Super League: Οι «αδιάφοροι» κρίνουν πολλά για play offs και play out (Photos)

Super League: Οι «αδιάφοροι» κρίνουν πολλά για play offs και play out (Photos)

Super League: Τελευταία αγωνιστική με 3+1 ομάδες να εμπλέκονται σε αναμετρήσεις που κρίνουν πλασαρίσματα ή ακόμη και δομή play offs.

Η ώρα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Super League, έφτασε. Οι 14 ομάδες της λίγκας θα «ριχτούν» στη «μάχη» την Κυριακή (6/3) με όλες τις αναμετρήσεις να διεξάγονται ίδια ώρα. Στις 19:00 θα γίνει η σέντρα, για τα ματς που θα καθορίσουν την τελική κατάταξη. Μιας σεζόν που έχει σασπένς.

Είναι γνωστό πως οι έξι πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στα play offs και οι υπόλοιπες στα play out. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο πάντως. Σε θεωρητικό επίπεδο «παίζεται» μία θέση στα play offs. Λέμε σε θεωρητικό επίπεδο, επειδή για ακόμη μια χρονιά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Βλέπετε η Εφέσεων της ΕΠΟ δεν έβγαλε απόφαση για την υπόθεση του -5 απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Βαθμοί που αν επιστραφούν στην ομάδα της Ηπείρου, τότε τελειώνει το ενδιαφέρον για τις ομάδες που θα καταρτίσουν το έξτρα Πρωτάθλημα κατάταξης. Αν πάλι μείνουν ως έχουν τα πράγματα, είναι ορθάνοιχτη η 6η θέση. Πέραν των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκού δηλαδή.

Με τα δεδομένα ως έχουν λοιπόν, είναι ξεκάθαρα τα παιχνίδια που έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Απ’ το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, ουσιαστικά το παιχνίδι του Ιωνικού με τον Παναιτωλικό έχει το χαμηλότερο σασπένς. Διότι αμφότερες οι ομάδες θα είναι στα play out και χωρίς ιδιαίτερο άγχος για να μην καταλήξουν στις δύο τελευταίες θέσεις.

Απ’ τα υπόλοιπα έξι ματς, τέσσερις αναμετρήσεις έχουν τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον! Αλλά κυρίως ή μόνο για έναν εκ των δύο αντιπάλων. Υπάρχουν 3+1 ομάδες, οι οποίες ουσιαστικά δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο σε αυτή την 26η αγωνιστική. Κι όμως θα κρίνουν πολλά στο Πρωτάθλημα!

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ PLAY OFFS

Το πιο εμπορικό ματς σε επίπεδο ονομάτων αντιπάλων, είναι δίχως άλλο το Άρης-Ολυμπιακός. Η επιστροφή των βαθμών στους «κίτρινους», οριστικοποίησε τη θέση τους στα play offs. Με την όρεξή τους να ανοίγει για την 3η θέση! Απ’ την άλλη, οι Πειραιώτες με το +15 απ’ τον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά πρέπει να μην κατέβουν στα play offs για να χάσουν το Πρωτάθλημα.

Κίνητρό τους είναι ως ένα βαθμό το αήττητο, αλλά δεν αποτελεί βαθμολογική ανάγκη. Κατά συνέπεια σε αυτό τον τομέα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι αδιάφορη. Έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες στη Θεσσαλονίκη, αλλά φυσικά διαθέτοντας ένα ρόστερ που καλύπτει τα αγωνιστικά προβλήματα που προκύπτουν.

Ο Άρης αν κατορθώσει να πάρει τη νίκη, τότε έχει τη δυνατότητα να μείνει για τα καλά σε τροχιά τριάδας, ή ακόμη και να ανέβει τρίτος σε «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ. Απ’ την άλλη, στη χειρότερη θα διατηρήσει τη διαφορά απ’ τον Παναθηναϊκό, στοιχείο σημαντικό για το έξτρα Πρωτάθλημα.

Η νοοτροπία που θα επιδείξει ο Ολυμπιακός, προφανώς και θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο τελικό πλασάρισμα των play offs. Δεδομένα οι Πειραιώτες θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο, αλλά το ζήτημα είναι αν θα βρουν ανάλογο κίνητρο με αυτό του αντιπάλου. Στοιχείο που θα κρίνει πολλά πριν την τελική ευθεία της λίγκας.

Ο ΒΟΛΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή στους 34 βαθμούς. Με την εκκρεμότητα της απόφασης για τους Ηπειρώτες. Πάνω τους είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ που θέλει τους βαθμούς. Έτσι, το τι θα κάνει ο ΠΑΣ και ο ΟΦΗ, κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποια θα είναι η 6η ομάδα των play offs.

Οι Κρητικοί σε θεωρητικό επίπεδο έχουν εύκολο έργο, υποδεχόμενοι τον Απόλλωνα Σμύρνης. Παράλληλα όμως, δεν έχουν την ισοβαθμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στη διαφορά τερμάτων (είχαν δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους) οι Γιαννιώτες είναι στο +4 και οι Κρητικοί στο -1. Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να νικήσουν με διαφορά μίνιμουμ 6 γκολ τον Απόλλωνα, αν απλά ο ΠΑΣ επικρατήσει με ένα γκολ.

Η ομάδα των Ιωαννίνων λοιπόν, ακόμη και με το -5 κρατά την τύχη στα χέρια της! Αρκεί να νικήσει το δικό της ματς. Που; Στο «Πανθεσσαλικό» με αντίπαλο τον Βόλο. Η ομάδα της Μαγνησίας με 29 βαθμούς, δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο. Θα παίξει στα play out δεδομένα, όντας ήδη στο +11 από την προτελευταία θέση των μπαράζ. Οπότε από εδώ και πέρα θα παίζει για το γόητρό της και μόνο.

Αυτό ακριβώς το στοιχείο, καθορίζει πολλά στο Πρωτάθλημα. Την τύχη των play offs (πάντα αν δεν πάρει πίσω τους βαθμούς ο ΠΑΣ Γιάννινα), καθώς με τα δεδομένα των αγώνων που υπάρχουν, στη Μαγνησία θα κριθεί η τελευταία θέση των αγώνων κατάταξης.

Ο Βόλος ήταν εξίσου αδιάφορος και κόντρα στον Ατρόμητο προ ημερών, αλλά απέδειξε πως το ματς το έπαιξε χωρίς να αδιαφορήσει, ή χωρίς να φανεί η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου. Οπότε η «μάχη» με τον ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Η ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο +7 από την 3η ΑΕΚ και στο -15 απ’ τον πρώτο Ολυμπιακό. Κατά συνέπεια η θέση του δείχνει να έχει «κλειδώσει», εκτός απροόπτου. Ο «δικέφαλος» πηγαίνει στη Λαμία για να αναμετρηθεί κόντρα στην τοπική ομάδα που έχει ξεχάσει τι θα πει θετικό αποτέλεσμα.

Έχει βρεθεί στο -5 απ’ τη σωτηρία όντας στην προτελευταία θέση και στο +5 απ’ τον τελευταία Απόλλωνα. Δεδομένα θα κυνηγήσει αποτέλεσμα κόντρα στους Θεσσαλονικείς, για να κοιτάξει να βελτιώσει τη θέση της, αλλά και να μην έχει το μυαλό της προς τα πίσω και την πιθανότητα απ’ ευθείας υποβιβασμού.

Κατά συνέπεια, η «μάχη» της ουράς και τα δεδομένα της έναρξης των play out, θα καθοριστούν απ’ το κίνητρο που θα βρει ο ΠΑΟΚ στο «Αθανάσιος Διάκος». Το γόητρο δεδομένα είναι εκεί, ειδικά σε μια ομάδα που αρνείται να χάσει όπως απέδειξε και απέναντι στην ΑΕΚ. Όμως βαθμολογικά δεν έχει τεράστια σημασία αυτό το ματς για τον «δικέφαλο». Οπότε η αντιμετώπισή του και το κίνητρο που πρέπει να βρει εσωτερικά ως ομάδα, θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο στη μάχη της παραμονής και της αποφυγής των μπαράζ.

Ο ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΕΤΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Πέρα απ’ τις τρεις δεδομένα βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες, υπάρχει και ο +1 Ατρόμητος. Ο χαρακτηρισμός αυτός προσδίδεται λόγω του γεγονότος πως οι Περιστεριώτες ακόμη δεν έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Αλλά σε μεγάλο βαθμό απέκτησαν μια θέση που μπορούν να τη διαχειριστούν για να μην απειληθούν με μπαράζ.

Είναι ήδη στο +5 απ’ την Λαμία, η οποία θα είναι έκπληξη αν πάρει κάτι απ’ τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τη δυναμικότητα των ομάδων. Ο Ατρόμητος με καλή ψυχολογία, φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Με τους «πράσινους» να «καίγονται» πλέον για νίκη, μετά την επιστροφή των βαθμών στον Άρη.

Το «τριφύλλι» ψάχνει τους τρεις βαθμούς, για να πάει στη χειρότερη με την ίδια απόσταση από ΑΕΚ και Άρη στα play offs. Σε διαφορετική περίπτωση, αύξηση της διαφοράς από 3η και 4η θέση, ίσως να σημάνει και τέλος στις ελπίδες των «πράσινων» για Ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω Πρωταθλήματος τουλάχιστον (υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κατάκτησης Κυπέλλου).

Ο Ατρόμητος προφανώς και έχει λιγότερο άγχος πλέον με την διαφορά των 5 βαθμών απ’ τη Λαμία και τα δεδομένα της τελευταίας αγωνιστικής. Ο τρόπος που θα διαχειριστεί το στοιχείο αυτό, καθορίζει πολλά στην ανταγωνιστικότητά του κόντρα στον Παναθηναϊκό που έτσι κι αλλιώς εκτός έδρας είναι προβληματικός.

Με λίγα λόγια, αν ο Ατρόμητος επιδείξει το ίδιο κίνητρο με τους τελευταίους αγώνες, τότε θα προσφέρει ένα καλό ματς στο Περιστέρι. Αν όμως πάει «αδειασμένος» ψυχικά και σε επίπεδο ενέργειας, τότε δύσκολα θα είναι καθοριστικός στην βαθμολογία με την οποία θα μπουν οι ομάδες στα play offs. Πάντως το «αστέρι» δεν είναι σε καμία περίπτωση τελείως αδιάφορο βαθμολογικά. Απλά είναι πιο χαλαρό.



Ολυμπιακός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα - «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»
Ολυμπιακός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα - «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved