Τινάζει στον αέρα τους τελικούς ο Ολυμπιακός: «Δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τον Γιαννακόπουλο»
Ο Ολυμπιακός με επίσημη ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως εμμένει στη θέση του να μην πάει στη συνάντηση με τους Γιάννη Βρούτση και Δημήτρη Γιαννακόπουλο, οδηγώντας σε αδιέξοδο την προσπάθεια συνέχισης των τελικών, παρότι ισχυρίζεται πως θέλει να ολοκληρωθούν.
Δεν αλλάζει στάση η ΚΑΕ Ολυμπιακός, συνεχίζοντας τα... τερτίπια της εις βάρος του ελληνικού μπάσκετ.
Με επίσημη ανακοίνωση οι Πειραιώτες ισχυρίζονται πως επιθυμούν τη συνέχιση των τελικών της Stoiximan GBL, αλλά εμμένουν στη θέση τους να μην συναντηθούν με τους Γιάννη Βρούτση και Δημήτρη Γιαννακόπουλο, το οποίο έχει θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση η κυβέρνηση για να μην διακοπεί το πρωτάθλημα.
Παρότι ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστό πως ο μεγαλομέτοχός του θα δώσει κανονικά το «παρών», οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δείχνουν πως για μια ακόμα φορά δεν ενδιαφέρονται για το συνολικό καλό του ελληνικού μπάσκετ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:
"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα ήθελε να καταστήσει σαφές πως επιθυμεί τη συνέχιση των τελικών της Stoiximan Basket League. Ουδείς λόγος διακοπής του πρωταθλήματος συντρέχει, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι ο δεύτερος τελικός στο γήπεδο Σ.Ε.Φ. διεξήχθη σε συνθήκες ευταξίας και ασφάλειας, όπως αναγνώρισε δημόσια ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης στον αγώνα της Κυριακής προκλήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τις πρωτοφανείς χυδαίες και υβριστικές συμπεριφορές του Δ. Γιαννακόπουλου, που ήρθε στο ΣΕΦ, όπως είχε προαναγγείλει, για να προκαλέσει τους φιλάθλους μας. Αναφορικά με τις συμπεριφορές αυτές του Δ. Γιαννακόπουλου, αναμένουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών αρχών, όπου ήδη έχουν σχηματιστεί οι σχετικές δικογραφίες.
Όπως είναι γνωστό σε όλους, είμαστε πάντοτε στη διάθεση του Υφυπουργού, κ. Γιάννη Βρούτση και κάθε οργάνου της Πολιτείας. Όμως, επαναλαμβάνουμε ότι αρνούμαστε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον υπότροπο υβριστή και παραβάτη Δ. Γιαννακόπουλο. Δεν νοείται να καλούμαστε να συνάψουμε “ηθική συμφωνία” με τον άνθρωπο που παγίως περιφρονεί θεσμούς και νόμους και απειλεί, υβρίζει και συκοφαντεί τον Ολυμπιακό και τις οικογένειές μας.
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δηλώνει και εγγυάται ότι, όπως παγίως πράττει, θα λάβει όλα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα και κατάλληλα για την διασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής των αγώνων με την ΚΑΕ ΠΑΟ στο γήπεδο ΣΕΦ και θα τηρήσει απαρέγκλιτα κάθε απόφαση και μέτρο της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμοδίων αρχών".