Η ώρα των δυνατών!
SHARE

Η ώρα των δυνατών!

Μεγάλες επιδόσεις αναμένονται στο Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου, που θα διεξαχθεί 5-7 Μαΐου στην Παλαιά Ελαιουργική στην Ελευσίνα.

Περίπου 250 αθλητές από 15 χώρες θα διαγωνισθούν, έχοντας στόχο να σηκώσουν πολλά κιλά, προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε όσους βρεθούν εκεί για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση. Το δυναμικό τρίαθλο είναι ένα αγώνισμα που αποτελείται από τρεις κινήσεις (πίεση οριζοντίου πάγκου, άρση θανάτου και βαθιά καθίσματα) και οι μετέχοντες έχουν τρεις προσπάθειες σε κάθε αγώνισμα που λαμβάνουν μέρος, όπως στην άρση βαρών. Νικητής είναι εκείνος που θα σηκώσει τα περισσότερα κιλά, ενώ υπολογίζεται και το σύνολο των κιλών στα τρία αγωνίσματα (powerlifting), όπως και το σύνολο σε οριζόντιο πάγκο και άρσεις θανάτου (push pull).

Παράλληλα, διεξάγεται το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα KETTLEBELL, αλλά και οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics. Διοργανωτής είναι το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, σε συνεργασία διεθνείς ομοσπονδίες GPA-Global Powerlifting Alliance &  IPO-International Powerlifting Organization υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού – Αθλητισμού – Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας και σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas και  το Dynamo Kettlebell. Υπενθυμίζεται ότι η Ελευσίνα έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021.
Για τη χώρα μας θα λάβουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα, μεταξύ των οποίων οι Σαπουνάκης, Ράλλης, Λιούρας και Τρομάρας που διέπρεψαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο στη Ρωσία και ανήγαγαν την Ελλάδα σε δεύτερη παγκόσμια δύναμη πίσω από τη Ρωσία, αφού σάρωσαν τα μετάλλια και τα παγκόσμια ρεκόρ. Μάλιστα, ο Κώστας Τρομάρας, που θα αγωνισθεί στις πιέσεις οριζοντίου πάγκου, κατεβάζει ομάδα με επτά αθλητές σε όλες τις κατηγορίες (teen, junior, open και master) ορισμένοι εκ των οποίων απειλούν ακόμη και παγκόσμια ρεκόρ!

Ιστορία του Δυναμικού Τριάθλου

Η ιστορία του Δυναμικού Τριάθλου (akaPowerlifting) ξεκινά από τα την δεκαετία του 1950 και ως βασικές χώρες εδραίωσης τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πολύ γρήγορα μέσα στην ίδια δεκαετία οι συγκεκριμένες κινήσεις του δυναμικού τριάθλου(Βαθιά καθίσματα, πιέσεις οριζοντίου πάγκου και άρσεις θανάτου) απέκτησαν πολλούς οπαδούς μιας και αποτελούν την βάση δύναμης όχι μόνο για τα δυναμικά αθλήματα αλλά για όλους τους ασκούμενους. Ταυτόχρονα δημιούργούνται και κάποιες ομοσπονδίες που αναγνώρισαν τις κινήσεις του δυναμικού τριάθλου και ξεκίνησαν να θέτουν και μια βάση για ρεκόρ.

Ο πρώτος αγώνας διοργανώθηκε το 1964 από την εταιρεία York Barbell Company στις Η.Π.Α, εταιρεία η οποία κατασκεύαζε και εξοπλισμό για αθλητές του δυναμικού τριάθλου και της άρσης βαρών. Έκτοτε πολλοί αγώνες και πρωταθλήματα ξεκίνησαν να λαμβάνουν χώρα σε Η.Π.Α και Η.Β, είτε ευρωπα’ι’κά είτε παγκόσμια, και με αυτό τον τρόπο αθλητές και από άλλες χώρες ξεκίνησαν να μαθαίνουν για το δυναμικό τρίαθλο. Πολλές ομοσπονδίες, είτε διεθνείς είτε ενχώριες, δημιουργούνται ανά τον κόσμο και σιγά σιγά το δυναμικό τρίαθλο κατακτά όλο και περισσότερους αθλητές μιας και ασχέτους ενασχόλης του αθλητή όλοι οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν τις τρεις αυτές δυναμικές κινήσεις για μυική ενδυνάμωση και υπερτροφία.

3 PHOTOS

IPL Πανελλήνια Λίγκα Δυναμικού Τριάθλου

Kostas_Tromaras@Bench_Press-190kg

ΑΕΚ: Στην Αθήνα ο Άλεφ
ΑΕΚ: Στην Αθήνα ο Άλεφ
Ολυμπιακός: Η απάντηση για Καμπελά
Ολυμπιακός: Η απάντηση για Καμπελά
Η «Πράσινη ‘Ωρα» με Γιαννούλη-Μπαρούνη στις 16:00
Η «Πράσινη ‘Ωρα» με Γιαννούλη-Μπαρούνη στις 16:00
Παναθηναϊκός: Βρήκε τηλεοπτική «στέγη» το φιλικό με την Αντβέρπ
Παναθηναϊκός: Βρήκε τηλεοπτική «στέγη» το φιλικό με την Αντβέρπ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies