Εντυπωσιακός ο Κολοσσός, διέλυσε την Καβάλα

Εντυπωσιακός ο Κολοσσός, διέλυσε την Καβάλα

Την πέμπτη νίκη του στο ελληνικό πρωτάθλημα πέτυχε ο Κολοσσός, που επικράτησε με 83-55 της Καβάλας, στο Βενετόκλειο.

Το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά, που επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, απέδειξε σε ακόμη έναν αγώνα του τις υψηλές φετινές βλέψεις του. Από την άλλη, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν θύμισαν σε καμία περίπτωση την ομάδα που πριν από μία εβδομάδα νίκησε τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Καλαμίτσας. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νησιώτες ήταν οι Χαρίσης, Χάτεν και Λιακόπουλος, χωρίς ωστόσο να υπήρξε παίκτης που να πάτησε το παρκέ και να υστέρησε.

Με τον Κώστα Χαρίση να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και να βρίσκει λύσεις απέναντι στους ψηλούς της Καβάλας, το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά προηγήθηκε με 7-4 μετά το πέρας του πρώτου πενταλέπτου. Το βασικό πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους ήταν πως δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι. Ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ ήταν άστοχος στο ξεκίνημα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με το Χόπσον να τους οδηγεί επιθετικά ανέβασαν τη διαφορά στους επτά πόντους (11-4) στο 6’. Κάποια καλάθια από τους Αγγελόπουλο και Καραποστόλου δεν αποδείχθηκαν αρκετά για τους φιλοξενούμενους, που συνέχισαν να κυνηγούν στο σκορ τους γηπεδούχους, οι οποίοι έκλεισαν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο με 19-14.

Ο Στιβ Πάνος προστέθηκε στη λίστα των παικτών που ήρθαν να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα για τους νησιώτες, που διατήρησαν το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (22-14). Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για την Καβάλα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου (25-14), με το Λιακόπουλο και το Χάτεν να δημιουργούν με τη σειρά τους προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Καραποστόλου προσπάθησε να δώσει λύσεις και αναδείχθηκε σε μόνιμη απειλή για το αντίπαλο καλάθι, αλλά και πάλι ο Κολοσσός βρήκε τον τρόπο να διατηρήσει την πρωτοπορία στο σκορ (27-21 στο 14’). Με επιμέρους σκορ 9-3, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ακόμα περισσότερο (36-24) στο 18ο λεπτό. Σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες και με τον Κώστα Χαρίση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Κολοσσός πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 10 πόντων (39-29), βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους Ροδίτες να έχουν το πάνω χέρι και μάλιστα να ανεβάζουν σταδιακά την υπέρ τους διαφορά (46-29 στο 23’). Με το Χάτεν να έχει «οπλίσει», οι γηπεδούχοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να προηγηθούν με 57-33  και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» από το 28ο λεπτό την υπόθεση του ροζ φύλλου. Η Καβάλα δεν μπορούσε να βρει διεξόδους προς το αντίπαλο καλάθι και μοιραία έχασε κάθε επαφή με το σκορ, προτού καλά καλά ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο (63-41) και οδηγήθηκε στην ήττα με 83-55, αφού η τελευταία περίοδος ήταν καθαρώς διαδικαστικού χαρακτήρα (75-46 στο 36’, 81-50 στο 38’.

Διαιτητές: Γκόντας, Σώμος, Μπήτης.
Δεκάλεπτα
: 19-14, 39-29, 63-41, 83-55.
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 8 (2), Χάτεν 11 (1), Καλαϊτζής, Πάνος 8, Γεωργαλής 3 (1), Ασημακόπουλος 7, Μπόικιν 2, Χαρίσης 16, Χόπσον 8, Αυγενικός 2.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 8 (2), Αράπης, Αγγελόπουλος 4, Τέιλορ 16 (1), Στεφανίδης, Γεωργάκης, Κοστόφ, Καραποστόλου 14 (4), Σίμτσακ 8, Ο’ Μπράιαντ 5.



Βραζιλία: Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο
Βραζιλία: Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Ολυμπιακός: Έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ και ζητά πειθαρχική δίωξη για Αλμέιδα
Ολυμπιακός: Έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ και ζητά πειθαρχική δίωξη για Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved