ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός 2-0: Η… επιτυχία έγινε εφιάλτης!

ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός 2-0: Η… επιτυχία έγινε εφιάλτης!

Την δεύτερη ήττα από τους Πρωταθλητές Κύπρου γνώρισαν οι «ερυθρόλευκοι» 2-0 στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, ωστόσο, η… επιτυχία ήταν η πρόκριση, όπως είχε δηλώσει ο Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών, στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (7/12) είχε υποστηρίξει πως το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση και δεν έδειξε… ενδιαφέρον για την πρώτη θέση. Κάπως έτσι παρουσιάστηκαν και οι ποδοσφαιριστές του στην Λευκωσία, μια και ο ΑΠΟΕΛ έκανε το 2Χ2 κόντρα στους Πρωταθλητές Ελλάδας και τους υποχρέωσε στην δεύτερη θέση του ομίλου και στους ανίσχυρους της κλήρωσης των «32» του Europa League.

Το αρνητικό για τους Πειραιώτες ήταν η εικόνα που παρουσίασαν απέναντι στους γηπεδούχους. Το «συγκρότημα» του Τόμας Κρίστιανσεν ευτύχησε να προηγηθεί στο 20’ με το αυτογκόλ του Μανουέλ Ντα Κόστα, σε μία φάση που ο Μαροκινός, ο Βιάνα και ο Λεάλι έδειξαν απίστευτη ολιγωρία και ο Πιέρος Σωτηρίου ανάγκασε τον Αφρικανό στο αυτογκόλ. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν… αργή και στο πρώτο μέρος η καλύτερη στιγμή ήταν το δοκάρι του Βιάνα στο 40’.

Πνοή... από «Τσόρι», το... καθάρισε ο Ντε Καμάργκο

Το σκηνικό ήταν ανάλογο και στο δεύτερο μέρος. ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, ουσιαστική πίεση στην εστία του Βάτερμαν δεν δημιούργησε, μέχρι τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ αντί του Κώστα Φορτούνη στο 76ο λεπτό.

Από εκείνο το λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να πατούν καλύτερα στο παιχνίδι και αναζήτησαν τους… διαδρόμους προς στην εστία του Βάτερμαν. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 78’ με την κεφαλιά του Ντα Κόστα από φάουλ του «Τσόρι», αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 83’ ο ΑΠΟΕΛ έβαλε… τέλος στα «όνειρα» των φιλοξενούμενων για την κορυφή. Ο Γιαννιώτας έφυγε στην κόντρα, έδωσε δεξιά στον Μοράις, αυτός έκανε την παράλληλη στον Ντε Καμάργκο και αυτός στο δεύτερο δοκάρι με προβολή, έγραψε το 2-0.

Πάντως, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, ο Ντα Κόστα ήταν και πάλι αυτός που απείλησε στο 87’ με την κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Ντομίνγκεζ, αλλά ο Βάτερμαν έδιωξε σε νέο κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα, ο Μαροκινός προσπάθησε να τον νικήσει με λόμπα, αλλά και πάλι ο πορτιέρο των Κυπρίων έδιωξε. Η τελευταία καλή στιγμή ήταν από τον Σεμπά, αλλά στο σουτ που έκανε, ο Μερκής με την προβολή απέκρουσε.

Η ουσία είναι πως ο ΑΠΟΕΛ με τη δεύτερη νίκη του επί του Ολυμπιακού, πήρε πανηγυρικά την πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην δεύτερη και στέλνοντάς τους στους ανίσχυρους της κλήρωσης της Δευτέρας (12/12).

ΑΠΟΕΛ (Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Καρλάο, Εφραίμ (59’ Γιαννιώτας), Μπερτόλιο (67’ Ορλάντι), Αλεξάνδρου, Βινίτσιους, Σωτηρίου (80’ Ντε Καμάργκο), Μιλάνοφ, Μοράις, Μερκής, Αλωνεύτης.

Ολυμπακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια (76’ Μανθάτης), Βιάνα, Ντα Κόστα, Ρομαό, Μάρτινς (66’ Ανδρούτσος), Φορτούνης (76’ Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε.



Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved