Το πρώτο του!
Ιστορία έγραψε στη Σάμο ο Ολυμπιακός, που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του γυναικείου τμήματος, επικρατώντας της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου με 3-2.
Για τον Ολυμπιακό, το ταξίδι στη Σάμο δεν ήταν μια απλή... εκδρομή. Ο τελικός του Κυπέλλου είχε για τις -διψασμένες τα τελευταία πέντε χρόνια για τίτλο- «ερυθρόλευκες» τον χαρακτήρα ραντεβού, όχι με την ΑΕΚ, αλλά με την Ιστορία.
Και, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκαν πέντε σετ, τα κορίτσια του Νικολάκη αποδείχθηκαν στο τέλος συνεπή. Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα την Ένωση στον τελικό της Σάμου με 3-2 και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο του γυναικείου τμήματος βόλεϊ!
Γνωρίζοντας το ειδικό βάρος της Κούπας, παίκτριες και προπονητής της πειραιώτικης ομάδας ξέσπασαν σε κλάματα μετά το τέλος της αναμέτρησης, τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν κατάφερνε να κάνει πράξη το στόχο της διοίκησης, τελειώνοντας τη σεζόν με έναν τίτλο.
Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αναδείχθηκε η Εύα Χαντάβα, που αποτέλεσε σταθερή αξία του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Το καλύτερο ίσως παιχνίδι της από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα ήταν για τη Μάλορι Γκίμπσον το τελευταίο της με τα ερυθρόλευκα, με την Αμερικανίδα ακραία να μπαίνει στο 4ο σετ αποφασισμένη να αποχαιρετήσει την Ελλάδα με... μπαμ!
Τα σετ: 25-22, 17-25, 19-25, 25-18, 15-10.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Νικολάκης): Γιακουμή 13 (1 άσος, 11/15 επ., 1 μπλοκ), Κυριακίδου 12 (4 άσοι, 4/10 επ., 4 μπλοκ), Γκίμπσον 7 (6/9 επ., 1 μπλοκ), Κόλεβα 18 (16/39 επ., 38% υπ., 2 μπλοκ), Ογκνιένοβιτς 6 (4 άσοι, 2/2 επ.), Χαντάβα 20 (20/41 επ., 45% υπ.), Μαγγίνα (λ, 69% υπ.), Νικούλη 2 (2/5 επ.).
ΑΕΚ (Κυριάκος Καμπερίδης): Μποροβίντσεκ 10 (1 άσος, 8/10 επ., 1 μπλοκ), Λαμπρινίδου 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Κουτουξίδου 5 (3 άσοι, 1/3 επ., 1 μπλοκ), Καλαϊντζίεβα 8 (8/24 επ., 31% υπ.), Κις 23 (20/42 επ., 3 μπλοκ), Σάκκουλα (λ, 65% υπ.), Ντελ Ρίο 15 (1 άσος, 11/23 επ., 41% υπ., 3 μπλοκ), Κουνάδη, Παπαγεωργίου.