UFC 173: Τίτλος για Dillashaw και «Jones vs Gustafsson 2»! (photos)

UFC 173: Τίτλος για Dillashaw και «Jones vs Gustafsson 2»! (photos)

Εξωπραγματική εμφάνιση πραγματοποίησε ο T.J. Dillashaw (10-2) στο main event του UFC 173 και εκθρόνισε τον Renan Barao (32-2).

Καταρχάς αναφέρουμε πως στο περιθώριο του σόου ανακοινώθηκε πως ο UFC Light Heavyweight Champion, Jon Jones (20-1), θα είναι στο main event του UFC 177 της 30ής Αυγούστου στο «MGM Grand Garden Arena» του Λας Βέγκας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Alexander Gustafsson (16-2), τον οποίο κέρδισε μεν στο UFC 165, αλλά έκτοτε ήταν κοινώς αποδεκτό πως ο «Mauler» αξίζει ευκαιρία για ρεβάνς. Όσον αφορά το main event του αποψινού σόου, o Dillashaw κατέκτησε το UFC Bantamweight Championship αιφνιδιάζοντας τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή από τον πρώτο γύρο, τον οποίο διά θαύματος επιβίωσε ο Barao. Στα επόμενα πεντάλεπτα πρόσθεσε τα πόδια του στην «εξίσωση» μαζί με αίμα στο πρόσωπο του αντιπάλου και στον πέμπτο γύρο τελείωσε τον αγώνα με TKO γνωρίζοντας την αποθέωση. Πέρα από τον τίτλο, έσπασε σερί… 32 νικών του Βραζιλιάνου μαχητή.

Ύπνος για «Hendo»
Στο co-main event, ο Daniel Cormier (15-0) έκανε επίδειξη ανωτερότητας κοιμίζοντας τον 43χρονο Dan Henderson (30-12) με «rear-naked choke» στα μέσα του τρίτου γύρου, οπότε διατήρησε το αήττητό του και απόρησε μεγαλύτερη άνεση αναφορικά με ευκαιρία τίτλου απέναντι στον «Bones», με τον οποίο διατηρεί λεκτική κόντρα εδώ και χρόνια. Βέβαια, ο Gustafsson έχει προτεραιότητα, αλλά με τη σημερινή εμφάνισή του ο άλλοτε Strikeforce Grand Prix Heavyweight Champion έθεσε τον εαυτό του στη θέση του επόμενου διεκδικητή και δεν το έκρυψε με τις δηλώσεις του έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης.

Επαναφορά για Lawler
Άσκησε συνεχή πίεση ο Robbie Lawler (23-10), αλλά μονάχα στα μέσα του τρίτου γύρου εξόντωσε τον Jake Ellenberger (29-8) με… σκληρό γόνατο σε ματς της κατηγορίας Welterweight του σόου, που διεξήχθη στο «MGM Grand Garden Arena». Έτσι ο 32χρονος Αμερικανός επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στο UFC 171 σε αγώνα ανάδειξης νέου UFC Welterweight Champion με τον Johny Hendricks (16-2).

Ασταμάτητος ο Mizugaki
Πέμπτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα επιπέδου UFC κατέγραψε o Takeya Mizugaki (20-7-2) επιβεβαιώνοντας με ομόφωνη απόφαση σε δεκαπέντε λεπτά άναρχων χτυπημάτων με τον Francisco Rivera (10-3). Στα πρώτα λεπτά, οι δύο μαχητές προσπάθησαν να... σκοτώσουν τον αντίπαλό τους, αλλά όσο προχωρούσε ο αγώνας σχετικές διαθέσεις φανέρωσε κυρίως ο Ιάπωνας Bantamweight απαντώντας σε κάθε κίνηση του Rivera.

Έσπασε τον αστράγαλό του ο Varner
Με TKO λόγω τραυματισμού, ο James Krause (21-5) επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα καταβάλλοντας τον Jamie Varner (21-10-1), ο οποίος με το πέρας του πρώτου πεντάλεπτου του αγώνα της κατηγορίας Lightweight ομολόγησε πως έσπασε τον αστράγαλό του. Ο τραυματισμός είχε γίνει αντιληπτός, αλλά ο πρώην WEC Lightweight Champion ξεπέρασε τις… φονικές διαθέσεις του αντιπάλου, χωρίς ωστόσο να αποφύγει τον ιατρό που πάτησε το τραυματισμένο πόδι του και τέταρτη ήττα σε πέντε αγώνες!

Στο ρελαντί ο Chiesa
Χωρίς να πατήσει… γκάζι, ο νικητής του TUF 15, Michael Chiesa (11-1), επιβλήθηκε του Βραζιλιάνου Lightweight, Francisco Trinaldo (14-4), με ομόφωνη απόφαση στον τελευταίο αγώνα του συμπληρωματικού προγράμματος του σόου του Λας Βέγκας των Η.Π.Α. Ειδικότερα, κυνήγησε με περισσότερο πάθος το τελείωμα στον πρώτο γύρο, αλλά στη συνέχεια έριξε τον ρυθμό του και παραλίγο να το πληρώσει προς το τέλος της αναμέτρησης.

Κυριαρχία Tony Ferguson
Ο νικητής του TUF 13, Tony Ferguson (15-3), συνέχισε ανοδική πορεία στους Lightweights διαλύοντας τον Katsunori Kikuno (22-6-2) με τρομερό TKO στο τέλος του πρώτου πεντάλεπτου. Επέβαλε τον ρυθμό του από το ξεκίνημα του αγώνα και σχεδόν κάθε ενέργειά του μύριζε… τελείωμα, μέχρι που ξάπλωσε τον Ιάπωνα μαχητή με το δεξί χέρι του.

Στο ρελαντί ο Holdsworth
Έλεγξε σχεδόν κατά 100% το οκτάγωνο και κυριάρχησε στα πετυχημένα χτυπήματα ο Chris Holdsworth (6-0), αλλά αρκέστηκε σε ομόφωνη απόφαση εναντίον του Chico Camus (14-5). Πάντως, ο νικητής του TUF 18 διατήρησε το αήττητό του και έκανε το «δύο στα δύο» στο βορειοαμερικανικό promotion MMA θέτοντας υποψηφιότητα για ευκαιρία τίτλου στην κατηγορία των Bantamweights.

«Ζωγράφισε» ο Clarke
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο UFC πέτυχε ο 28χρονος Καναδός Lightweight, Mitch Clarke (11-2), επικρατώντας του Al Iaquinta (8-3-1) με εντυπωσιακό «D’arce choke» στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Μάλιστα πέρασε δύσκολες στιγμές στο ξεκίνημα του πρώτου πεντάλεπτου, μέχρι να συνέλθει και να ανατρέψει τα δεδομένα κοιμίζοντας τον συμμετέχοντα του TUF 15.

«From Hell»
Ο Vinc «From Hell» Pichel (9-1) εξουθένωσε και κατέβαλε τον Anthony Njokuani (16-8) με ομόφωνη απόφαση σε άλλο ματς του συμπληρωματικού προγράμματος του UFC 173 για την κατηγορία των Lightweights. Φάνηκε να υστερεί μονάχα στο πρώτο πεντάλεπτο, καθώς εξουδετέρωσε και κούρασε τον αντίπαλό του, χωρίς ωστόσο να προλάβει να «κυνηγήσει» τελείωμα.

«Βρώμικος» Sicilia
Έδειξε θετικά «σημάδια», κυρίως στο ξεκίνημα του αγώνα της κατηγορίας Featherweight, αλλά ο Aaron Phillips (5-1) έκανε ντεμπούτο στο κορυφαίο promotion μικτών πολεμικών τεχνών χάνοντας από τον Sam Sicilia (13-4). Ο 28χρονος Αμερικανός μετέτρεψε με χαρακτηριστική άνεση το ματς σε άναρχη μάχη στο έδαφος, γεγονός που σε συνδυασμό με την εμπειρία του έφερε την ομόφωνη απόφαση.

Θετικό ντεμπούτο για τον νέο… Bruce Lee
Σε αναμέτρηση πρωτοεμφανιζόμενων Welterweights, o Κινέζος Jianliang Li (9-2) κέρδισε τον David Michaud (7-1) με πλειοψηφική απόφαση και με το πέρας του αγώνα είπε πως είναι ο νέος… Bruce Lee. Στο ίδιο το ματς προκάλεσε πληγή πάνω από το αριστερό μάτι του αντιπάλου και γενικά έδειξε ανώτερος, αν και έπεισε μονάχα δύο από τους τρεις κριτές.

Πριμ
Πέρα από τη ζώνη με μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του UFC, o Dillashaw απέσπασε πριμ 100,000 δολαρίων, καθώς πήρε 50,000 με ένα «Απόδοση της Βραζιλίας και άλλα 50,000 με το «Αγώνας της Βραδιάς», που απέσπασε μαζί του ο Barao. Το δεύτερο «Απόδοση της Βραδιάς» κατέληξε στον Clarke.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του UFC 173:
O T.J. Dillashaw (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Renan Barao (Βραζιλία) με TKO στο 2:26 του πέμπτου γύρου και κατέκτησε το UFC Bantamweight Championship.
O Daniel Cormier (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Dan Henderson (Η.Π.Α.) με τεχνική υποταγή στο 3:53 του τρίτου γύρου.
Ο Robbie Lawler (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Jake Ellenberger (Η.Π.Α.) με TKO στο 3:06 του τρίτου γύρου.
Ο Takeya Mizugaki (Ιαπωνία) κέρδισε τον Francisco Rivera (Η.Π.Α.) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 29-28).
Ο James Krause (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Jamie Varner (Η.Π.Α.) με TKO (διακοπή ιατρού) στο 5:00 του πρώτου γύρου.
Ο Michael Chiesa (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Francisco Trinaldo (Βραζιλία) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-26, 30-26 και 30-27).
Ο Tony Ferguson (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Katsunori Kikuno (Ιαπωνία) με TKO στο 4:06 του πρώτου γύρου.
O Chris Holdsworth (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Chico Camus (Η.Π.Α.) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 30-27).
Ο Mitch Clarke (Καναδάς) κέρδισε τον Al Iaquinta (Η.Π.Α.) με τεχνική υποταγή στο 0:57 του δεύτερου γύρου.
Ο Vinc Pichel (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Anthony Njokuani (Νιγηρία/Η.Π.Α.) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 29-28).
Ο Sam Sicilia (Η.Π.Α.) κέρδισε τον Aaron Phillips (H.Π.Α.) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 29-28 και 29-28).
Ο Jingliang Li (Κίνα) κέρδισε τον David Michaud (Η.Π.Α.) με πλειοψηφική απόφαση των κριτών (30-27, 29-28 και 28-29).



Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved