Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ο αιώνιος σεβασμός έγινε θεσμός (videos+photos)

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ο αιώνιος σεβασμός έγινε θεσμός (videos+photos)

Το 3ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να τιμήσει τη μνήμη του «πατριάρχη» της Παναθηναϊκής οικογένειας και κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία του Συλλόγου.

Η ώρα για το μεγάλο μπασκετικό γεγονός της χρονιάς έφτασε! Το ΟΑΚΑ ανοίγει σήμερα (18/9) τις πύλες του για να υποδεχθεί ξανά -μετά από 1,5 χρόνο- τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα βρεθεί στον «ναό» του ευρωπαϊκού μπάσκετ για να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Το 3ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» συγκεντρώνει και πάλι όλα τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης και είναι αφιερωμένο στον «πατριάρχη» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και του Παναθηναϊκού, ο οποίος άφησε πίσω του έργο και κατορθώματα που θα μνημονεύονται από γενιά σε γενιά.

Στον άνθρωπο που γιγάντωσε τα όνειρα κάθε φιλάθλου του Παναθηναϊκού, αλλά και τον ίδιο τον σύλλογο, δημιουργώντας την καλύτερη ομάδα που υπήρξε ποτέ στον ελληνικό αθλητισμό. Μια πραγματική παντοκρατορία!

Στο 1ο τουρνουά, λίγους μήνες μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, το λάβαρο του κορυφαίου παράγοντα πήρε για πάντα τη θέση του στον ουρανό του ΟΑΚΑ, στην πιο Παναθηναϊκή και συγκινητική βραδιά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ΟΑΚΑ φιλοξένησε τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τη μεγάλη ευρωπαϊκή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και τη ρωσική Χίμκι, με τους «πράσινους» να κατακτούν το τρόπαιο.

Στο 2ο τουρνουά το λάβαρο του αείμνηστου Θανάση Γιαννακόπουλου πήρε κι αυτό με τη σειρά του θέση στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Εκεί ήταν και πάλι η Φενέρ του Ομπράντοβιτς, η Μακάμπι, αλλά και η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία και κατέκτησε το τουρνουά.

Πέρυσι, λόγω Covid, το τουρνουά αναβλήθηκε, αλλά φέτος επιστρέφει δυναμικά με τη συμμετοχή της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Αναντολού Εφές, της Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και της Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς, μετά την αδυναμία της Μακάμπι να παραστεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Οδηγίες για τον κόσμο

Το ΟΑΚΑ θα υποδεχθεί ξανά κόσμο σε αγώνα του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο. Για την ακρίβεια από την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 5 Μαρτίου 2020. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού εξάντλησαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αγάπη και τον σεβασμό τους στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσω ανακοίνωσής της γνωστοποίησε όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι φίλαθλοι εν όψει της επιστροφής τους στις κερκίδες. Αναλυτικά όσα αναφέρει...

«Η KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επισημαίνει στους φιλάθλους της πως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ισχύουν τα κάτωθι ως προς τους όρους προσέλευσής τους στο 3ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»:

- Οι κάτοχοι κάρτας διαρκείας ή απλού εισιτηρίου οφείλουν να προσέρχονται στο γήπεδο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης κατά τους έξι τελευταίους μήνες, το οποίο θα επιδεικνύουν στους προελέγχους, μαζί με το έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια παραμονής).

- Σχετικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων στο γήπεδο, η είσοδος των ανηλίκων άνω των δώδεκα (12) ετών θα γίνεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους ανηλίκους έως δώδεκα (12 ) ετών επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

- Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει στην κατοχή του έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή κάτι από τα ανωτέρω, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση.

- Οι φίλαθλοι κατά την είσοδό τους, αλλά και κατά την παραμονή τους στο γήπεδο πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

- Οι θύρες θα είναι ανοικτές δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της κάθε ημέρας του τουρνουά δηλαδή από τις 15.00, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο.

- Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως πέντε (5%) του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και δεκαεπτά (17) ετών.

- Σημειώνεται πως τα πάνω διαζώματα του ΟΑΚΑ (401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411) θα παραμείνουν κλειστά.

Σε περίπτωση τροποποίησης της νομοθεσίας θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Το πρόγραμμα

Οι αγώνες κι οι απονομές για το 3ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
17.00: Αναντολού Εφές-Ουλμ (ΕΡΤ 3)
20.00: Παναθηναϊκός-Παρτιζάν (ΕΡΤ 2)

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
17.00: Μικρός Τελικός (ΕΡΤ 3)
20.00: Τελικός (ΕΡΤ 2)
22.00: Απονομές (ΕΡΤ 2)

Η ζωή και η δράση του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1929 και «έφυγε» από τη ζωή στις 10 Ιουνίου του 2018, ακριβώς 31 χρόνια μετά την ημέρα που έγινε για πρώτη φορά πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (10/6/1987) και 47 χρόνια μετά την πρώτη επίσημη εμπλοκή του ως διοικητικός παράγοντας του Συλλόγου, το 1971. Όλα αυτά τη 10η Ιουνίου λες και το σύμπαν συνωμότησε και κύκλωσε τη δέκατη ημέρα του Ιούνη. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε μαζί με την οικογένειά του την ιστορία του αθλήματος στη χώρα και φυσικά του «μπασκετικού» Παναθηναϊκού, καθώς υπό την ηγεσία του ο Σύλλογος κατέκτησε έξι φορές την κορυφή της Ευρώπης και έκανε γνωστό το «τριφύλλι» στα πέρατα ολόκληρης της υφηλίου (κατάκτηση και διηπειρωτικού Πρωταθλήματος του 1996).

Επιχειρηματικά, ο Παύλος Γιαννακόπουλος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ελληνική παραγωγή φαρμάκου, δημιουργώντας τη ΒΙΑΝΕΞ, τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Ταυτόχρονα, συμβάλλοντας αδιάλειπτα στην εθνική οικονομία, αποτέλεσε κεφάλαιο της οικονομικής Ιστορίας του τόπου. Ενδεικτικό είναι πως στις αρχές του Ιουνίου του 2018, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαζε την υπογραφή του σε μία ακόμη επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ της ΒΙΑΝΕΞ και μίας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο. Είχαν προηγηθεί πολλές τέτοιες συμφωνίες, εδώ και δεκαετίες, όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος εγκαινίαζε αυτό που σήμερα θεωρείται ως πρότυπο επιχειρηματικό μοντέλο στο χώρο του φαρμάκου, τις συνέργειες δηλαδή μεταξύ διεθνών και ελληνικών επιχειρήσεων για την παραγωγή και αντιπροσώπευση φαρμακευτικών προϊόντων. Αν, ωστόσο, η ΒΙΑΝΕΞ ήταν η αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο «έρωτάς» του ήταν ο Παναθηναϊκός.

Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής του με το «τριφύλλι» το 1971, δεν το άφησε ποτέ. Δημιούργησε μια ομάδα που έγινε μύθος. Αμέτρητες ώρες, ιδρώτας, κόπος και χρήματα. Και πείσμα. Δεκάδες πρωταθλήματα και Κύπελλα. Έξι ευρωπαϊκά. Ένα Διηπειρωτικό. Αλλά το σημαντικότερο, ίσως; Δημιούργησε γενιές και γενιές υπερήφανων Παναθηναϊκών. Όλα αυτά με την υπογραφή του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Μια δυναστεία που συνεχίζεται… Από το 1996 και μετά κάθε χρόνο και ένας τίτλος τουλάχιστον. Μεγαλείο. Η καλύτερη ομάδα στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός του Παύλου… Του Πατριάρχη της Παναθηναϊκής Οικογένειας. Εκείνου που βλέπει πια τα κατορθώματα του τριφυλλιού από ψηλά… Που συνεχίζει να εμπνέει όσους περνούν την πόρτα του ΟΑΚΑ. Αρκεί απλά να κοιτάξουν στον ουρανό… Εκεί που εκτός από τα (έξι) αστέρια και τους υπόλοιπους δεκάδες τίτλους, δεσπόζει το λάβαρο του Παύλου.

Ο Παναθηναϊκός του Παύλου, η μεγαλύτερη αυτοκρατορία

Το 1987, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ξεκινά τη διαδρομή του στο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έχοντας ένα όραμα που ξέφευγε από τα στενά ελληνικά πλαίσια. Και από την πρώτη μέρα κιόλας έδειχνε αποφασισμένος να του δώσει σάρκα και οστά.

Εκείνη τη χρονιά η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όλοι οι Έλληνες αρχίζουν σιγά σιγά να μαθαίνουν το άθλημα που μερικά χρόνια αργότερα θα τους βγάζει στους… δρόμους. Ανάμεσά τους και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος παίρνει την απόφαση να βγει μπροστά, να αναλάβει την ομάδα μπάσκετ του τριφυλλιού και να την βγάλει από την… αφάνεια, επαναφέροντάς την στον δρόμο των επιτυχιών. Η τρέλα του και η αποφασιστικότητά του ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Όταν σχεδίαζε μαζί με το Ρίτσαρντ Ντουξάιρ τον πρώτο Παναθηναϊκό επί προεδρίας του, είχε προτείνει στον εμβρόντητο Αμερικανό τεχνικό να χρησιμοποιήσει τους συνδέσμους του στις ΗΠΑ και να καταθέσει πρόταση στον Μάτζικ Τζόνσον που τον είχε παρακολουθήσει σε στιγμιότυπα από το All Star game και ήταν καταπληκτικός.

Ο άναυδος Ντουξάιρ, προσπάθησε να του εξηγήσει ότι οι κορυφαίοι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες είναι αδύνατον να έλθουν στην Ευρώπη, αφού εκτός των αστρονομικών ποσών με τα οποία αμείβονταν στο ΝΒΑ, θεωρούσαν ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ ανήκει περίπου στη νεολιθική εποχή του αθλήματος. Παρόλα αυτά και με τα πολλά χρήματα που διέθεσε ο Γιαννακόπουλος, ο Ντουξάιρ μαζί με το Μιχάλη Κυρίτση που ανέλαβε προπονητής της ομάδας την επόμενη σεζόν, έπεισαν τον Έντγκαρ Τζόουνς να εγκαταλείψει το Κλίβελαντ και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος ουσιαστικά Παναθηναϊκός του Γιαννακόπουλου ήταν ακριβώς εκείνος, της σεζόν 88/89, που τερμάτισε τρίτος πίσω από το αχτύπητο δίδυμο Άρη και ΠΑΟΚ, μπροστά όμως από τον μέχρι πρότινος άπιαστο Πανιώνιο.

Το αργυρό μετάλλιο της Εθνικής το ίδιο καλοκαίρι έπεισε τον Γιαννακόπουλο να συνεχίσει με πείσμα και να επενδύσει ακόμη περισσότερα. Πρώτα ο Άρης, μετά ο ΠΑΟΚ και στο τέλος ο Ολυμπιακός, στερούσαν από τον Παναθηναϊκό τη χαρά του τίτλου, παρά το γεγονός ότι ο Παύλος επένδυε τρομακτικά ποσά για το άθλημα. Επέλεξε ως προπονητή τον Ζέλικο Παβλίτσεβιτς, εν ενεργεία πρωταθλητή Ευρώπης με τη Γιουγκοπλάστικα, έφερε στην Αθήνα τον Αντόνιο Ντέηβις, τον Άριαν Κόμαζετς, το Στόικο Βράνκοβιτς, το Σάσα Βολκόφ, αγόρασε ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στα μικρά εθνικά κλιμάκια (Οικονόμου, Γεωργικόπουλο, Μυριούνη, Αλβέρτη, κ.ά.) έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έντυσε στα πράσινα τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Είχε έρθει σε συμφωνία και με τον τεράστιο Ντράζεν Πέτροβιτς, αλλά η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι... Έτσι, η συγκομιδή σε τίτλους τα πρώτα χρόνια ήταν φτωχή. Ένα κύπελλο Ελλάδος το 1993, την πρώτη σεζόν του Γκάλη με το τριφύλλι και δύο αποτυχημένα Final Four σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα.

Πρώτη δικαίωση στο Παρίσι με τον Ντομινίκ

Η πρώτη μεγάλη δικαίωσή του για τους κόπους και τις θυσίες που είχε κάνει ήρθε το 1996, στο Παρίσι, όταν εν μέσω αποθέωσης από τα μέλη της αποστολής σήκωσε συγκινημένος το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Δίπλα του καθόταν κάθιδρος αλλά περιχαρής ένας Αμερικανός μπασκετμπολίστας: ο Ντομινίκ Ουίλκινς. Ναι, ο Παύλος με την τρέλα του είχε καταφέρει να κάνει το ακατόρθωτο, να φέρει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έναν All Star, έναν μπασκετμπολίστα που ανήκει στο Hall of Fame του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Λίγα χρόνια πριν ο Ντουξάιρ γελούσε, ο Παύλος όμως δεν το ξέχασε ποτέ και έφερε έναν τιτάνα του παγκόσμιου μπάσκετ στην Ελλάδα πληρώνοντας το αστρονομικό ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων ανά σεζόν.

«Ο αθλητής Ουίλκινς υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό, είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού» δήλωνε ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανακοινώνοντας ο ίδιος στα κανάλια την τεράστια μεταγραφή. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβλεπε πλέον τις θυσίες του να… δικαιώνονται και το όραμά του να παίρνει σάρκα και οστά.

Σε συνέντευξή του μετά την κατάκτηση εκείνου του πρώτου Πρωταθλήματος Ελλάδος στο μπάσκετ, ερωτηθείς για το εάν αποκόμισε κάποιο οικονομικό κέρδος λόγω της ενασχόλησής του με τον Παναθηναϊκό, ήταν σαφής αναφορικά με τις οικονομικές θυσίες του ιδίου και της οικογενείας του: «Είναι η ακριβή τρέλα μου. Γιατί για μένα είναι χόμπι και όχι οικονομική επιχείρηση. Όποιος πει ότι από τα αθλήματα αυτά βγάζεις χρήματα, θα πει ψέματα. Είμαι 27 χρόνια στον Παναθηναϊκό και δυστυχώς δεν υπήρξε μια χρονιά που να είχα οικονομικό κέρδος. Εγώ έχω πελάτες 10 εκατομμύρια Ελληνες, δεν μπορώ να χρησιμοποιώ το άθλημα αυτό σαν μοχλό πίεσης. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος το κάνει, εγώ τουλάχιστον αυτό το απορρίπτω αναφανδόν. Δεν είχα, ούτε έκανα σκέψη ποτέ μου να χρησιμοποιήσω το άθλημα για οτιδήποτε άλλο. Με τη βοήθεια του Θεού, δεν χρειάστηκε να το κάνω».

Τον έκανε απόλυτο κυρίαρχο φέρνοντας τους καλύτερους

Ακολούθησαν αμέτρητα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας και καταξίωσης, χρόνια γεμάτα τίτλους και επιτυχίες, γεμάτα εικόνες και αναμνήσεις για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, έμπλεα υπερηφάνειας και επιβολής. Ο Σούμποτιτς είχε αφήσει τη θέση του στον Ομπράντοβιτς, χτίστηκε μια αυτοκρατορία στηριζόμενη στο πλάνο του Σέρβου κόουτς και την απίστευτη διαχειριστική και επενδυτική ικανότητα του Παύλου. Ο Παναθηναϊκός έγινε γνωστός στα πέρατα του κόσμου, φόρεσαν τη φανέλα του αθλητές (όπως συνήθιζε να τους αποκαλεί) όπως ο Σκοτ, ο Ρέμπρατσα, ο Κάτας, ο Μποντιρόγκα, ο Τζεντίλε, ο Σισκάουσκας, ο Τομάσεβιτς, ο Πέκοβιτς, ο Κουτλουάι, ο Γιασικεβίτσιους. Πέρασαν όλοι οι διεθνείς που έγραψαν και γράφουν την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, κάποιοι έμειναν όπως ο Αλβέρτης και ο Διαμαντίδης, κάποιοι αποχώρησαν όπως ο Σπανούλης. Όλοι τους είχαν ένα κοινό: αγαπούσαν τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Τεράστιος και στην αποχώρησή του

Το καλοκαίρι του 2012, μετά από σωρεία επιτυχιών και κατάκτηση αμέτρητων τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Παύλος Γιαννακόπουλος διείδε ότι όφειλε στην ιστορία και το όνομά του να αποχωρήσει ενόσω βρισκόταν στην κορυφή. Σίγουρος ότι η νέα γενιά θα συνεχίσει το έργο του, έκλεισε τον κύκλο του στον Παναθηναϊκό το 2012, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια ενασχόλησης με το Σύλλογο. Άφησε πίσω του 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα διηπειρωτικό, 13 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Κυρίως όμως κράτησε την αγάπη του κόσμου όταν αποτύγχανε τα πρώτα χρόνια της θητείας του. Το μεγαλύτερο παράσημο στην "αθλητική" διαδρομή του Παύλου Γιαννακόπουλου, είναι ακριβώς αυτό: η αγάπη του κόσμου σχεδόν από καταβολής ενασχόλησής του με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, πέρασε τη σκυτάλη στα χέρια του γιου του, Δημήτρη, μένοντας ωστόσο πάντα στο πλευρό του, με την έμπρακτη στήριξή του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» και η πρόσοψη της Λεωφόρου

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Παύλος Γιαννακόπουλος έζησε μια ακόμα μεγάλη τιμή από την πλευρά του Ερασιτέχνη, με το ιστορικό κλειστό της Λεωφόρου να παίρνει το όνομά του. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τίμησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο για την ανεκτίμητης αξίας προσφορά του στο Σύλλογο, δίνοντας το όνομά του στο κλειστό της Λεωφόρου. Εκείνο το βράδυ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, 20.000 Παναθηναϊκοί που βρίσκονταν στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν το φιλικό με την Παρτιζάν, στο πλαίσιο του «Honouring Our Legacy», αποθέωναν τον δικό τους Παύλο, βλέποντας ζωντανά από τα matrix τα αποκαλυπτήρια της μετονομασίας του «Τάφου του Ινδού».

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική στιγμή της παρουσίας της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Γουέμπλεϊ, η εικόνα του Παύλου Γιαννακόπουλου κοσμεί πλέον και την πρόσοψη του Ναού του Παναθηναϊκού, την ιστορική έδρα της Λεωφόρου. Μαζί με τους δύο άλλους ιστορικούς παράγοντες του Τριφυλλιού, τον ιδρυτή Γιώργο Καλαφάτη και τον Απόστολο Νικολαΐδη. Για να βλέπουν όλοι τους τρεις ανθρώπους, που σε διαφορετικές περιόδους υπηρέτησαν όσο κανείς άλλος την Παναθηναϊκή ιδέα και με διαφορετικούς τρόπους έγραψαν χρυσές σελίδες στην «πράσινη» Ιστορία.

Οι αξέχαστες Παναθηναϊκές στιγμές

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν από τους λίγους που ό,τι υποσχέθηκε το έκανε πράξη. Είχε πει ότι θα κάνει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το έκανε! Τόσο απλά... Έδωσε χρήμα χωρίς να περιμένει ανταπόδοση, έδωσε άπλετο χρόνο από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά κυρίως έδωσε και την ψυχή του γι’ αυτόν τον Σύλλογο. Όχι μόνο για την ομάδα μπάσκετ, την οποία οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης έξι φορές, αλλά για το ποδόσφαιρο αλλά και για όλα τα τμήματα του Συλλόγου.

  • Το 1971 ξεκίνησε την ενεργή ενασχόλησή του με το «τριφύλλι».
  • Από το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε ως επαγγελματική και ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τη διοίκησή της.
  • Το 1992 έκανε τη μεταγραφή του αιώνα στην Ελλάδα ντύνοντας το Νίκο Γκάλη στα πράσινα.
  • Το 1993 η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν άλλα 12 ανάλογα τρόπαια.
  • Το 1995 έφερε στον Παναθηναϊκό τον καλύτερο Αμερικάνο παίκτη που έχει αγωνιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα, τον θρύλο του ΝΒΑ, Ντομινίκ Γουίλκινς.
  • Με τον Ντομινίκ μπροστάρη το 1996 στο Παρίσι ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών (Ευρωλίγκα)!
  • Ακολούθησαν από τότε άλλα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά και το διηπειρωτικό του 1996!
  • Τη σεζόν 1997-1998 κατακτήθηκε και το πρώτο πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» επί των ημερών του και ξεκίνησε η αυτοκρατορία αφού μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλά περισσότερα.
  • Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε επί των ημερών του Παύλου Γιαννακόπουλου ένα σερί κατάκτησης τουλάχιστον ενός τίτλου κάθε σεζόν από 1996 μέχρι και σήμερα, ρεκόρ που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά ούτε στον υπόλοιπο πλανήτη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η ειδική αναφορά και το «ευχαριστώ» στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η ειδική αναφορά και το «ευχαριστώ» στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ομπράντοβιτς: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν δίπλα μας σε όλα - Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έκανε»

Ομπράντοβιτς: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν δίπλα μας σε όλα - Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έκανε»

Παπαπέτρου: «Τιμή μας να παίζουμε σε αυτό το τουρνουά-θεσμό»

Παπαπέτρου: «Τιμή μας να παίζουμε σε αυτό το τουρνουά-θεσμό»

Πινγκ Πονγκ: Περιφερειακό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών σε τέσσερις πόλεις το Σαββατοκύριακο
Πινγκ Πονγκ: Περιφερειακό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών σε τέσσερις πόλεις το Σαββατοκύριακο
Euroleague: Υποχώρησαν οι ελληνικές ομάδες – 5ος ο Ολυμπιακός 10ος ο Παναθηναϊκός AKTOR
Euroleague: Υποχώρησαν οι ελληνικές ομάδες – 5ος ο Ολυμπιακός 10ος ο Παναθηναϊκός AKTOR
Παναθηναϊκός AKTOR: Διάβημα στην τουρκική πρεσβεία
Παναθηναϊκός AKTOR: Διάβημα στην τουρκική πρεσβεία
Εξοργισμένοι στον Παναθηναϊκό AKTOR - Κοντός: «Αισθανόμαστε την οργή του κόσμου»
Εξοργισμένοι στον Παναθηναϊκό AKTOR - Κοντός: «Αισθανόμαστε την οργή του κόσμου»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved