Φιλίποφ: «Όνειρο οι Ολυμπιακοί»

Φιλίποφ: «Όνειρο οι Ολυμπιακοί»

Γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες είναι ο νεαρός πασαδόρος της εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών, Ντίμα Φιλίποφ.

Ο 20χρονος νταμπλούχος Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, θέλει να διακριθεί και σε εθνικό επίπεδο, καθώς θεωρεί τιμή του να αγωνίζεται με την φανέλα με το εθνόσημο και φυσικά μεγαλύτερος στόχος του η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κλήση σου στην Εθνική ομάδα στο τέλος της άκρως επιτυχημένης σεζόν που είχες με τον Ολυμπιακό, ήταν το… κερασάκι στην τούρτα;
«Σίγουρα ήταν μια δικαίωση για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω και την Ομοσπονδία και τον Ολυμπιακό που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδας. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για εμάς και γενικά για το ελληνικό βόλεϊ, λόγω των οικονομικών και όχι μόνο, προβλημάτων που υπήρχαν. Παρόλα αυτά καταφέραμε και αποδείξαμε ότι οι νεαροί παίκτες μπορούν να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν».

Πέρυσι το καλοκαίρι φανταζόσουν ότι μέσα σε ένα χρόνο θα είχες καταφέρει να πετύχεις όσα πέτυχες;
«Όχι, δεν το φανταζόμουν. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τέτοια εξέλιξη στην πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό. Και ελπίζω να συνεχιστεί, γιατί πραγματικά έχουμε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και παρά τις όποιες δυσκολίες είχαμε, με το πάθος και την αγωνιστικότητά μας αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ».

Έδειξες ότι έχεις δυνατότητες να γίνεις ηγέτης μιας ομάδας και να την οδηγήσεις στην κορυφή. Ωστόσο οι απαιτήσεις ολοένα και αυξάνονται σε αγχώνει αυτό;
«Όχι δεν με αγχώνει καθόλου, γιατί ξέρω τις δυνατότητές μου και τι μπορώ να κάνω μέσα στο γήπεδο. Φυσικά όμως μαθαίνω καθημερινά νέα πράγματα και παίρνω εμπειρίες από το κάθε παιχνίδι. Στόχος μου είναι να μπορέσω να πάρω παιχνίδια πάνω μου».

Η Εθνική ανανεώθηκε, όμως ακόμη δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστήσει;
«Είναι μια νέα ομάδα, καινούρια και είναι ακόμη νωρίς να την κρίνουμε. Υπάρχει χρόνος και παίκτες νεαροί με ταλέντο, και πιστεύω ότι με σωστή δουλειά και προσπάθεια τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στον Ολυμπιακό και γενικά σε όλες τις ομάδες της Volleyleague, σε φοβίζουν; Σου δημιουργούν τάσεις φυγής;
«Όπως όλοι ξέρουμε η κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ είναι τραγική. Σίγουρα η σκέψη να φύγουμε περνάει από το μυαλό του κάθε παίκτη, αλλά εγώ προσωπικά έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Αν ωστόσο τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα, φυσικά θα κοιτάξω να συνεχίσω την καριέρα μου σε κάποια ομάδα του εξωτερικού».

Πες μου το πιο τρελό σου όνειρο που θέλεις να πραγματοποιήσεις;
«Ολυμπιακοί Αγώνες με την Εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι για κάθε αθλητή είναι ένα όνειρο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κάθε συμμετοχή είναι από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι ολυμπιακοί είναι η καταξίωση του αθλητή σε όλα τα σπορ».

Αν ήταν ο πατέρας σου, Γιούρι Φιλίποφ, προπονητής σε μία ομάδα και σου πρότεινε να πας να αγωνιστείς εκεί θα πήγαινες;
«Δεν θα πήγαινα. Γιατί δεν χωράει ένας γιος και ένας πατέρας σε μία ομάδα. Την ένταση του γηπέδου θα την μεταφέραμε στο σπίτι, και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved