World League: Από την Ουγγαρία ξεκινά η Εθνική

World League: Από την Ουγγαρία ξεκινά η Εθνική

Στη «μάχη» του World League ρίχνεται αύριο η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στην πόλη Μίσκολτς της Ουγγαρίας (20:00 ώρα Ελλάδας) το αντίστοιχο των Μαγυάρων, στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον Β΄ προκριματικό όμιλο της Ευρώπης.

Η αποστολή της «γαλανόλευκης» απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια μόνο εύκολη δεν είναι, ωστόσο οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπό τους και να φανούν ανταγωνιστικοί τόσο στην αυριανή αναμέτρηση, όσο και σε αυτή της 10ης Δεκεμβρίου στο Ζάγκρεμπ με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Κροατία, η οποία συμπληρώνει τον Β΄ όμιλο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει στη διάθεσή του 11 από τους 13 παίκτες που αγωνίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελόνης και άλλους δύο νεαρούς, καθώς απουσιάζουν ο τραυματίας Γιάννης Φουντούλης και ο Κώστας Γεννηδουνιάς που σπουδάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι 13 «εκλεκτοί» του Κεχαγιά είναι οι Κώστας Τσαλκάνης, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Χρήστος Αφρουδάκης, Αλέξανδρος Γούνας, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κυριάκος Ποντικέας, Βαγγέλης Δελακάς, Μανώλης Μυλωνάκης, Κώστας Γούβης, Γιώργος Δερβίσης και Μανώλης Πρέκας. Διαιτητές της αναμέτρησης με την Ουγγαρία θα είναι ο Γερμανός Χέντρικ Σοπ και ο Ρουμάνος Ράντου Ματάκε.

Δηλώσεις για τον αυριανό αγώνα με την Ουγγαρία έκαναν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τρεις διεθνείς, οι οποίοι τόνισαν:

- Χρήστος Αφρουδάκης: «Η Ουγγαρία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και θα αποθεωθεί απο το κοινό της, αφού υπάρχει και λατρεία στο άθλημα εκεί. Εμείς θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και μια άτυπη ρεβάνς για το χαμένο παιχνίδι στη Βαρκελώνη, όπου το τελικό αποτέλεσμα δεν συνάδει με την εικόνα που παρουσιάσαμε εντός αγωνιστικού χώρου».

- Αλέξανδρος Γούνας: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Το θεωρούμε ως προετοιμασία, για να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται η ομάδα. Έχουμε κάνει μόλις μια προπόνηση και ήταν δύσκολο να γίνει καλή προετοιμασία με βάση αυτό. Απο εκεί και πέρα, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

- Κώστας Μουρίκης: «Είναι το πρώτο μας παιχνίδι για φέτος και θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά, κάνοντας και καλό παιχνίδι. Παίζουμε με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κοντράρουμε όλους τους αντιπάλους. Ελπίζω να κάνουμε όσα θέλει ο προπονητής μας και, αν το κάνουμε αυτό, πιστεύω οτι μπορούμε να φύγουμε απο την Ουγγαρία με το θετικό αποτέλεσμα».



Πάτρικ Μπέβερλι: Συνελήφθη ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού - «Πήγε να πνίξει την αδελφή του»
Πάτρικ Μπέβερλι: Συνελήφθη ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού - «Πήγε να πνίξει την αδελφή του»
Ανδρέας Τεττέη: Σπουδαίο βραβείο από την FIFPRO - Πρώτος Έλληνας που το κερδίζει
Ανδρέας Τεττέη: Σπουδαίο βραβείο από την FIFPRO - Πρώτος Έλληνας που το κερδίζει
Εθνική Σερβίας: Με Μίτσιτς, Άντζουσιτς και 8 ακόμα παίκτες της EuroLeague στο «παράθυρο» της FIBA
Εθνική Σερβίας: Με Μίτσιτς, Άντζουσιτς και 8 ακόμα παίκτες της EuroLeague στο «παράθυρο» της FIBA
Ελλάδα - Β. Ιρλανδία 4-0: Καταιγιστική και πάλι η Εθνική Ελπίδων και «5 στα 5» ενόψει Euro 2027
Ελλάδα - Β. Ιρλανδία 4-0: Καταιγιστική και πάλι η Εθνική Ελπίδων και «5 στα 5» ενόψει Euro 2027
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved