«Έφυγε ο ξένος και ο Αλιχανίδης…»

«Έφυγε ο ξένος και ο Αλιχανίδης…»

Μεγάλες απώλειες χαρακτήρισε ο προπονητής της ομάδας πόλο της Λάρισας Κώστας Γαλανόπουλος αυτές του ξένου παίκτη και του Μίμη Αλιχανίδη.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή της Λάρισας Κώστα Γαλανόπουλου στη SportLarissa Press.

Νέα δεδομένα για τον ΝΟΛ. Η Α1 είναι παρελθόν και η Α2 ακόμα περιμένετε να αρχίσει…

Είμαστε σε μια κατάσταση που προσπαθούμε να ανασυνταχθούμε μετά την αλλαγή της κατηγορίας. Είναι πολύ δύσκολο από μια επαγγελματική κατηγορία να βρεθούμε σε μια ημι-επαγγελματική, όπου οι αθλητές αναγκάζονται να εργαστούν για να ζήσουν. Πέφτει αμέσως ο αριθμός των προπονήσεων στο μισό. Πέρυσι κάνανε προπόνηση πρωί και απόγευμα, ενώ τώρα κάνουν μια φορά την ημέρα και γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα. Άρα, πέσαμε σε άλλο επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθούμε να διατηρήσουμε επαγγελματική φιλοσοφία.

Το υλικό της ομάδας παραμένει ίδιο;

Έχουν μείνει αρκετοί πολίστες από την περσινή σεζόν. Έφυγε ο ξένος μας φυσικά και ο Μίμης Αλιχανίδης και φέραμε στην ομάδα τρεις νέους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν. Είχαμε πάντα την φιλοσοφία η ομάδα να προπονείται στην Λάρισα. Υπάρχουν ομάδες της Α2 οι οποίες δεν προπονούνται καν στις πόλεις τους. Το κόστος όμως είναι αρκετά υψηλό, γιατί όταν απαιτείς από έναν παίκτη να έρθει εδώ με λίγα χρήματα, θα πρέπει να του εξασφαλίσεις στέγη και τροφή.

Οι παίκτες που προπονούνται καθημερινά, με ποιο σκοπό το πράττουν, αφού είναι άγνωστο ακόμα πότε θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα;

Το κάνουν γιατί τους αρέσει. Το έχουμε πει πλέον πως το πόλο είναι χόμπι. Δεν περιμένουν τίποτα. Ο σκοπός είναι να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Το καλό πρωτάθλημα τι συνεπάγεται; Αυτό θα δείξει… Γιατί αλλιώς ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό μας. Περιμέναμε ένα πρωτάθλημα όπως το περσινό που θα ξεκινούσε τον Ιανουάριο και θα τέλειωνε τον Μάιο. Ξαφνικά μας λένε πως θα είναι τέσσερα Σαββατοκύριακα. Θα μαζεύονται οι έξι ομάδες του ομίλου και θα παίζουν όλες μαζί, πράγμα που σημαίνει πως σε 48 ώρες θα παίξουν πέντε παιχνίδια. Εμείς θέλαμε ένα πρωτάθλημα κανονικό, στο οποίο ο κόσμος μας θα ήταν δίπλα μας, τα νέα παιδιά θα ερχόταν να παρακολουθήσουν παιχνίδια και να μάθουν ό,τι περισσότερο μπορούν.

Η δουλειά που πραγματοποιείται στις ακαδημίες είναι αρκετή ώστε να βγάλει παίκτες ικανούς για την μεγάλη κατηγορία;

Αυτός πιστεύω είναι και ο στόχος κάθε ομάδας, να δουλεύει με τα παιδιά και να αναδεικνύει ταλέντα. Πέρυσι είχαμε την τύχη να δούμε τους Εφήβους να μπαίνουν στην οκτάδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Η ομάδα αυτή μεταπήδησε στους άντρες, όπου μαζί με τα έξι- επτά πιο αντρικά κορμιά αποτελούν πλέον τον κορμό. Ακόμα κι εκεί όμως υπάρχουν προβλήματα, διότι τα παιδιά αυτά είναι μαθητές Λυκείου,  είναι πιεσμένα από τα μαθήματα και στο μυαλό τους το πόλο έρχεται δεύτερο.

Η συμβολή της διοίκησης ποια είναι;

Τέσσερα άτομα τρέχουν τα θέματα του πόλο, ο γεν. αρχηγός κ. Παπαδόπουλος, ο έφορος  κ. Μπιζιλιώτης, ο έφορος υποδομών κ. Στεργίου και ο έφορος του γυναικείου πόλο κ. Κουρέτας. Πάνω σ’ αυτούς στηρίζεται ο ΝΟΛ, αυτοί βρίσκουν τα χρήματα, τα λίγα αυτά χρήματα που χρειάζονται για την αντρική ομάδα, ούτως ώστε να κρατήσουν σε εγρήγορση τους παίκτες μέχρι 22 Απριλίου που είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που θα παίξουμε.

Πέρυσι είχε ήδη προβλήματα η ομάδα με την εύρεση χορηγών, φέτος υπάρχουν άτομα που να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια;

Οι δυο άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους και βρίσκουν για την ομάδα, είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Κουρέτας. Θέλουμε να ελπίζουμε και στην βοήθεια της πολιτείας, του δήμου και της Περιφέρειας, διότι τα χρήματα που χρειαζόμαστε είναι πολύ λίγα και γι’ αυτούς δεν είναι δύσκολο να τα προσφέρουν.

Τι χρειάζεται η ομάδα για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία;

Σοβαρότητα, υγεία, τύχη, αλλά και όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ της διοίκησης και των παικτών να τηρηθούν. Δεν είναι μακριά η επιστροφή, όμως έχοντας άγνοια για το επίπεδο των αντιπάλων μας, η εικόνα που έχουμε φέτος είναι κάπως θολή. Δεν μπορώ να πω ότι θα ανεβούμε ή ότι ο στόχος μας είναι αυτό και μόνο. Ότι θα είμαστε ανταγωνιστική ομάδα, θα είμαστε. Οι αλλαγές στις ομάδες ήταν πολλές σε σχέση με πέρυσι, ακυρώνονται συμφωνίες, γίνεται ένας μεγάλος χαμός.

Το ένα μετά το άλλο τα κολυμβητήρια στην χώρα μας κλείνουν. Το δικό μας όμως παρά τα προβλήματα στην λειτουργία του παραμένει ανοιχτό...

Όταν δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο έχουν πρόβλημα όλοι. Είμαστε από τα λίγα κολυμβητήρια που ακόμα λειτουργούμε, αν και από ό,τι ακούω βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τους συλλόγους. Είναι η μοναδική πισίνα της πόλης. Υπάρχουν τρόποι να μην κλείσει το κολυμβητήριο, απλώς κάποιοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να κάνουν πράξη όσα υπόσχονται.

Το μέλλον του πόλο στην Ελλάδα φαντάζει δυσοίωνο;

Το πόλο βρίσκεται σε μαρασμό. Η Α2 ήταν μια κατηγορία στην οποία αγωνίζονταν παίκτες διεθνείς στις Εφηβικές και ομάδες Νέων, παίκτες που αγωνίστηκαν σε ολυμπιάδες, όπως οι Χάμπερτ και Καλακώνας.

Είτε παίζεις στην Α2 είτε στην Δ΄ Εθνική, πλέον, είναι το ίδιο πράγμα. Αντί να παίζεις δυο Σαββατοκύριακα όπως στην Δ΄, παίζεις τέσσερα. Ήταν ό,τι πιο αστείο μπορούσαν να κάνουν. Λένε πως συμβαίνει λόγω οικονομικής κρίσης. Το δέχομαι. Αλλά δεν υποβαθμίζεις ένα άθλημα το οποίο το περασμένο καλοκαίρι χάρισε χρυσό στο Παγκόσμιο των γυναικών. Φέτος πίστευα πως η χρονιά θα ήταν καλύτερη για εμάς, αλλά είναι πολύ χειρότερη. Ακόμα και στο γυναικείο πρωτάθλημα παίζουν οι ομάδες σε ένα Σαββατοκύριακο δυο παιχνίδια. Αυτό είναι μιζέρια!

Άρης: Ανακοινώθηκε ο Κολάσο
Άρης: Ανακοινώθηκε ο Κολάσο
Πόζαρε στην πισίνα και «τρέλανε» το Instagram
Πόζαρε στην πισίνα και «τρέλανε» το Instagram
«Συντριβή» και… Ιταλία στους «16» για τους Νέους
«Συντριβή» και… Ιταλία στους «16» για τους Νέους
Παναθηναϊκός: Το «έριξαν» στον ύπνο Γιόχανσον και Κάτσε (photo)
Παναθηναϊκός: Το «έριξαν» στον ύπνο Γιόχανσον και Κάτσε (photo)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies