Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Ο απολογισμός των Ελλήνων στο Σόποτ

Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Ο απολογισμός των Ελλήνων στο Σόποτ

Ένα χρυσό μετάλλιο, μια τέταρτη θέση, καλές εμφανίσεις και μία...ατυχία είναι ο απολογισμός της ελληνικής παρουσίας στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβο, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Σόποτ της Πολωνίας.

Όπως ενημερώνει ο ΣΕΓΑΣ μέσα από την ιστοσελίδα του:

«Η ελληνική ομάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, κόντρα στα προβλήματα της εποχής. Οι Ελληνες αθλητές πριν φτάσουν στο Σόποτ, δεν είχαν να ξεπεράσουν μονάχα τα εμπόδια που έχουν σηκωθεί μπροστά τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει η χώρα, αλλά και τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους,

Ο Κώστας Φιλιππίδης με το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, έβαλε τη χώρα μας στην 14η θέση του πίνακα των μεταλλίων. Μια ανάσα από το βάθρο βρέθηκε στο μήκος ο Λούης Τσάτουμας, ενώ πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60 μ. εμπόδια. Η άτυχη της παρέας ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου, που είδε το κοντάρι της να σπάει σε άλμα στα 4,45 μέτρα, γεγονός που αποσυντόνισε τον αγώνα της. Τέλος η Μαρία Γάτου, στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στάθηκε με αξιοπρέπεια στα 60 μέτρα. Διόλου άσχημα.

“Ηρθαμε να αγωνιστούμε σε ένα παλατάκι. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Δυστυχώς αυτές που έχουμε στην Ελλάδα δεν θυμίζουν σε τίποτα το Ergo Arena. Τα παιδιά αυτά αναγκάζονται να γυμνάζονται σε δύσκολες συνθήκες. Το κλειστό του ΟΑΚΑ είναι σε άθλια κατάσταση και ο Αγιος Κοσμάς αργά ή γρήγορα θα χαθεί. Ελπίζω με αφορμή αυτές τις επιτυχίες να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προκειμένου να επαναλειτουργήσει και πάλι το κλειστό της Παιανίας και φυσικά να αποκατασταθούν οι όποιες φθορές στο ΟΑΚΑ”, είπε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και συμπλήρωσε: “Συγχαρητήρια στα παιδιά που πήραν μέρος στην διοργάνωση. Εκαναν το καλύτερο δυνατό, μας έκαναν να αισθανθούμε υπερήφανα. Ειμαι σίγουρος πως αυτά τα παιδιά, αλλά και άλλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα μπορέσουν στο μέλλον να σημειώσουν ανάλογες εμφανίσεις”.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα τη Δευτέρα στις 11.00 το βράδυ με την πτήση LH 1754 μέσω Μονάχου.

Η σημαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα ταξιδέψει τώρα στο Ορεγκον των ΗΠΑ, εκεί όπου θα γίνει η 16η στάση του θεσμού.

Οι θέσεις των αθλητών μας

1ος Κώστας Φιλιππίδης επί κοντώ 5,80 μ.

4ος Λούης Τσάτουμας μήκος 8,13 μ./ 8,10 μ. στον προκριματικό

9ος στον ημ. Κώστας Δουβαλίδης 7.62/ 7.65 στον προκριματικό

12η Νικόλ Κυριακοπούλου επί κοντώ 4,30 μ.

27η στον προκρ. Μαρία Γάτου 60 μ. 7.38».


Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Super League 2: Ο Ηρακλής έχει δύσκολη έξοδο στην Τρίπολη, αθηναϊκό ντέρμπι στην Καλλιθέα
Super League 2: Ο Ηρακλής έχει δύσκολη έξοδο στην Τρίπολη, αθηναϊκό ντέρμπι στην Καλλιθέα
Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος ανοίγει τα χαρτιά του – Πού θα δείτε τη συνέντευξή του
Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος ανοίγει τα χαρτιά του – Πού θα δείτε τη συνέντευξή του
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/11): Πού θα δείτε Παναθηναϊκός – Άρης, Προμηθέας – Ολυμπιακός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/11): Πού θα δείτε Παναθηναϊκός – Άρης, Προμηθέας – Ολυμπιακός
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Λύγισε» από τον Ντόντσιτς σε τρομερή μάχη! - Νίκη των Λέικερς στο Μιλγουόκι
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Λύγισε» από τον Ντόντσιτς σε τρομερή μάχη! - Νίκη των Λέικερς στο Μιλγουόκι
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved