα πάμε κάλα».

Εργκίν Αταμάν: «Να έρθει ο κόσμος να δει την ομάδα που χτίζεται»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο τουρνουά ως προπονητής του Παναθηναϊκού και έκανε κάλεσμα στον κόσμο να πάει στο ΟΑΚΑ, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

«Είναι κάτι διαφορετικό για μένα, έχω διαφορετικά συναισθήματα καθώς τα προηγούμενα χρόνια ερχόμουν ως φιλοξενούμενος με σεβασμό πάντα στον Παύλο Γιαννακόπουλο και στην οικογένεια του. Για όσα είχε πετύχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Έφερε πολλούς μεγάλους παίκτες, προπονητές, που κατέκτησαν πολλά τρόπαια στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είμαι ο προπονητής αυτής της μεγάλης ομάδας. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό τουρνουά για όλους τους φιλάθλους καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την ομάδα που "χτίζουμε" για πρώτη φορά και να δουν και τα μεγάλα αστέρια που θα παίξουν στην Euroleague. Να ευχηθώ σε όλους ένα καλό τουρνουά χωρίς τραυματισμούς».

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις:

-Πόσο σημαντικό είναι για εσάς τους προπονητές να βρίσκεστε σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά και ενώ οι παίκτες σας δεν έχουν ενσωματωθεί καλά-καλά στις ομάδες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε στη Ρόδο, ήταν το πρώτο ματς μετά την επιστροφή πέντε παικτών από το Παγκόσμιο Κύπελλο και είμασταν αρκετά κακοί στην επίθεση.

Στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα. Μετά από μια εβδομάδα που δουλέψαμε όλοι μαζί με μόνη εξαίρεση τον Βιλντόζα που είναι ακόμα τραυματίας και δεν θα παίξει στο τουρνουά μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική στο παιχνίδι μας και να δούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είμαστε νέα ομάδα αλλά ξέρουμε πως δεν έχουμε πολύ χρόνο».

Σλούκας: «Από τους οπαδούς του Ολυμπιακού αποδοκιμάστηκα, από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού έλαβα ήδη μεγάλη αγάπη»

Ο Κώστας Σλούκας εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη για το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τον διεθνή γκαρντ να τονίζει πως το ρόστερ που έχει πλέον το Τριφύλλι θα δώσει νέο ενδιαφέρον στα ματς με τον Ολυμπιακό.

Αρχικά ο αρχηγός των Πράσινων είπε:

«Καλησπέρα, είναι μεγάλη τιμή και χαρά, τόσο για μένα όσο και για την ομάδα την οποία εκπροσώπω ως αρχηγός να παίρνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Γίνεται προς τιμήν μιας μεγάλης προσωπικότητας στον Ελληνικό αθλητισμό και στην Ευρώπη.

Όσο για το τουρνουά, είναι ένα δύσκολο τουρνουά και το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας και θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο να βρεθεί δίπλα μας. Είναι σημαντική η παρουσία του δίπλα μας στη διάρκεια όλης της χρονιάς».

Και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

-Πως αντιμετώπιζες τον Παύλο Γιαννακόπουλο ως αντίπαλος;

«Όπως είπα και πριν, είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Τόσο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού όσο και στην Ευρώπη. Πέρα από ένας ιδιοκτήτης μιας ομάδας που αγαπούσε πολύ, έδινε ψυχή και σώμα για να πετύχει. Σαν αντίπαλος ο Παναθηναϊκός ήταν μια δύσκολη ομάδα. Υπήρχαν φορές που ο Παναθηναϊκός πήγαινε καλύτερα στην Ευρώπη, άλλες πήγαινε καλύτερα ο Ολυμπιακός.

Με τις προσθήκες που έκανε ο πρόεδρος και όλοι αυτοί που μαζευτήκαμε για να φέρουμε επιτυχίες στον Παναθηναϊκό θα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα ματς με τον Ολυμπιακό».

-Πριν πέντε χρόνια ως παίκτης της Φενέρ είχες χειροκροτηθεί και είχες πει πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού σέβεται κάποια πράγματα. Πως μπορεί να είναι η υποδοχή που θα λάβεις από τον κόσμο ως παίκτης του Παναθηναϊκού το έχεις σκεφτεί;

«Η αλήθεια είναι πως ερχόμενος ως αντίπαλος εδώ στο τουρνουά ο κόσμος του Παναθηναϊκού με είχε χειροκροτήσει, ήταν ένα περίεργο συναίσθημα για μένα, καθώς γίνονται διαφορετικές προσεγγίσεις. Αποδοκιμάστηκα ως παίκτης της Φενέρ από τον κόσμο του Ολυμπιακού παρά ως παίκτης της Φενέρ στον Παναθηναϊκό. Έχω δεχτεί πολύ μεγάλη αγάπη ήδη από τον κόσμο του Παναθηναϊκό και τους περιμένω δίπλα μας όλη τη χρονιά».

Λάσο: «Όσα έκανε ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος στο μπάσκετ ξεπερνούν τις λέξεις»

Ο Πάμπλο Λάσο στάθηκε στο έργο που άφησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με μία μόνο φράση. Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς της Μπάγερν Μονάχου στη συνέντευξη Τύπου:

«Ένιωσα περήφανος που προσκληθήκαμε σε αυτό το τουρνουά. Υπήρχαν αντίστοιχες συζητήσεις και τα προηγούμενα χρόνια όσο ήμουν στη Ρεάλ. Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες τιμές για όλους μας εδώ στην Μπάγερν. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Όσα έκανε ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος στο μπάσκετ ξεπερνούν τις λέξεις. Ελπίζω να έχουμε σπουδαία παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο Αντρέας Ομπστ σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μας. Πρόκειται για ένα τουρνουά με μεγάλες ομάδες και ονόματα και χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ».

Τσαν: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφερε τους καλύτερους παίκτες από τις ΗΠΑ»

Ο προπονητής της Αναντόλου Εφές, Ερντέμ Τσαν σημείωσε ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες, ενώ ανέφερε ότι έφερε τους καλύτερους παίκτες από το ΝΒΑ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες και εμβληματικότερες μορφές, που γιγάντωσε το μπάσκετ. Εφερε τους καλύτερους παίκτες από τις ΗΠΑ, είχε τους καλύτερους προπονητές και δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είναι τιμή που είμαστε εδώ και θα είναι πολύ σημαντικά τεστ για όλους μας. Σας ευχαριστούμε πολύ που βρισκόμαστε εδώ».

Από την πλευρά του ο Σέιν Λάρκιν είπε: «Εκτιμούμε πολύ που βρισκόμαστε εδώ απέναντι σε πολύ ισχυρές ομάδες. Θα ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες. Το να είμαστε εδώ και να είναι μεγάλη τιμή. Ελπίζουμε να δώσουμε ένα καλό σόου και να ετοιμαστούμε για τη συνέχεια».

Ο λόγος της απουσίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Στη συνέντευξη Τύπου δεν παρουσιάστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς όπως εξήγησε ο βοηθός του Γιόζεπ Ιθκιέρδο: «Ο Ζελίκο θέλει να εκφράσει τη λύπη του και να ζητήσει συγγνώμη που δεν είναι εδώ μαζί μας, γιατί είχε μια σημαντική οικογενειακή υποχρέωση. Ήταν η βάπτιση της εγγονής του, ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την οικογένειά του».

 



Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved