US Open: Μία ακόμα εύκολη νίκη για Σερένα Ουίλιαμς
Ασταμάτητη φαίνεται η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Σερένα Ουίλιαμς, η οποία απέκλεισε και την Σάρα Εράνι από το US Open με 2-0 σετ (6-1 και 6-2).
Η 14-φορές νικήτρια Grand Slam χρειάστηκε μόλις 64 λεπτά, για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιταλίδας. Η νίκη της στον ημιτελικό του US Open ήταν σχεδόν σίγουρη από το 2-0 του πρώτου σετ, όταν έσπασε με άνεση το πρώτο πλεονέκτημα της Εράνι.
Στον τελικό η Ουίλιαμς θα αντιμετωπίσει την πρώτη της παγκόσμιας κατάταξης, Βικτόρια Αζαρένκα. Η Λευκορωσίδα επικράτησε της Μαρία Σαράποβα με 2-1 σετ (3-6, 6-2 και 6-4) στον καλύτερο αγώνα της ημέρας. Αμφότερες ήταν αήττητες φέτος σε ματς που κατέληξαν στο τρίτο σετ, αλλά η Αζαρένκα ξεπέρασε το νωθρό της ξεκίνημα και προκρίθηκε στον δεύτερο major τελικό της σεζόν και της καριέρας της.
Νωρίτερα τα αδέρφια Μπράιαν έγραψαν ιστορία κατακτώντας τον τίτλο στο διπλό των ανδρών. Άλλωστε πήραν το δωδέκατό τους Grand Slam, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στο διπλό. Μαζί επικράτησαν με 2-0 σετ (6-3 και 6-4) των Λεάντερ Πάες από την Ινδία και Ράντεκ Στέπανεκ από την Τσεχία. Παράλληλα οι Αμερικανοί κατέκτησαν το τέταρτό τους US Open.