Παπαπέτρου στο OnSports: «Δεν κρυβόμαστε, θέλουμε να κυνηγήσουμε ένα μετάλλιο!»

Παπαπέτρου στο OnSports: «Δεν κρυβόμαστε, θέλουμε να κυνηγήσουμε ένα μετάλλιο!»

Ο φόργουορντ της Εθνικής ομάδας Ιωάννης Παπαπέτρου δίνει το στίγμα της προσπάθειας που θα κάνει η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, προκειμένου να επιστρέψει με μια διάκριση

Ο Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ, έλεγε πως «τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της» και για την Εθνική ομάδα μετά από αρκετές ατυχίες στις τελευταίες διοργανώσεις, φαίνεται πως ήρθε η ώρα της στο Ευρωμπάσκετ για να τα καταφέρει! Έχει άλλωστε στις τάξεις της τον πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς Γιάννη Αντετοκούνμπο (και δυο φορές MVP) και ένα υλικό που χαρακτηρίζεται από ταλέντο, ποιότητα, ενθουσιασμό και δίψα για μια διάκριση.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλάει στο OnSports για την Εθνική ομάδα, τον στόχο στο Ευρωμπάσκετ, απαντάει για την πίεση που υπάρχει με λόγια του Ρικ Πιτίνο και εξηγεί πως «αποτυχίες και επιτυχίες υπάρχουν στη ζωή, το σημαντικό είναι να προσπαθείς με όλη σου τη δύναμη για κάτι που πιστεύεις ότι μπορεί να επιτευχθεί».

- Ιωάννη, μέχρι που μπορεί να φτάσει η Εθνική ομάδα, με δεδομένο ότι αναζητά τα τελευταία χρόνια μια επιτυχία που λείπει από το ελληνικό μπάσκετ. Θεωρείς ότι πλέον είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε;
«Ναι θεωρώ ότι είμαστε καλύτερα απ’ ότι ήμασταν! Θεωρώ ότι είναι μια προσπάθεια που γίνεται με μια φρεσκάδα. Έχουμε καινούργιο αέρα, από τη διοίκηση της ΕΟΚ ως το προπονητή, το προπονητικό επιτελείο, πολλούς καινούργιους παίκτες και καινούργιο αίμα. Νομίζω όλο αυτό δίνει έναν αέρα ελπίδας, έχουμε ένα καλό σύνολο και ελπίζω να τα πάμε καλά».
- Είσαι από τους πιο παλιούς παίκτες της Εθνικής, ομάδας. Πιο θεωρείς ότι είναι το στοιχείο που θα χαρακτηρίζει την Εθνική ομάδα στην προσπάθεια να φτάσει σ’ ένα μετάλλιο;
«Αυτό που θα χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα, θα ήθελα να το πω έτσι είναι. Η ενοτικότητα! Να είμαστε όλοι μαζί! Είναι ένα σύνολο που θα είναι πολύ ταλαντούχο, νομίζω, θα είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρούμε μια χημεία, έναν αποτελεσματικό τρόπο παιχνιδιού, έναν εκλκυστικό τρόπο, ο οποίος ταυτόχρονα θα φέρει και αποτέλεσμα. Γιατί όπως ξέρουμε όλοι καλά και δεν κρυβόμαστε, θέλουμε να κυνηγήσουμε ένα μετάλλιο! Και αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εμάς και για την Ελλάδα ευρύτερα, αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια που δεν καταφέραμε κάτι αντίστοιχο».

«Δεν με φοβίζει το σουτ, το σημαντικό να βρούμε χημεία επιθετικά και να είμαστε αποτελεσματικοί»

- Το σουτ αποτελεί αχίλλειο πτέρνα για την Εθνική ομάδα. Μας δημιουργεί πίεση αυτό, η μήπως η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και του Τάιλερ Ντόρσεϊ θα δημιουργήσει προϋποθέσεις, ώστε να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού και να φτάσουμε στον στόχο ακόμη και αν δεν σουτάρουμε καλά;
«Το να επικεντρώνεσαι σε μια κατηγορία τέτοια όπως το σουτ είναι κάπως περίεργο. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το σουτ. Νομίζω ότι η παρουσία του Γιάννη, θα τραβήξει αρκετή προσοχή και άμυνα πάνω του σε όλα τα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πολλούς παίκτες που αν βρεθούν στη σωστή στιγμή και ελεύθεροι είναι απειλές, σοβαρές απειλές. Δε με φοβίζει αυτό το πράγμα. Νομίζω το πιο σημαντικό είναι να βρούμε μια ομοιογένεια, αμυντικά κυρίως να είμαστε συμπαγής και να βρούμε μια χημεία επιθετικά που να είναι αποτελεσματική».
- Τι ζητάει πιο πολύ ο κόουτς Ιτούδης για να πετύχει η ομάδα; Που επιμένει περισσότερο σε ότι αφορά την τακτική;
«Επικεντρώνεται στην άμυνα. Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες αμυντικά, να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα, να ξέρουμε που πάει ο καθένας και που βρίσκεται ο καθένας την δεδομένη στιγμή και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι νωρίς, μπήκαμε δυναμικά, έχουμε επικεντρωθεί αρκετά στην άμυνα, καθώς είναι αυτό που θα δώσει μια σταθερότητα».

 

Η υπόσχεση του Παπαπετρου στον κόσμο ιδιόχειρα μεσα απο το Onsports

300001035 3187522058230814 83257482786412999 n

 

«Αποτυχίες και επιτυχίες υπάρχουν στη ζωή, το σημαντικό είναι να προσπαθείς με όλη σου τη δύναμη για κάτι που πιστεύεις ότι μπορεί να επιτευχθεί»

- Το μετάλλιο μπορεί να μας εγκλωβίσει, να δυσκολέψει κατά κάποιο τρόπο την προσπάθεια μας; Η πίεση είναι ένας... αντίπαλος σ’ αυτή την προσπάθεια;
«Όπως έλεγε και ο κόουτς Πιτίνο, η πίεση είναι φοβερό προνόμιο για μας, να ζούμε δηλαδή με αυτές τις συνθήκες και σε τέτοια ένταση. Είναι προνόμιο, δεν είναι κακό, σίγουρα μπορεί να λειτουργεί σαν παγίδα πολλές φορές, το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στον στόχο μας να δουλέψουμε όσο πιο καλά μπορούμε, να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αποτυχίες και επιτυχίες υπάρχουν στη ζωή, το σημαντικό είναι να προσπαθείς με όλη σου τη δύναμη για κάτι που πιστεύεις ότι μπορεί να επιτευχθεί».
- Πόσο δυσκολεύει το έργο μας το γεγονός ότι ξεκινάμε με δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Κροατία και την Ιταλία στο Μιλάνο την προσπάθεια στο Ευρωμπάσκετ;
«Όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο χρόνο προετοιμασίας. Είναι νωρίς για όλους. Θα πάμε στο Ευρωμπάσκετ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, είτε είναι πρώτο παιχνίδι είτε πέμπτο. Θα είμαστε έτοιμοι από την αρχή…».

 


Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved