Δίκη Πιστόριους: «Είχε πάντα όπλο μαζί του» καταθέτει η πρώην του
Απανωτούς πυροβολισμούς τόνισε πως άκουσε τη νύχτα του φόνου της Στέενκαμπ, ο γείτονας και γιατρός στο επάγγελμα, Γιόχαν Στριπ
Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους με τις καταθέσεις ενός γείτονα και μιας πρώην φιλενάδας του. Αρχικά ο γείτονας και γιατρός στο επάγγελμα, Γιόχαν Στριπ, τόνισε πως τη νύχτα του φόνου της Ρίβα Στέενκαμπ άκουσε απανωτούς πυροβολισμούς και είδε έναν άνθρωπο να μετακινείται στο μπάνιο του σπιτιού.
Επίσης, η πρώην φίλη του Πιστόριους, Σαμάνθα Τέιλορ, επεσήμανε πως κάθε φορά που έβγαινε με τον Όσκαρ, αυτός συνήθιζε να έχει μαζί του ένα όπλο, ενώ συμπλήρωσε πως στο σπίτι το άφηνε πάντα δίπλα στο κρεβάτι μαζί με τα προσθετικά μέλη. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέχεια της κατάθεσής της ανέφερε πως ο Πιστόριους το 2010 ε βόλτα με φίλους στον ποταμό Βάαλ της Νοτίου Αφρικής είχε πυροβολήσει από την ηλιοροφή αυτοκινήτου, ενώ στο ίδιο ταξίδι τους είχε σταματήσει η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα.