Συνεργασία BMW και Toyota για το περιβάλλον
SHARE

Συνεργασία BMW και Toyota για το περιβάλλον

Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation (TMC) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU) που αφορά στη συνεργασία σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες

Στο πλαίσιο του μνημονίου, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν σε συνεργατική έρευνα στον τομέα των τεχνολογιών μπαταρίας ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς. Πέραν αυτού, συμφωνήθηκε η ανάδειξη και η συζήτηση άλλων πιθανών συνεργατικών projects. Επιπλέον Toyota Motor Europe (TME), το Ευρωπαϊκό παρακλάδι της TMC και το BMW Group, υπέγραψαν συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας το BMW Group θα προμηθεύσει στην TME πετρελαιοκινητήρες 1.6 και 2.0 λίτρων ξεκινώντας από το 2014. Οι κινητήρες θα τοποθετούνται σε ορισμένα μοντέλα παραγωγής Toyota που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά. Μέσω της συμφωνίας, η Toyota σχεδιάζει να επεκτείνει την Ευρωπαϊκή γκάμα της και τις πωλήσεις αποδοτικών πετρελαιοκίνητων οχημάτων χαμηλών εκπομπών CO2.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, ο Νόρμπερτ Ριθχόφερ, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, δήλωσε: «Η Toyota είναι πρωτοπόρος στις οικολογικές τεχνολογίες στο χώρο της μαζικής παραγωγής και το BMW Group είναι ο πιο καινοτόμος και βιώσιμος κατασκευαστής premium οχημάτων. Τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να αναπτύξουμε περαιτέρω τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και να επεκτείνουμε την καινοτόμο δύναμή μας στις αντίστοιχες αγορές μας. Προμηθεύοντας την Toyota με αποδοτικούς και δυναμικούς κινητήρες diesel κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προγραμματισμένη μας επέκταση των δραστηριοτήτων πωλήσεων κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης».

Εκπροσωπώντας την TMC, ο Πρόεδρος Ακίο Τογιόντα δήλωσε: «Νιώθω απίστευτη χαρά και ενθουσιασμό που ξεκινάμε αυτή μεσο-μακροπρόθεσμη συνεργασία με την BMW, μία εταιρία με τη δική της ξεχωριστή κουλτούρα και ιστορία, μέσα από την πολυετή παρουσία της στο χώρο της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και μία εταιρία που δημιουργεί αυτοκίνητα απολαυστικά στην οδήγηση. Έχοντας την επιθυμία να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας αυτοκινήτου και της κοινωνίας, και οι δύο εταιρίες θα επιστρατεύσουν την ευρέως φάσματος εμπειρία και τεχνογνωσία τους, ξεκινώντας με τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον  και θα κατασκευάσουν αυτοκίνητα καλύτερα από ποτέ».


Παναθηναϊκός: Αρνητικός για επέμβαση ο Κουρμπέλης
Παναθηναϊκός: Αρνητικός για επέμβαση ο Κουρμπέλης
Ολυμπιακός: Στην «έξοδο» και οι Νικολάου, Ναουέλ
Ολυμπιακός: Στην «έξοδο» και οι Νικολάου, Ναουέλ
Παναθηναϊκός: Μετρημένα… κουκιά!
Παναθηναϊκός: Μετρημένα… κουκιά!
«Διπλό» στην παράταση για Λέικερς!
«Διπλό» στην παράταση για Λέικερς!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies