Ρεάλ Μαδρίτης: Η καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών (photos)

Ρεάλ Μαδρίτης: Η καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών (photos)

Η «Βασίλισσα» είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το Onsports σας παρουσιάζει τους έντεκα καλύτερους παίκτες στην ιστορία της.

Πρόκειται για την ομάδα η οποία έχει αναδειχθεί δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Παράλληλα έχει κατακτήσει πάρα πολλά πρωταθλήματα Ισπανίας, αλλά και Κόπα ντελ Ρέι.

Οι «μύθοι» που έχουν φορέσει την φανέλα των «Blancos» είναι πάρα πολλοί… Ωστόσο το Onsportsπροσπάθησε να «χωρέσει» τους κορυφαίους σε μία ενδεκάδα που δεν έχει αμυντικό χαφ! Μία θέση που παραδοσιακά δεν «αγαπούν» στους Μαδριλένους.

Δείτε την…

Iker Casillas-1

Τερματοφύλακας: Ίκερ Κασίγιας

Ο «Άγιος Ίκερ» της «Βασίλισσας» μετρά 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ Μαδρίτης… Πλέον μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην πόρτα της εξόδου, αλλά έχει ήδη περάσει στην ιστορία.

thibaut-courtois-at-chelsea1

Αριστερός μπακ: Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο

Το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων για την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα είναι αυτό του Ρομπέρτο Κάρλος. Ωστόσο ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο κερδίζει στο… νήμα… Έπαιξε για 15 χρόνια στην Ρεάλ και ξεπέρασε τις 400 συμμετοχές. Ασύλληπτο ρεκόρ.

1737755 w2

Σέντερ μπακ: Μανουέλ Σαντσίς

Αγωνίστηκε με την φανέλα της «Βασίλισσας» περισσότερες από 500 φορές  από το 1983 έως το 2001… Ήταν ο αρχηγός της ομάδας όταν αυτή κατέκτησε το ChampionsLeagueστον τελικό του Άμστερνταμ το 1998 κόντρα στην Γιουβέντους. Και ο πατέρας του είχε γράψει την δική του ιστορία με τους «μερέγκες».

hierro20120328081838

Σέντερ μπακ: Φερνάντο Ιέρο

Ο νυν βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ έγραψε την δική του ιστορία ως ποδοσφαιριστής της ομάδας. Το χρονικό διάστημα 1989-2003 ήταν βασικός στόπερ και κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τρία ευρωπαϊκά τρόπαια. Αν και αμυντικός ήταν εξαιρετικός εκτελεστής στημένων φάσεων και σημείωσε περισσότερα από 100 γκολ!

chendo-on-the-pitch

Δεξί μπακ: Μιγκέλ Πορλάν Νογκέρα

Οι φίλοι της Ρεάλ τον αποκαλούσαν «Τσέντο». Έπαιξε για 16 χρόνια στην «Βασίλισσα» και ήταν μέλος της ομάδας που πανηγύρισε την κατάκτηση πέντε διαδοχικών πρωταθλημάτων στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Παράλληλα στην τελευταία του σεζόν ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης στον τελικό του Άμστερνταμ.

Zidane Leverkusen

Κεντρικός μέσος: Ζινεντίν Ζιντάν

Ο «Ζιζού» μεταγράφηκε στην Ρεάλ από την Γιουβέντους. «Υπέγραψε» τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002 όταν μετά από σέντρα του Ρομπέρτο Κάρλος από τα αριστερά μ’ ένα ασύλληπτο σουτ πέτυχε ένα γκολ που όσες φορές κι αν το δεις, δεν το «χορταίνεις». Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όχι μόνο των «blancos» αλλα του παγκοσμίου ποδσοφαίρου.

cristiano-ronaldo-2014

Αριστερό εξτρέμ: Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο δεύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών των πρωταθλητών Ευρώπης. Κάποιοι μπορεί να έχουν ενστάσεις, αλλά ο Πορτογάλος έχει σκοράρει περισσότερα γκολ αναλογικά με τις συμμετοχές του, επίτευγμα που δεν είχε πετύχει κανείς άλλο στο παρελθόν.

gento

Δεξί εξτρέμ: «Πάκο» Χέντο

Ό,τι και να γράψει κανείς για τον Φραντίσκο Χέντο είναι λίγο… Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ήταν παρών και στα πρώτα έξι Κύπελλα Ευρώπης του «λευκού μπαλέτου», ενώ συνολικά κατέκτησε 22 τρόπαια με τη φανέλα της ομάδας. Πιθανότατα η πιο εμβληματική φυσιογνωμία στην ιστορία της Ρεάλ.

Alfredo-Di-Stefano 2559799b

Επιτελικός μέσος: Αλφρέντο Ντι Στέφανο

Η κανονική θέση του αείμνηστου Ντι Στέφανο ήταν εκείνη του επιθετικού, ωστόσο για να χωρέσουν όλοι μετατοπίζεται λίγο πιο πίσω. Από το 1953 μέχρι το 1964 σκόραρε περισσότερες από 200 φορές για την «Βασίλισσα» και λατρεύτηκε όσο λίγοι. Παράλληλα μαζί με τον Φέρεντς Πούσκας δημιούργησαν το καλύτερο δίδυμο όλων των εποχών.

Raul-Gonzalez-Blanco 54238363930 53389389549 600 396

Επιθετικός: Ραούλ Γκονζάλεθ

Ο 38χρονος επιθετικός συνδύασε το όνομά του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αποτελεί την περίπτωση ποδοσφαιριστή  ο οποίος από τις ακαδημίες ήταν το «παιδί - θαύμα- του κλαμπ και το απέδειξε στην πρώτη ομάδα… Το νούμερο «7» ήταν συνυφασμένο με τον Ραούλ μέχρι που το φόρεσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

ferenc-puskas

Επιθετικός: Φέρεντς Πούσκας

Ο Μαγυάρος «χορευτής» ή αλλιώς «Καλπάζων Συνταγματάρχης» με την χαρακτηριστική κοιλίτσα έπαιξε για τέσσερα χρόνια (1958-1962) στην Ρεάλ. Σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να γράψει την δική του ιστορία. Στη συνέχεια εργάστηκε ως προπονητής στην Ελλάδα, αρχικά στον Παναθηναϊκό κι έπειτα στην ΑΕΚ.

Η επιλογή μόνο έντεκα ποδοσφαιριστών ήταν φοβερά δύσκολη… Γι’ αυτόν τον λόγο δείτε και την ενδεκάδα των… αδικημένων:

Μπούγιο, Ρομπέρτο Κάρλος, Μανουέλ Σαντσίς Μαρτίνεθ, Σανταμαρία, Σαλγκάδο, Μακελελέ, Φίγκο, Νέτσερ, Σούστερ, Ρονάλντο, Ούγκο Σάντσεζ.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved