Το θηρίο ξυπνάει και πάει... Top 16 (photos)

Το θηρίο ξυπνάει και πάει... Top 16 (photos)

Ο Παναθηναϊκός αν και για μία ακόμα φορά… καρδιοχτύπησε τους οπαδούς του, στα κρίσιμα σημεία «έπνιξε» τον Ερυθρό Αστέρα, επικρατώντας των Σέρβων με 69-63 παίρνοντας το εισιτήριο για το Top-16

Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να λείψει από το Top-16. Κόντρα σε Θεούς και δαίμονες κόντρα σε αλλεπάλληλα προβλήματα και κόντρα σε έναν… ανελέητο πόλεμο που γίνεται στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του. Επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 69-63και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Ακόμα και τώρα ο Πεδουλάκης δεν μπορεί να χαμογελάσει αφού είδε τον Ματσιούλις να τραυματίζεται, ενώ Μπράμος, Κάτι και Γκιστ απέδειξαν από τι είναι.. φτιαγμένοι. 

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, για μία ακόμα φορά, ήταν αρκετά νωθρό με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να δίνουν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους για να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει.. χαμένη και στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με 0-6, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να «ακουμπήσουν» την μπάλα στα χέρια του Μαριάνοβιτς.

Οι πρώτες κινήσεις από τον πάγκο

Εκείνη την στιγμή, ο Αργύρης Πεδουλάκης προχώρησε στις δύο πρώτες διορθωτικές του κινήσεις. Απέσυρε από το παρκέ τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Στεφάν Λάσμε, περνώντας στο ματς τους Μάικ Μπατίστ και Ραμέλ Κάρι. Από αυτό το σημείο και έπειτα τα δεδομένα της αναμέτρησης άρχισαν να αλλάζουν. Αν και χρειάστηκε να περάσουν 3:14 για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πετύχει τους πρώτους του πόντους (με βολές του Μπατίστ) και 4:37 για να πετύχει το πρώτο καλάθι εντός πεδιάς (με τρίποντο του Ματσιούλις) οι «πράσινοι» έτρεξαν σερί 9-2 και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 9-8 στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού.

Ο Κάρι πήρε το «όπλο» του

Ο Ρατένοβιτς κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και οι οδηγίες του φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς με την επανεμφάνιση των παικτών στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ με 10-14 και 11-16. Όμως ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι έχει αρχίσει να… παίζει μπάσκετ και αντέδρασε άμεσα. Τουλάχιστον επιθετικά, γιατί στην άμυνα αντιμετώπιζε προβλήματα. Με τον Κάρι όμως να «ζεσταίνεται» από τα 6.75 (εις διπλούν) και τον Τζειμς Γκιστ με φανταστικό κάρφωμα (και φάουλ) από ασίστ του Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το δεκάλεπτο όντας έναν πόντο πίσω, 20-21.

Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια

Ο Κάρι συνέχισε στο… ίδιο βιολί και στο δεύτερο δεκάλεπτο και έδωσε προβάδισμα και πάλι στην ομάδα του με, 22-21. Οι «πράσινοι» όμως συνέχιζαν να έχουν πρόβλημα στην αμυντική τους λειτουργία και στις περιστροφές με τους Σέρβους να παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα με 22-25, ύστερα από καλάθι του Τζένκινς στον αιφνιδιασμό. Τα λάθη δεν έλειπαν από τον Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μην είναι σε καλή βραδιά, αλλά με τους Κάρι και Μπατίστ να τον κρατάνε κοντά στο σκορ, 26-27 στο 15’. Ο Πεδουλάκης είχε ρίξει και πάλι στο παρκέ Φώτση και Γκιστ μαζί με τον τελευταίο να τιμωρεί την ζώνη των Σέρβων και να κάνει το 28-27.1ς

Σημείο αναφοράς ο Μαυροκεφαλίδης

Ο Μαριάνοβιτς ς έμοιαζε κάποιες φορές να παίζει χωρίς αντίπαλο και με ένα ακόμα κάρφωμα έκανε το 28-29. Με δύο βολές από τον Νέλσον ο Αστέρας πήρε προβάδισμα τριών πόντων, 28-31, αλλά για μία ακόμα φορά ο Γιόνας Ματσιούλις έβαλε.. φωτιά στο ΟΑΚΑ και με τρίποντο έκανε το 31-31. Ο Μαυροκεφαλίδης είχε περάσει στο παρκέ με σκοπό να «χτυπήσει» στην καρδιά της ζώνης του Ερυθρού Αστέρα. Και είτε με πικ εντ ρολ με τον Διαμαντίδη, είτε με προσωπικές του φάσεις ο Έλληνας σέντερ με 4 πόντους του έδωσε τα ηνία στον Παναθηναϊκό 35-33. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν εκείνος που στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με μια φανταστική ατομική ενέργεια και τελείωμα με το δεξί χέρι έκανε το 37-34.

Χαμένες ευκαιρίες να «χτίσει» διαφορά

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεκίνησε ιδιαιτέρως θετικά το δεύτερο ημίχρονο και να προηγήθηκε με πέντε πόντους, 41-36, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε τον Γιόνας Ματσιούλις στα 70 δεύτερα της τρίτης περιόδου να ζητά αλλαγή και να βγαίνει από το παρκέ… κουτσαίνοντας, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να πέφτει πάνω του. Ο Παναθηναϊκός είχε βρει τον τρόπο του στην άμυνα, αλλά στην επίθεση έχανε συνεχόμενες ευκαιρίες να ανοίξει την διαφορά. Αποτέλεσμα ήταν Νέλσον να βρει στόχο από τα 6.75 και να μειώσει σε 41-39. Η απάντηση, όμως, του Μάικ Μπατίστ ήταν άμεσα, 43-39. Ο Νέλσον μετά από ένα εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα έκανε το 43-41, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε και το δώρο των διαιτητών και μείωσε ακόμα περισσότερο σε 43-42. Τα λάθη του Παναθηναϊκού συνεχίζονταν με τον Σιμόνοβιτς με δύο βολές να φέρνει και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μπράμος, όμως, άμεσα έκανε το 46-44, δίνοντας ουσιαστικά μια… ψυχολογική ανάσα στην ομάδα του. Ακόμα μεγαλύτερη ένεση… ψυχολογίας ήταν αυτή του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικάνος ένα από τα συνηθισμένα καρφώματά του έδωσε… ζωή σε συμπαίκτες και κόσμο και έκανε το 48-46. Ο Κάρι συνέχιζε να δίνει λύσεις, ενώ ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με πολύ ωραία προσπάθεια έκανε το 52-48 με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

Το γνωστό..θρίλερ

Στα τελευταία δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να τα δώσει όλα. Έστω και χωρίς τον Γιόνας Ματασιούλις ο οποίος ήταν παροπλισμένος στην άκρη του πάγκου. Ο Κάρι με δύο ακόμα πόντους έκανε το 54-48, αλλά ένα οι Σέρβοι με 5 συνεχόμενους πόντους από διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ μείωσαν σε 54-53. Ο Μπράμος με ένα δυναμικό κάρφωμα έκανε το 56-53, ενώ παράλληλα έδειχνε στην άμυνα πως μπορεί να κάνει τα πάντα. Με δύο κλεψίματα και μια εντυπωσιακή τάπα στον Μαριάνοβιτς δήλωνε παρών την πιο κρίσιμη στιγμή. Η ομάδα του Ραντένοβιτς, όμως, έβρισκε λύσεις και με τρίποντο έκανε το 56-59 στο 35’. Ο Παναθηναϊκός απάντησε δια χειρός Γκιστ 59-59, αλλά ο Λάζιτς λίγο πρινβ αποχωρήσει με 5 φάουλ έκανε το 59-61. Ο Γκιστ ήταν και πάλι όλος ο Παναθηναϊκός. Ο Αμερικανός 2:42 για την λήξη του αγώνα σημείωσε ένα τεράστιο τρίποντο και έκανε το 63-61 μέσα σε παραλήρημα. Το ματς γινόταν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς με τον Παναθηναϊκό να «σκληραίνει» στην άμυνα και στην επίθεση να προσπαθεί να βρει βοήθειες για τον Γκιστ. Μία α αυτές ήταν ο Μάικ Μπράμος που με δύο φοβερά καρφώματα έκανε το 67-61, με ένα λεπτό για την λήξη και ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Δεκάλεπτα: 20-21, 37-34, 52-48, 69-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Κάρι 16, Μπατίστ 8, Φώτσης, Ούκιτς 4, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 13, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8,Αποστολίδης

Ερυθρός Αστέρας (Ραντένοβιτς): Ρέμπιτς Τσβέτκοβιτς 3, Λάζιτς, Μπλάζιτς 2, Σιμόνοβιτς , Μαριάνοβιτς 8 Ραντένοβιτς 6, Κάτιτς 13, Ρίστιτς, Νέλσον 16, Τζένκινς 5,Σιλμπ 10

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης από το LIVE του Onsports.

{coveritlive}3c33976ae2{/coveritlive}



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved