Μπίβοτ και Μεσάο οι κορυφαίοι

Μπίβοτ και Μεσάο οι κορυφαίοι

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στον 6ο διεθνή μαραθώνιο, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος».

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων διεξήχθη ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, διασχίζοντας μέσα σε 42 χιλιόμετρα πάνω από 2500 χρόνια ιστορίας της Μακεδονίας και του Ελληνισμού. 
Ο αγώνας που ήταν υπό  την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, διοργάνωσε ο ΜΕΑΣ Τρίτων, με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης είχε αφετηρία την Πέλλα, γενέτειρα και πρωτεύουσα του στρατηλάτη Αλεξάνδρου και τερματισμό στο Λευκό Πύργο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στους άνδρες, τερμάτισαν 521 αθλητές και νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Πέτερ Μπίβοτ που διήνυσε την απόσταση σε 2ώρες 13.10.

Στη δεύτερη θέση ο συμπατριώτης του Ιζάια Κόσγκει 2.13.49 και τρίτος ο Μαροκινός Μπεναζούζ Σλιμάνι με χρόνο 2.14.37.

Καλύτερος Έλληνας και 6ος στη γενική κατάταξη ο Δημήτρης Τσιούνης (ΓΣ Πύλης) με επίδοση 2.27.23 και στις επόμενες θέσεις τον ακολούθησαν ο Αντώνης Κακαρόντζας (ΑΕΛ, 7ος στη γενική) 2.36.06 και ο Θανάσης Λιοπύρης (ΣΑΦΑΝΣ, 8ος στη γενική) 2.46.05.
Στις γυναίκες η Σισέι Μεάσο από την Αιθιοπία τερμάτισε πρώτη σε 2 ώρες 40.39. Την ακολούθησαν στη δεύτερη θέση η Αλένα Βινιτσκάγια (Λευκορωσία) 2.45.41 ενώ τρίτη και πρώτη Ελληνίδα ήταν η Βασιλική Συκοπέτη (ΟΜ Γιαννιτσών) 3.16.34. Δεύτερη Ελληνίδα και 4η στη γενική κατάταξη η Ελίνα Μακρίδη (ΣΔΥΠ) 3.21.28 και τρίτη (5η στη γενική) η Κυριακή Αρσένη (ΣΕΒΑΣ Καβάλας) 3.28.34. Τερμάτισαν 35 αθλήτριες.

Στον αγώνα των 10.000μ, ο Δήμος Μαγγίνας (ΟΣΦΠ) πήρε τη πρώτη με επίδοση 31.22, δεύτερος ήταν ο Μαροκινός Σαλαχεντίν Τστιμπί 31.42 και τρίτος ο Γιώργος Λουφέκης 34.06 ενώ τερμάτισαν 605 αθλητές.
Στις γυναίκες νικήτρια η Βασιλική Καραγεωργάκη (ΣΑΠΚ Νεάπολης) 39.33, δεύτερη η Χαρά Σκουλαρίκη (Ράνινγκ Νιούς) 41.20, τρίτη η Φρόσω Πατούρα (ΣΔΥ Κοζάνης) 42.47 ενώ συνολικά τερμάτισαν 90 αθλήτριες.

Στα 5.000μ (τερμάτισαν 346) ο Παύλος Αποστολίδης (ΜΕΑΣ Τρίτων) ήταν πρώτος με χρόνο 17.49, δεύτερος ο Παναγιώτης Καλδέλλης (ΣΔΥ Κοζάνης) 19.03 και τρίτος ο Σπύρος Σπύρου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 19.10. Στις γυναίκες (τερμάτισαν 120) πρώτη ήταν η Αγκάτα Χριστούλα (Φλόγα) 23.24, δεύτερη η Κρυσταλία Αθανασοπούλου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 26.35 και τρίτη η Κατερίνα Τσιουρλή (ΑΛΚΗ Διον Πιερίας) 26.59.



Ολυμπιακός: Εκτός και ο Φρανκ Νιλικίνα για το ματς με την Έφες
Ολυμπιακός: Εκτός και ο Φρανκ Νιλικίνα για το ματς με την Έφες
Ρόμπι Κιν: «Περιμένω “μάχη”, πολύ καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός»
Ρόμπι Κιν: «Περιμένω “μάχη”, πολύ καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός»
Τα πρώτα καταστήματα Allwyn είναι εδώ – Νέα εποχή για το δίκτυο των καταστημάτων του ΟΠΑΠ
Τα πρώτα καταστήματα Allwyn είναι εδώ – Νέα εποχή για το δίκτυο των καταστημάτων του ΟΠΑΠ
Αταμάν: «Κλειδί για την νίκη η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού στην επίθεση»
Αταμάν: «Κλειδί για την νίκη η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού στην επίθεση»
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved