Δώνης: «Δεν μου έδωσε δύναμη ο ιδιοκτήτης...» (videos)

Δώνης: «Δεν μου έδωσε δύναμη ο ιδιοκτήτης...» (videos)

Ο Γιώργος Δώνης με την ατάκα «ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε δύναμη σε μένα», φανέρωσε ουσιαστικά το πώς λειτουργούσε η ομάδα. Η διαφορά φιλοσοφίας σε διάφορα θέματα με τους τεχνικούς διευθυντές, τα σχόλια για παίκτες, η προοπτική με Παϊρότζ και το όνομα του Αλαφούζου που δεν βγήκε από τα χείλη του πρώην πλέον τεχνικού του Παναθηναϊκού. Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Δώνη που παραχώρησε στο OnSports Live και στους Τάσο Νικολογιάννη, Ηλία Λαλιώτη. 

Ο Γιώργος Δώνης έχει ισχυρή προσωπικότητα. Και ροή λόγου. Που αν πάρει φόρα είναι πραγματικά «τρένο». Εξπρές. Δεν σταματάει πουθενά.

Ο πρώην πλέον τεχνικός του Παναθηναϊκού για περισσότερο από δύο ώρες μίλησε για πολλά θέματα, που αφορούσαν τα δύο χρόνια παραμονής του στον πάγκο. Ο 50χρονος προπονητής με μία ατάκα φανέρωσε πολλά. «Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε ποτέ δύναμη σε μένα». Την έδωσε στον τεχνικό διευθυντή κι από μία άποψη αυτό είναι λογικό. Αυτοί ορίζουν τον σχεδιασμό σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, αλλά πάντα απαιτείται ισορροπία, κατανόηση, συνεννόηση με τον προπονητή, για την εύρυθμη λειτουργία ενός συλλόγου και ειδικά τεράστιου, όπως ο Παναθηναϊκός. Σε όλη τη συνέντευξη, παράλληλα, ο Δώνης όταν μιλούσε για τον Αλαφούζο, έλεγε ο «ιδιοκτήτης». Απέφυγε να πει το όνομά του…

Ο Δώνης αρχικά μίλησε για τη νευρικότητα που ένιωθε τον τελευταίο καιρό, την παρουσία των Σαραβάκου, Παπαβασιλείου κι έκανε σχόλιο και για τους Μπουτσικάρη, Κωνστάντο. Κατόπιν, μπήκε στο ψητό κι αναφέρθηκε στις επαφές με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

«Δεν συζήτησα με τον Αλαφούζο, όλες οι επαφές ήταν με τον Νταμπίζα. Και κατόπιν με τον Παϊρότζ και τον Αβραάμ Γκραντ. Έκανα τρία ραντεβού. Ο Γκραντ ήταν στο δεύτερο και είχε όλες τις πληροφορίες για μένα. Το πλάνο ήταν τη δεύτερη σεζόν ν’ ανέβει το μπάτζετ, όπου θα είχε γίνει η αλλαγή της διοίκησης, να κάνει η ομάδα καλύτερες μεταγραφές και την τρίτη σεζόν θα πηγαίναμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Μεταγραφές, φιλοσοφία

Ο Νταμπίζας στη τελευταία του συνέντευξη Τύπου είχε ξεκαθαρίσει τη φιλοσοφία του. Δεν ήθελε ανισορροπίες στα συμβόλαια για να μην διαταραχθεί το κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Δώνης το βλέπει αλλιώς.  «Δεν γίνεται να λες, ο καθένας θα πάρει τα ίδια. Διαπραγματεύεσαι με τον καθένα ξεχωριστά. Εκεί είχα διαφωνία. Περισσότερα νεύρα και θυμό έχω με τον Νταμπίζα. Αν δεν λειτουργούσε με το τεφτέρι,. αυτή τη στιγμή θα την είχαμε πάει σε μεγαλύτερο επίπεδο», είπε ο 50χρονος τεχνικός. Αλλά ξεκάθαρα τόνισε ότι ο Έλληνας τεχνικός διευθυντής είναι έντιμος κι εργατικός. Ο Δώνης ουσιαστικά τόνισε ότι είναι προτιμότερο να πάρει τρεις παίκτες των 300.000-350.000 ευρώ από το να πάρεις με τα ίδια λεφτά 6-7 παίκτες, διότι δεν θα σου κάνουν τη διαφορά.

Στη συνέχεια μίλησε για τις μεταγραφές και δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι για τις ατάκες του: «Σε όλες τις μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, το χέρι μου το έβαλα σε μία. Στον Ζαχίντ. Όλες οι άλλες είναι των τεχνικών διευθυντών. Και σε ορισμένες με τεράστιες διαφωνίες. Το συμβόλαιο έγραφε ότι οι μεταγραφές γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη μου. Αν ήθελα να καταγγείλω το συμβόλαιο θα το έκανα 15 φορές. Όσα χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο, δεν έχουν γίνει χειρότερες μεταγραφές απ’ αυτές του περασμένου καλοκαιριού. Ούτε από αυτές του Γενάρη είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Για μένα οι μεταγραφές δεν ανταποκρίνονταν στο επίπεδο του Παναθηναϊκού».

Οικονομικά

Εντύπωση προκάλεσαν και τα σχόλια για διάφορα οικονομικά. «Στα ταξίδια στη περιφέρεια δεν παίρναμε μαζί μας τον διατροφολόγο. Δεν βάζαμε 150 ευρώ εισιτήριο για να μην έχουμε ένα εισιτήριο ή ένα δωμάτιο περισσότερα. Θέλαμε να βάλουμε ένα σύστημα ανάλυσης. Έκανε 10.000 ευρώ, το κατεβάσαμε στις 5.000, έκανα αίτημα κι απορρίφθηκε. Ζήτησαν να το πληρώσω από τη τσέπη μου. Τελικά το πλήρωσε η ΠΑΕ.

Επισήμανε ότι τον έπαιρνε στις διακοπές κλαίγοντας ο Μπουζούκης, αλλά και τις συμβουλές του στον Χατζηγιοβάνη. Ανέφερε ότι κολλούσαν οι ανανεώσεις για ένα αυτοκίνητο (στον Σερπέζη) ή για λίγες χιλιάδες ευρώ (Αθανασακόπουλος).

«Παραμύθια»…

Και φτάνουμε στον Ρόκα. Ο Δώνης είπε στη διάρκεια της συνέντευξης: «Ο Νταμπίζας είναι έντιμος. Θα πρέπει, όμως, να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του. Όταν δαπανά τόσες ώρες πρέπει να έχει συγκεκριμένο ρόλο και να μην είναι απομονωμένος. Γιατί έρχεται ξένος πουλάει παραμύθια και κάνει μεταγραφές των 500.000 ευρώ»… Τι περισσότερο να σχολιάσουμε;

Ο Δώνης είπε ότι ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε ν’ ανανεώσει τον Διούδη κι ότι ο ίδιος είχε μιλήσει με τον Βέλεθ. Εκεί φανέρωσε τη διαφωνία του. «Ο Ρόκα συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με τον Βέλεθ. Μου είπε ο Μπουτσικάρης ότι δεν θα ανέβει το μπάτζετ και είπε ότι δεν μπορούμε να δαπανήσουμε σε στόπερ λεφτά που θα στερηθούμε για εξτρέμ. Πηγαίνει λοιπόν ο Ρόκα χωρίς καμία ενημέρωση και τον υπογράψει κρυφά και το μαθαίνω μετά από 15 μέρες από τον Κωνστάντο».

«Ντροπή κι εξευτελιστική»

Ο Δώνης μίλησε επίσης για αρκετούς παίκτες ξεχωριστά. Για τον Ινσούα είπε ότι μετά τον κορονοϊό ζήτησε να μείνει με τα ίδια λεφτά, ότι για τον Βαγιαννίδη η ΠΑΕ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και χαρακτήρισε ντροπή ό,τι συνέβη με τον Χρήστο Δώνη κι εξευτελιστική την πρόταση στον Αποστολάκη. Μίλησε ακόμα και για τους Φετφατζίδη, Εμμανουηλίδη. «Αυτό που έγινε με τον Χρήστο είναι ντροπή για τον σύλλογο. Ενώ είναι από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού και είπαμε ότι θα ανανεωθεί, μετά του είπαν ότι θα αξιολογηθεί, γιατί ο πατέρας σου είναι ο προπονητής. Ο Κωνστάντος μετέφερε ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε εγώ και ο Χρήστος. Αν μείνω εγώ θα φύγει ο Χρήστος, αν ανανεώσει ο Χρήστος, θα φύγω εγώ»…

Οι ευθύνες και η αμάθεια

Ο Ρόκα, σύμφωνα με τον Δώνη, προσπαθούσε να αποποιηθεί συνεχώς τις ευθύνες και τόνισε ότι ο Αλαφούζος έστειλε την επιστολή για να μπορεί να εμφανιστεί στην ομάδα ο Ισπανός. «Όταν ο Αλαφούζος δειλιάζει να με αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο… Για να μπορεί να μπει στο προπονητικό ήρθε η επιστολή».

Κι ολοκλήρωσε για τους Αλαφούζο, Νταμπίζα, Πογιάτος: «Εμένα η παρουσία του ιδιοκτήτη στο γήπεδο με χάλασε πάρα πολύ. Αποφεύγεις τον προπονητή και ξαφνικά έρχεσαι στο γήπεδο. Όταν έχεις αμάθεια πρέπει να τη κρύβεις, όταν τη φανερώνεις γίνεσαι επικίνδυνος. Ο κόσμος να δώσει χρόνο στον Πογιάτος. Ίσως έπρεπε να έρθω σε σύγκρουση με τον Νταμπίζα, θα λύναμε αρκετά θέματα»…

Αν μη τι άλλο, ήταν συνέντευξη-ποταμός… Μία κούρσα συναισθημάτων και γεγονότων, απ’ αυτές που μας είχε συνηθίσει ο Δώνης όταν ήταν παίκτης.

Η συνέντευξη του Γιώργου Δώνη στο OnSports LIVE


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δώνης: «Με χάλασε η παρουσία του Αλαφούζου»! (video)

Δώνης: «Με χάλασε η παρουσία του Αλαφούζου»! (video)

Δώνης στο Onsports Live: «Ντροπή για το σύλλογο αυτό που έγινε με τον Χρήστο»

Δώνης στο Onsports Live: «Ντροπή για το σύλλογο αυτό που έγινε με τον Χρήστο»

Δώνης στο Onsports Live: «Δεν έχουν γίνει χειρότερες μεταγραφές όσο είμαι στο ποδόσφαιρο»!

Δώνης στο Onsports Live: «Δεν έχουν γίνει χειρότερες μεταγραφές όσο είμαι στο ποδόσφαιρο»!

Δώνης στο Onsports Live: «Μιλούσα με Νταμπίζα, Παϊρόζ, Γκραντ, ποτέ με Αλαφούζο»!

Δώνης στο Onsports Live: «Μιλούσα με Νταμπίζα, Παϊρόζ, Γκραντ, ποτέ με Αλαφούζο»!

Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved